letniczka 09.08.05, 16:23 Co powinna a czego nie powinna zawierać dieta dla osoby po 50-tce z zespołem jelita nadwrażliwego, przebytym zapaleniem uchyłków jelita grubego, podwyższonym poziomem cholesterolu i niewielką cukrzycą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astro_glide Re: jaka dieta?? 10.08.05, 20:08 Dieta niskoweglowodanowa ,albo tlusta dieta dr. Kwasniewskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
phekida Re: jaka dieta?? 11.08.05, 21:18 ja ostatnio mam podobny prolem. Kiedys było to samo - póżniej na 2 lata się uspokoiła , schudłam do 56 przy wzroście 1,68. Ale teraz znowu mama te napady, najgorsze jest to ze ciągle wcinam słodycze, lody i różne drożdzóweczki. Nie umiem się powstrzymać... od pół roku chodze załamana i jest coraz gorzej ze mną, bo to juz się robi psychiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
jovita21 Re: jaka dieta?? 15.08.05, 18:10 Tez mam ten sam problem z jedzeniem slodyczy,nie wiem jaka diete powinnam stosowac,mam duze zaparcia.Kiedys nie jadlam tak slodkiego teraz wrecz moj organizm sie mocno tego domaga nie wiem co mam robic .Teoretycznie nie jem duzo powinnam schudnac ale waga nic!Jezdze na rowerze od czasu do czasu plywam,nie moge chodzic na aerobik bo jestem po trzech operacjach kregoslupa i nie zawsze jestem w dobrej formie.Bardzo prosze o podanie diety dla kobiet po 40/50 o umiarkowanym ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
tatakazik Re: jaka dieta?? 15.08.05, 21:21 Powinnaś spróbować suplementować chrom (pikolinian chromu). Twój organizm jest rozregulowany. Nie wchłania wartościowych składników. Zaparcia zatruwają organizm, jest to powodem nieprawidłowego rozkładu węglowodanów w układzie trawiennym. Zmniejsz o połowę spożycie białego pieczywa, zmniejsz o połowę spożycie ziemniaków. Na czczo wypijaj szklankę czystej niegazowanej wody. W ciągu dnia używaj do 2 litrów płynów, najlepiej woda. Spróbuj spożywać kefir, używaj czosnku. Powinno trochę pomóc. Zobaczysz jak Twój organizm działa. Odpowiedz Link Zgłoś
jovita21 Re: jaka dieta?? 16.08.05, 15:47 Ja nie jem wogule ziemniakow,sporadycznie jem ryz lub makaron,ale bardzo rzadko,pieczywo od czasy do czasu ale to tylko najwyzej jedna bulkeczka czasami,lub od czasu do czasu bardzo czesto w niedziele 1-2 kromeczki chleba zwyklego.Nie zawsze moge jesc ciemne pieczywo gdyz po leczeniu schorzen kregoslupa zepsulam sobie zoladek.Natomiast co do chromu juz probowalam kuracje ale mialam wrazenie ze jeszcze wiecej mnie ciagnelo do slodyczy,nie slodze zadnych plynow pije czerwona cherbate ale chyba troche za malo wody nie ciagnie mnie do picia czasem sie zmuszam.Chcialabym byc na diecie ale na nasze warunki nie za droga i zeby produkty byly dostepne u nas nie wyszukane zbytnio.Za kazde rady z gory dziekuje J.F Odpowiedz Link Zgłoś
jadwinia2 Re: jaka dieta?? 17.08.05, 07:46 Nie wiem nic na temat Twoich schorzeń, ale jesli chcesz skorzystać z moich doświadczeń, to przeczytaj wątek 298 (chcę shudnąć, czy odżywiam sie prawidłowo?)i odpowiedź eksperta. Mój sposób się sprawdza, chudnę a nie jestem nigdy głodna, dzięki owocom nie ciagnie mnie do słodyczy. Powodzenia. Jadwinia Odpowiedz Link Zgłoś