Dodaj do ulubionych

Workuta zimą

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 00:11
Szukam osób, które były w zimie za kołem polarnym w Rosji np. w Workucie albo
w Noryslku, albo jeszcze gdzie indziej ale za polarnym kręgiem!!!!
Czy temp. tam panujące są rzeczywiście tak straszne dla
naszego "umiarkowanego" organizmu??? Jak należy przygotować się na 2 tyg.
wyjazd w zimie do Workuty ?
Proszę o rady!!!
Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Workuta zimą IP: proxy / 134.65.105.* 11.10.02, 15:30
      bylem tydzien powyzej Jakucka. -55 stopni wcale nie jest straszne. Zwykla kurtka, buty ale bez plastiku
      -peka i ocieplacz narciarski -ogrodniczki. Guma tez moze popekac ale mozna cos kupic na miejscu -unty z
      renifera.
      Jesli wybierasz sie blizej oceanu lodowatego to nic nie pomoze. Tam sa zamiecie sniezne i wieje wiatr. W
      centralnej syberii nie ma wiatru i dlatego -55 to tak jak u nas -5 i wiatr
      • Gość: jac Re: Workuta zimą IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 22:28
        Gość portalu: d napisał(a):

> bylem tydzien powyzej Jakucka. -55 stopni wcale nie jest straszne. Zwykla
        kurt
        > ka, buty ale bez plastiku
        > -peka i ocieplacz narciarski -ogrodniczki. Guma tez moze popekac ale mozna
        cos
        > kupic na miejscu -unty z
        > renifera.
        > Jesli wybierasz sie blizej oceanu lodowatego to nic nie pomoze. Tam sa
        zamiecie
        > sniezne i wieje wiatr. W
        > centralnej syberii nie ma wiatru i dlatego -55 to tak jak u nas -5 i wiatr
    • Gość: jacek Re: Workuta zimą IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 22:31
      dzięki za info o temp za kołem polarnym. A gdzie byłeś na północ od Jakucka ?
      Tez mnie ten teren kiedys interesował ale za wysokie ceny mnie odstraszyły i
      co spowodowało ze w zimie pojechałas do Jakucka jeslli można wiedzieć????
      A chce wyjachac po raz 3 do Workuty z ciekawości i z zamiłowania do Workuty
      Pozdrawiam
      Jacek
    • Gość: bayon Re: Workuta zimą IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 00:32
      Był tam moj dziadek,niestety od dluzszego czasu nie mamy od niego zadnych
      wiadomosci.
    • Gość: kaska Re: Workuta zimą IP: *.56.251.71.Dial1.Phoenix1.Level3.net 14.10.02, 23:28
      Jacku, znajdz periodyk KARTA, pracuje tan Tomasz Kizny. Pamietam jego zdjecia i
      reportaze z Workuty. Skontaktuj sie z nim, a nuz Ci pomoze...
      Pozdrawiam kaska
      PS. Masz moze jakies zdjecia z Workuty? Zapiski? Napisz do mnie. Ja tez sie tym
      interesuje.
    • Gość: kaska-jeszczo raz Re: Workuta zimą IP: *.56.251.71.Dial1.Phoenix1.Level3.net 14.10.02, 23:28
      adres: saljam@interia.pl
      • Gość: s Re: Workuta zimą IP: proxy / 134.65.105.* 18.10.02, 11:29
        poczytaj Kapuscinskiego -Imperium

Unty -buty z jednego kawalka skory renifera

w Tixi zima nic nie widac-noc- -pada gesty snieg i sa "porecze" do poruszania sie w miescie
        jak stracisz kontakt z porecza to zabladzisz bo nie rozpoznasz drogi w pejzarzu -zamarzniesz
        domy sa zasypane i niczym sie nie roznia od zasp
        zycie tylko w domach
        • Gość: jacek Re: Workuta zimą IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 16:30
          Czytałem i znam Go i dlatego chcę tam jechac własnie dlatego!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka