04.11.04, 10:50
Witam Wszystkich:)
Poruszyłam dzisiaj rano temat ochrony w mojej firmie i wysłuchałam różnych
opinii na temat różnych firm. Jedna jednak wzbudziła moje zainteresowanie a
mianowicie Agencja Ochrony ARGUS z Sochaczewa podobno są stosunkowo tani
(5,50 zł + Vat) a wiem , że cenę można negocjować i na osiedlu mojej znajomej
(ul. Drewnicka) za roboczogodzinę płacą tylko 3zł:) i przy tym są bardzo
skuteczni. Mam nadzieję , że Emu jako osoba "wyznaczona":) będzie mógł się
nimi zainteresowć.

Poniżej podaję namiary.
www.argus-ochrona.com.pl
bezpośredni kontakt- Pan Jan Kulec 603 765 862 lub 046 862-46 74

Pozdr:)
Kamila
Obserwuj wątek
    • mokd Re: Ochrona 04.11.04, 11:29
      dzieki wielkie Kama! Emu liczymy na ciebie! :o)
      buzia, G.
    • marta_ef Re: Ochrona 04.11.04, 11:42
      Podaje namiary na kolejna firmę ochroniarską. Może sie przyda!

Firma Inter-Ark : www.inter-ark.com.pl, inter-ark@inter-ark.com.pl
      Podobno około 6 PLN na godzine!

Pozdrawiam,

Marta:)
    • tonekmail Re: Ochrona 07.11.04, 00:28
      fajnie , że szukacie najtańszej ochrony ale jak czytam że firma placi 3,00 zł za
      godzinę to niesttey ale przestaje mieć do takich zaufanie. 3 złote / godz. go
      jest poniżej najniższej krajowej(minimalnego wynagroddzenia), które wynosi około
      602,00 złotych netto. A przy maksymalnej ilości godzin pracy w miesiącu (176)
      stawka powinna wynieść 3,42 zł. Jeżeli więc za 3,00 zl możnan mieć skutecznego
      ochroniarza to tylko chwałą tym,, mktórzy to załątwią. Przepraszam jednocześnie
      za swój pesymizm ale ja osobiście nie wierze w skuteczność takich pracownikó
      ochrony. Jednakże deklaruje chęć uczestnictwa w negocjacjach zawarcia umowy
      handlowej na ochronę. Służe doświadczeniem i worami skutecznych zapisów. 55D_7
      • mokd Re: Ochrona 08.11.04, 07:16
        no to dawaj! jesli mozesz sie tym zajac to my bardzo chetnie zdamy sie na
        ciebie! nam doswiadczenia brak :o( gdybys mial jakies propozycje to pisz!!!!
        z gory dzieki, G.
        • tonekmail Re: Ochrona 17.11.04, 19:36
          Propozycja jednej z firm ochroniarskich, chroniących naszych sąsiadów: Jeden
          ochroniarz od 19.00-7.00 cena z 1godz. 6,50 co daje 38,00 zł z VAT na lokal
          (liczyłem 75 lokali). Dodatkowo wsparcie zmotoryzowanego patrolu
          interwencyjnego. MOżna by się dogadać żeby taki patrol nawet stał od czasu do
          czasu u nas na osiedlu. POzostaje kwestia budki dla ochroniarza, której
          istnienie jest dyskusyjne. Z punktu socjotechniki poważniej wygląda jak buda
          jest. Firma ta proponuje, że jeżeli zawrzeć umowę na 2 lata to budę dostarczy w
          cenie.
    • tonekmail Re: Ochrona 17.11.04, 19:49
      Niezależnie od ofert, trzebaby poprosić Terenix żeby w formie indywidualnego
      zbierania głosów przygotował uchwałę do przegłosowania dotycząca ochrony i
      kosztó z tym związanych. Np. że koszt dozoru czy ochrony osiedla nie może
      przekroczyć 45,00 PLN brutto na lokal i że wybór ma nastąpić w formie
      konkursu ... Te 45,00 to sobie takl wpisałem ale myślę że poniżej 38,00 zł od
      lokalu to będzie ciężko coś znaleść. W ogóle trzebaby sprecyzować nasze
      oczekiwania i potrzeby i do wszystkich firm z kręgu zainteresowań wysyłać te
      same zapytanie żebyśmy mogli porównywać oferty.
      • mokd Re: Ochrona 18.11.04, 07:36
        rozmawialm kilka dni temu z Panem Darkiem, ktory pytal mnie o ochrone.
        powiedzial, ze zebral kilka ofert i mial je przedstawic Emu, ktory jak
        pamietacie, zostal "oddelegowany" na zebraniu do zajecia sie ta sprawa. mysle,
        ze wkrotce opowie nam co wie :o)
        ale twoja propozycja mi sie podoba - cena tez jest wg. mnie do przyjecia.
        pytanie tylko co oni dokladnie za ta cene oferuja i jaka ewentualnie ponosza
        odpowiedzialnosc?!
        dzieki za info!
        pozdrawiam, G.
        • tonekmail Re: Ochrona 21.11.04, 15:28
          Co do zakresu odpowiedzialności to nic nie wiem ale z praktyki wiem, że jeżeli
          ochrona nie jest realizowana w sposób proponowany przez firmę to zazwyczaj jest
          to tylko forma dozoru czyli zero odpowiedzialności. Żeby ktoś wziął
          odpowiedzialność za ochronę naszego osiedla to zapewne musiałoby byc minimum
          dwóch ochroniarzy. Trzeba pamiętać, że za odpowiedzialność też się płaci.
          Wiadomo, że powyżej pewnego pułapu cen nie będziemy w stanie zapłacić za
          usługę. Stąd proponuję zebrac uchwałę która okjreśli wysokość składki na
          ochronę i na podstawie tego wystosować zapytania ofertowe co możemy w tej cenie
          otrzymać.
          • mokd Re: Ochrona 22.11.04, 07:14
            jestem za! G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka