Gość: greś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 23:43 Prosę o kontakt osoby, które były tam w bieżącym roku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojarkadia Re: Syria i Liban 30.09.02, 14:58 Czesc, Bylam w tym roku w Libanie, chetnie odpowiem na pytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: ada Re: Syria i Liban IP: *.hamrazone.com / 10.0.7.* 04.10.02, 22:18 Gość portalu: greś napisał(a): > Prosę o kontakt osoby, które były tam w bieżącym roku. Mieszkam w Libanie, pracuje dla biura podrozy i wlasnie probuje rozkrecic turystyke miedzy Polska a Libanem (plus Syria i Jordania). Sluze informacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
majka7777 Re: Syria i Liban 04.10.02, 23:16 Chetnie bym tam pojechał.Kiedy jest najlepsza pora?Jak tam dolecieć w miarę tanio.Leciałbym z rodziną (3os.)więc zależy mi na cenie.Zaproponuj coś. Odpowiedz Link
Gość: ada Re: Syria i Liban IP: *.hamrazone.com / 10.0.7.* 06.10.02, 20:05 majka7777 napisała: > Chetnie bym tam pojechał.Kiedy jest najlepsza pora?Jak tam dolecieć w miarę > tanio.Leciałbym z rodziną (3os.)więc zależy mi na cenie.Zaproponuj coś. Domyslam sie, ze to sa pytania do mnie :-) Nie wiem tylko czy chodzi Panu o Liban czy tez o Syrie, Jordanie... TERAZ jest najlepsza pora. Wciaz jeszcze nie ma deszczu. W dzien temperatura dochodzi do +30 nawet ale daje sie odczuc orzezwiajacy powiew jesieni. Mniejsza tez jest wilgotnosc powietrza. W nocy jest przyjemnie i mozna juz spac bez klimatyzatora. Mowie o Bejrucie. W gorach jest nieco, lub znacznie chlodniej, w zaleznosci od wysokosci. W zasadzie az do stycznia a czasem nawet i w styczniu jest bardzo przyjemnie. Troche pozniej zaczna sie deszcze. przewaznie jednak beda to przelotne, gwaltowne burze, najczesciej w nocy lub nad ranem. Caly dzien natomiast swieci piekne slonce. W Bejrucie , nawet jeszcze w styczniu wystarcza lekki zakiet. Najwiecej deszczu spada zazwyczaj w lutym. W marcu juz znowu jest pieknie. Najgorsze miesiace tutaj to lipiec, sierpien. Jest goraco i bardzo wilgotno. Wrzesien tez jest upalny. Najtaniej mozna tu przyleciec cypryjskimi liniami. Do Bejrutu lata tez LOT. Ceny na LOT poza letnim sezonem ksztaltuja sie w granicach 380 dolarow. Najlepiej jesli leci grupa, wtedy jeszcze taniej, cena moze spasc do 300$ . Wizy libanskie od 1 sierpnia mozna dostac na lotnisku . Nie ma zadnych restrykcji, jesli leci rodzina. Jesli chcialby Pan miec wiecej informacji , co do programu, hoteli itp. musialabym miec konkretne pytania od Pana, wiedziec co Pana interesuje, jaki rodzaj turystyki - wypoczynek czy zwiedzanie, kapiel w morzu czy narty w gorach (bywa ze zima mozna kapac sie w morzu jednego dnia(dla milosnikow) a nastepnego jezdzic na nartach (godzina jazdy samochodem z Bejrutu). Liban jest przyjemnym krajem, ludzie sa mili i goscinni. Znaja przewaznie i francuski i angielski.Nie ma problemow z porozumieniem sie. Jest bezpiecznie. Turysta wyjezdza stad z mocnym postanowieniem, ze musi jeszcze wrocic. Odpowiedz Link
Gość: Mirka Re: Syria i Liban IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 01.01.03, 01:39 Hej. Proszę o informacje - Liban: -o tanim zakweterowaniu -czy do wstępu do obozów dla uchodźców palestyńskich są potrzebne zezwolenia (w Jordanii i Syrii nie było z tym problemów) -czy będę mogła pojechać na samo południe Libanu, czy są jakieś ograniczenia? Jak ci idzie to rozkręcanie turystyki pl-bliski wschód? razem z mamą prowadzimy agencję tur. specjalizującą się w krajach arabskich pa ps jeśli możesz to powyższe informacje prześlij mi na e-mail: beduinqa@yahoo.com lub arabic@interia.pl Gość portalu: ada napisał(a): > Gość portalu: greś napisał(a): > > Mieszkam w Libanie, pracuje dla biura podrozy i wlasnie probuje rozkrecic > turystyke miedzy Polska a Libanem (plus Syria i Jordania). Sluze informacjami. > Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Mirka Re: Syria i Liban IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 01.01.03, 01:33 Byłam w Syrii. Odpowiem na pytania beduinqa@yahoo.com Odpowiedz Link
Gość: qwerty98@poczta.on Re: Syria i Liban IP: 213.77.27.* 06.03.03, 17:23 Bardzo prosze.Oto moj mail.odwiedzilismy Syrie.Na Liban sie nie zdecydowalism z powodow finansowych.Wiza wielokrotnego wjazdu do Syrii+libanska to juz spory wydatek.Ale jak cos-sluze rada. Odpowiedz Link
Gość: Mirka Re: Syria i Liban IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 25.03.03, 01:19 tylko dla facetów (i kobiet powyżej 30) i to gdy bierze się ją na granicy, a nie w ambasadzie Gość portalu: acton napisał(a): > Libańska jest za free:) Odpowiedz Link