Dodaj do ulubionych

Programy wyborcze a ZB

17.10.10, 17:31
Ja (jako sympatyk PO) mam już faworyta, na którego NIE zagłosuję. Przekonała mnie do tego prezentacja programu HGW:
"Gronkiewicz-Waltz ma zamiar dalej "przybliżać Warszawę do Wisły". Przy Wisłostradzie ma powstać park z multimedialnymi fontannami. Lewobrzeżny bulwar - od pomnika Syrenki do Podzamcza - ma przejść rewitalizację. Z kolei zielony prawy brzeg zostanie objęty programem ochrony przyrody. .....
Gronkiewicz-Waltz podkreśliła, że jej cele na kolejne cztery lata nie zmieniły się. "Zmieniliśmy jedynie akcenty" - powiedziała."
Ja to czytam tak: dla prawobrzeżnej Warszawy kolorowe, grające fontanny po kilkadzieisąt milionów złotych, drogie inwestycje dla uatrakcyjnienia nabrzeża, a dla Pragi i okolic nic - tam ma być ekologicznie (ciekawe jak ma się do tego oczyszczalnia Czajka i spalarnia śmieci oraz brak rozwoju kanalizacji na ZB?). Powiem szczerze, że jestem za ekologią i zrównoważonym rowojem miasta z poszanowaniem przyrody, ale w mojej okolicy władze miasta ciut przesadziły - od 10 lat czekam na jakąkolwiek inwestycję: kanalizację, wodociąg, oświetlenie ulicy, chodnik itp. I jak widzę mogę czekać następną dziesięciolatkę bo "cele się nie zmieniły".
Obserwuj wątek
    • gosczb Re: Programy wyborcze a ZB 18.10.10, 09:23
      Popieram, zgadzam się w 100%. Olbrzymie pieniądze wykłada się na rzeczy, bez których można żyć a na naszą stronę patrzy się jak na niepotrzebny balast
    • toojaam Re: Programy wyborcze a ZB 18.10.10, 19:03
      Przylaczam sie do powyzszych obserwacji. Zdecydowana wiekszosc inwestycji jest po jednej stronie. Obwodnice sa budowane po jednej stronie. Dojechac z jednej czesci Pragi na druga, czyli od nas do Goclawia jest ekstremalnie trudno, w zasadzie to trzeba by jezdzic wislostrada. I wyglada ze to odpowiada zarzadowi miasta, nic nie slychac o obwodnicy pragi, a jaki slychac to ze odkladaja na kolejna przyszlosc.

Wszystkie nowe muzea sa po budowane po jednej stronie : Muzeum Sztuki Nowoczesnaj, Historii Polski, Wojska Polskiego, Chopina.
      Po tej buduja ten stadion i jest zoo, to jakas zenada.
      • robe.rt.k Re: Programy wyborcze a ZB 28.10.10, 15:19
        Dlatego właśnie zdecydowałem się kandydować do rady dzielnicy nie z żadnej partii (i tak do żadnej nie należę...) lecz z komitetu wyborczego mieszkańców Gospodarność. Trochę mam dosyć traktowania Białołęki, a zwłaszcza Zielonej Białołęki jak śmietnika Warszawy, gdzie wyrzuca się wszystkie śmierdzące (spalarnia śmieci) i trudne (kupcy ze Stadionu) odpady z cywilizacji Wielkiej Stolicy.
        Zajrzyjcie na stronę www.gospodarnosc.org.pl to może się przekonacie do zdania, że partie to nie najlepszy wybór w samorządach.
        Robert Kamionowski
        www.kamionowski.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka