mario_poland
06.07.10, 20:44
Szukam młodych osób chętnych do wyjazdu, jeśli chodzi o młodzieżowy obóz (od 18 lat) w Bułgarii płeć dowolna, ponieważ kontaktowałem się z biurem podróży i nawet jeśli będę jechać sam (co pewnie zrobię jeśli nikt się nie znajdzie), to przydzielą mi kolegę w podobnym wieku (rocznik 87) do pokoju :) Więc nie ma to dla mnie znaczenia, może to być kolega lub koleżanka mniej więcej do mojego wieku lub młodsza. Na miejscu, a nawet podczas długiej podróży autokarem na pewno poznamy różnych ludzi.
Zaproponowano mi wyjazd 23 lipca 2010 autokarem z Krakowa na 12 dni. Są też inne, późniejsze terminy, ale ten by mi najbardziej odpowiadał. W cenie wszystkie opłaty, transport i co ważne posiłki. Pokoje 2 lub 3-osobowe. Całkowita cena 1080 zł, dopłata do balkonu 57 zł. Można liczyć na niewielki upust, bo chciałbym skorzystać z płatności internetowej. Mogą też pisać ludzie z innych miast, bo autokary startują z całej Polski. Jest też do wyboru hotel, który posiada jedną * więcej, z pokojami 3 lub 4-osobowymi, jest droższy o 200 zł, więc można też zebrać taką ekipę.
Do przejazdu wystarczy dowód osobisty. Lepiej decydować się i dogadywać szybko, ponieważ ta oferta może zniknąć w każdej chwili.
___
Drugą opcją jest Egipt, jest to trochę droższa wycieczka, ale pod wieloma względami lepsza: rafy koralowe, szybka, wygodna i ciekawa podróż samolotem (do Bułgarii jest to trochę męczące wiele godzin), gwarantowana pogoda, większy wybór i pewnie lepsze jedzenie, bardziej egzotyczny kraj, ciekawe miejsca do zwiedzania i dodatkowe rozrywki.
Nie jest to obóz młodzieżowy, tylko zorganizowana wycieczka z biurem podróży, ale na miejscu pewnie też byłoby trochę młodych osób. Dokładny opis wakacji w Egipcie zamieściłem w osobnym ogłoszeniu:
www.olneo.pl/zobacz.html,3565