Dodaj do ulubionych

FC Barcelona

21.08.10, 20:38
Witam,
Szukam chętnych na krótki wypad do Barcelony, połączony z meczem FC Barcelona - FC Sevilla.
Termin : wylot 29.10.2010 - powrót 2.11.2010
Koszty :
- bilet lotniczy ( obecnie ok. 1000 zł z Poznania przez Warszawę - ceny rosną wiec trzeba się spieszyć)
- bilet na mecz chcę kupić na stronie klubu - 80-120 Euro w zależności od miejsca
- nocleg - tani schludny hostel , z łatwym dojazdem do centrum
- jedzenie i inne bilety wstępu, transport w Barcelonie

Mam 37 lat. Od dawna marzy mi się mecz na Camp Nou. Jestem spokojnym , raczej niekonfliktowym człowiekiem , nastawionym optymistycznie.
Pozdrawiam.
Tomek
Obserwuj wątek
    • magda.jot Re: FC Barcelona 23.08.10, 08:11
      hej. Proponuje poszukac przelotu do Barcelony tanimi liniami (np.
      Ryanair lata z Poznania). Oczywiscie trzeba dojechac do samej
      Barcelony autobusem, ale mysle, ze i tak wyjdzie duzo taniej niz
      lot, ktory zaproponowales.
      Ja bylam na meczu FCB 2 lata temu, wybieram sie i w tym roku, z tym
      ze na inny. Wrazenia niezapomniane :)
      Pozdrawiam
      • nowytomek Re: FC Barcelona 25.08.10, 00:02
        Nie wykluczam lotu tanimi liniami ale z doświadczenia wiem , że dojazd zabiera
        dużo czasu. Oprócz meczu chciałbym chociaż w minimalnym stopniu zwiedzić miasto.
        Zawsze przecież można wrócić tak jak Ty :)
        Pozdrawiam.
        • lerak Re: FC Barcelona 25.08.10, 18:22
          Zgadzam się, wrażenia niezapomniane:) Też byłem na meczu, z Realem Saragossa,
          jeszcze dawniej niż 2 lata temu, ale do tej pory jestem zadowolony, że wybrałem
          się na ten mecz. Byłem także na meczy Milanu i mimo, że to był mecz LM (z
          Celticiem), to chyba bardziej podobało mi się na Camp Nou.

Co do tanich linii lotniczych, to chyba faktycznie lepiej nimi polecieć. Wcale
          tak dużo czasu nie zabiera później transport.

Miłego wyjazdu, Visca el Barca!:)
          • nowytomek Re: FC Barcelona 27.08.10, 00:08
            Dziękuję za porady. Pewnie macie racje, że taniej będzie Ryanair lub innymi liniami ale chodzi mi o dokładne terminy. Mogę lecieć z Poznania, Wrocławia , Warszawy lub Berlina. Gdzie kupiłeś bilety na mecz?
            Czym więcej takich postów tym bardziej chcę jechać :)
            Pozdrawiam,
            Tomek
            • justynella Re: FC Barcelona 28.08.10, 17:43
              hej,

w tym roku byłam wizz airem w barcelonie .. i dojazd do centrum
              WCALE nie zabiera duzo czasu .. zaraz przy lotnisku jest pkp
              (pociagi)i autobusow tez mnostwo krązy .. szkoda kasy na drogi
              bilet :)

na mecz sie raczej nie wybieram.. a i stadion juz zwiedzilam .. :D
              • nowytomek Re: FC Barcelona 31.08.10, 00:14
                Dziękuję za informacje. Zaczynam przekonywać się do Ryanair czy Wizzair. Teraz tylko potrzebuję kilku fanów FC Barcelona i lecimy i dobrze się bawimy :)
                • lerak Re: FC Barcelona 31.08.10, 10:51
                  Bilety kupiłem przed meczem, na Camp Nou. W ogóle śmiesznie było, bo byliśmy na
                  wakacjach w Blanes, więc jakieś 100 km od Barcelony. Zdecydowaliśmy się, że
                  jedziemy na mecz, rozgrywany był wieczorem. Z rana zebraliśmy się i ruszyliśmy
                  łapać stopa:)Ciężko nam szło, w końcu 3 facetów:p Poza tym w Hiszpanii autostop
                  nie jest zbyt popularny. W końcu zatrzymały się dwie babki:) I podrzuciły nas w
                  stronę Barcelony. Później jeszcze jeden się zatrzymał, wysadził nas na
                  przedmieściach Barcelony, a stamtąd kolejką podmiejską. Na szczęście zdążyliśmy
                  na mecz:) Bilety jakieś 2 godziny przed meczem kupiliśmy. Nie było problemów z
                  tym. W ogóle to fajnie nam się trafiło, bo na wakacje pojechaliśmy z ekipą
                  poznaną przez internet. Wcześniej nie planowaliśmy meczu, nie wiedzieliśmy o
                  sobie za wiele, ale okazało się, że oprócz mnie, jest jeszcze dwóch fanów Barcy
                  i w ogóle piłki nożnej:)

Jedź i kibicuj!:)

Visca El Barca!:)
                  • nowytomek Re: FC Barcelona 05.09.10, 12:41
                    Dzięki za opowieści. Nigdy nie byłem w Barcelonie czyli również na meczu Barcy.
                    Szukam wiec ludzi zdeterminowanych aby tam pojechać. Reszta ( dojazd, noclegi )
                    do uzgodnienia.
                    Pozdrawiam,
                    Tomek
                • izaniew Re: FC Barcelona 10.09.10, 17:19
                  Ryanair lata do Girony a stamtąd spod samego lotniska są autobusy do Centrum Barcelony, droga w zależności od ruchu trwa troche ponad godzine.
                  Tez mi sie podoba taki plan wycieczki :)
    • cattheriine Re: FC Barcelona 05.09.10, 14:19
      Jestem nawet zainteresowana.
      Ja, z Katowic. Warunek: tanio.
      • nowytomek Re: FC Barcelona 09.09.10, 22:12
        Jesteś zainteresowana Barceloną czy meczem również?
        Tanio czyli jaki jest górny pułap?
        Preferuję niskobudżetowe wyprawy ale bez skrajności :)
        T.
        • cattheriine Re: FC Barcelona 10.09.10, 12:02
          Mecz jest priorytetem. ;)
          • nowytomek Re: FC Barcelona 11.09.10, 23:47
            No to fajnie :)
            Napisz do mnie na gazetowego maila : nowytomek@gazeta.pl . Od poniedziałku znikam na jakieś 11-12 dni , a chciałbym mieć z Tobą kontakt. Potem ustalimy szczegóły, dobrze?
            W terminie 29.X - 2.XI mielibyśmy całe dwa dni na Barcelone plus połowę w dniu meczu.

Temat wciąż aktualny.
            Pozdrawiam.
            Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka