Dodaj do ulubionych

palenie mostów

10.04.12, 13:35
Witajcie,
znowu wszystko zepsułam
poobrażałam rodzinę podczas świąt, wszyscy byli zbulwersowani moim zachowaniem ....
Teraz pewnie powinnam ich przepraszać, ale tego nie zrobię bo jestem dumna i chora z niechęci do tego czynu.
Czułam, że kumuluje się we mnie jakaś nienawiść, agresja, ból. Połączone z alkoholem wybuchły.
Ale ja nie mogę przepraszać ciągle za siebie, zresztą tego nie robię ,
ale czy oni mogą mnie przestać ciągle krytykować, niech przyjmą ten fakt , że jestem zaburzona, wystarcz, że sama się kajam, nie wyjdę z domu przez tydzień, bo mi wstyd.
Jak sobie dajecie z tym radę ???
Obserwuj wątek
    • aleksandraaaa9 Re: palenie mostów 11.04.12, 10:09
      piateczka :-) też w Swieta się pokłóciłam ze swoją rodzina bo nie było po mojemu ale nie potrzebowałam alkoholu..rodziny nie przepraszam ale innych kiedyś przepraszałam a teraz to już nikogo nie przepraszam bo i ja i oni mamy dosyć przeprosin..a krytyki też zniesc nie mogę to mnie zcina z nóg jeden Glupi komentarz to już lament w lozku cały dzień i noc ..taka Jestem slaba .. ale czasem silna tu hardkor albo udawanie obojetnej a zaraz z płaczem do domu ..sprzeczności chaos bałagan ..cały mój opis ..
    • brz_a_sk Re: palenie mostów 12.04.12, 19:52
      echo milczy
      echo zwleka

ale nawet jeśli straci sens do grubości babiego lata
      przetrwa wrzask
      podpowie moc

i posiedzi w kucki

nadzieja na rozumiem, że chcesz jest otwarciem dla Twoich niewychodzeń do końca wieku

wypełzaj rozgrzeszNie
      jak dziecko poddaj się uniewinnieniu
      z szansą na wiem i nie chcę
      bo czas odlatuje a cienie,mgły i osady opadają
      ołów

roztopimy?
    • maarteczkaa Re: palenie mostów 13.04.12, 10:12
      Bym Ci coś doradziła, ale jestem ta co zbyt wiele razy przepraszała. Teraz mam dość, już nie chce przepraszać. Czasami jedynie za formę.
      Więc jeśli nie napadłaś na bezbronnych tylko broniłaś się przed ich atakami, uszczypliwościami to możesz przeprosić jedynie za formę.
      Ja mam zamiar swojej rodzinie powiedzieć, ze albo mnie akceptują albo się nie będziemy kontaktować. Bo ja mam serdecznie dość.
    • brz_a_sk Re: palenie mostów 13.04.12, 14:59
      nie przepraszaj
      póki nie czujesz czego żałujesz
      ludzi durnych są miliony i to nie problem
      Ty myśl czemu Ty i kogo dopadłaś

możesz nie dopadać?

możesz nie przerzucać winy

ani awantura ani przepraszanie nie ma sensu poza Tobą

szanuj siebie - to najtrudniejsze - reszta problemów zniknie

świat jest wielki - idź swoja drogą - a jeśli lgniesz do ludzi to ich nie katuj lub przepraszaj

warto być dla siebie trzeźwo myślącym

straszne - wiem

ale odpowiadam na pytanie :-)
      • energica Re: palenie mostów 14.04.12, 14:22
        dziękuję za Wasze rady...też zaczynam myśleć, że nie mam za co przepraszać, ja mówie to co myślę i szczerze do bólu...tak mam w swoim zaburzeniu....tak zostanie póki nie nauczę sie trzeźwo kontrolować... widać jeszce nie umiem...
        Ale a propos tego tematu, czyli palenie mostów, znowu stracę znajomych, tym razem nie z powodu moich zachowań, tylko ponieważ jestem singielka, atrakcyjną i wszystkie żony moich kolegów mnie podejrzewają o romanse. I tak, wpadł do mnie jeden taki mąż, ja w dresie , bez makijażu, on stary i paskudny, a ona dzwoni do mnie nastepnego dnia, pyta czy u mnie był i życzy miłych chwil, poczym rzuca słychawką. Znowu straciłam krąg znajomych, bo wiadomo, że farba popłynie.....A ja jestem niewinna, no ale mnie nikt nie uwierzy, a ja też nie mam zamiaru się tłumaczyć. Kobiety mnie nie cierpią, bo mam w sobie luz, swobodę i jestem kobieca, ale do cholery ja nie podrywam starych żonatych facetów!!!!! Boli mnie to :(
        • brz_a_sk Re: palenie mostów 14.04.12, 15:14
          spodobałaś mu się

stracił garba - i dramat

tak czy siak nalezą Ci się kwiaty od obojga - on odetchnął, ona ma szansę wykorzystać szansę

• energica Re: palenie mostów 14.04.12, 15:19
            Brzasku ! :) Masz ogromny talent do pocieszjacego przekonywania, wierzę Ci... dziekuję :)
            • brz_a_sk Re: palenie mostów 14.04.12, 21:28
              www.youtube.com/watch?v=qKAa20ukR-s&feature=relmfu
              uśmiechaj się
              do siebie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka