b.brudny_motocykl 02.10.12, 08:54 żart się skończyły... wtymsek.blox.pl/2012/10/Jacek-Wisniewskie-zatytulowal-swoj-wpis-jako.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.czysty_motocykl Re: SKANDAL!!! 02.10.12, 11:13 Czy w Raszynie jest Sąd? A może Andrzej Zaręba i Dariusz Marcinkowski mają w swojej gestii sądowe rozstrzyganie spraw związanych z wyborami? Oczywista bzdura, ale taką własnie myśl p. Wiśniewski w swoim, pokrętnym, jak zwykle, apelu, zawarł. Tak mnie to zdumiało, że zajrzałem do innych informacji - i co się okazało: p. Koper, na sprawie, którą Komitet Wyborczy Gmina Raszyn Razem wytoczył radnej Makarskiej, w celu unieważnienia wyboru tejże w wyborach uzupełniających - zeznał przed ławą sędziowską, że w dniu ciszy wyborczej rozwieszał plakaty swojego kandydata. Z taką wiedzą sąd zakończył obrady. Taka też wiedza, wygłoszona przed sędziowskim majestatem stała się zapewne podstawą ukarania p. A. Kopra. Tekst p. Wiśniewskiego, który z tego powodu wiesza psy na raszyńskim samorządzie i snuje wizje upadku samorządu każe zadać pytanie - kto, podając nieprawdziwe interpretacje i celowo mieszając żądnym sensacji ludziom w głowach, wprowadza zamieszanie. Kto, stosując doprowadzoną do perfekcji demagogię, z oskarżonych robi napastników, a z oskarżających - ofiary? Przecież to pełnomocnik A.Koper, w imieniu Komitetu Wyborczego, który reprezentował wystąpił o unieważnienie wyborów uzupełniających i to on, nikt inny, powiedział sądowi, że rozwieszał plakaty w czasie ciszy wyborczej. Takie słowa, powiedziane przed sądem, są ważniejsze niż późniejsze odwołania. Nikt tego za niego nie powiedział. Dlaczego zatem, nałożona za to kara ma świadczyć o demoralizacji tych, którzy byli przez komitet atakowani i w trybie wyborczym do sądu wzywani? Myślę, że ten "działacz" to raczej "mąciciel" samorządowy, który zrobi wszystko, żeby w tym kociołku zamieszać, który jest gotów użyć kłamstwa, przeinaczeń, żeby tylko pokazać jak o raszyńską samorządność walczy. Panie Wiśniewski, może już dosyć, może już wystarczy, może zajmij się Pan wreszcie tym, co obiecałeś - wszak, jak mówiłeś w Kurierze Raszyńskim - Spółka Wodna ma dużo roboty. Zima blisko, jak nie zrobisz co trzeba - to i na tym polu czeka cię porażka. Odpowiedz Link
maly_glod33 Re: SKANDAL!!! 02.10.12, 13:58 miałem się nie logować, ale jak siostra mi powiedziała o tym że takie forum jest, a jeszcze wcześniej kilka osób komentowało blog Sęklera to nie mogłem nie poczytać. Oj panie Sęklerze dużo tego jest, więc przeczytałem ostatnie wpisy i strasznie spodobał mi się "mały głód" więc sobie zaklepałem ten nick oczywiście wiem o kogo chodzi jak i znam wszystkich z pana boohaterów (może sam jestem jednym z nich?). Lepiej być anonimowym na tym forum jak widzę. Więc proszę mnie też mi to wybaczyć. Widzę że się rozpisał bardzo czysty i tak sobie myślę że jak na czystego to on za bardzo dużo wie o wszystkim, a czysty jest tak jak ja głodny. Pewnie Wiśniewski nie zostawi sprawy tak postawionej bo kolega sugeruje że jest on kłamcą. Panie Wiśniewski ta zniewaga wiesz czego wymaga? Odpowiedz Link
b.brudny_motocykl Re: SKANDAL!!! 02.10.12, 14:53 jakbyś tak mógł "czysty" o ile jeszcze jesteś w parcy tzn w Urzędzie napisać małe sprostowanie bo Gmina Raszyn Razem nie miała nic wspólnego ze sparwą Koper vs Makarska... czekam jako jeden z członków GRR... Odpowiedz Link
b.czysty_motocykl Re: SKANDAL!!! 02.10.12, 17:27 Czasem brudny masz rację. Komitet co to się domagał unieważnienia wyborów to był Komitet Nasza Gmina. Domagasz się sprostowania, piszesz, że vice wójt może być bardzo niezadowolony z mojej pomyłki, bo sam widzisz, jakiego obraźliwego knota wyprodukował Pan Wiśniewski. I znów to samo - niby popierasz Wiśniewskiego, ale jasno piszesz, że przypisywanie tego co zrobiła Nasza Gmina Komitetowi Raszyn Razem tych ostatnich obraża. To co, dobrze robili, czy źle? A co do wieści o tym, co się działo w sądzie. Wróbelki o tym w całym Raszynie ćwierkały. Nie słyszałeś. Nie trzeba być pracownikiem Urzędu żeby to wiedzieć - wystarczy rozmieć wróbelki - jak ty. Odpowiedz Link