jasiek33 22.08.07, 08:44 Czy ktoś był, coś wie, może coś powiedzieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajduczka17 Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 11:29 Wczorajsz spotkanie miało na celu prezentacja projektu planu zagospodarowania dla terenu brzezin. Z projektem można się zapoznać na stronie www.zielonabialoleka.pl. Polecam ciekawe informacje. Niestety spotkanie dotyczyło tak naprawdę dość wąskiego terenu pomiędzy rowem brzezińskim i kanałem bródnowskim. Na dodatek jak na większości tego typu spotkań rozmowa ogólna przerodziła się w szczegółową dydkusjo-kłótnie dotyczącą poszczególnych dziłek-problemów. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 13:12 Jestem pełna uznania dla prowadzącego spotkanie radnego Waldka Roszaka za jego opanowanie i za to niezrażony atmosferą bazaru doprowadził to spotkanie do końca,nikogo nie urażając. Na tym spotkaniu potwierdził się fakt, czego niektótrzy nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że rada dzielnicy poza wyartykuowaniem opinii i mobiblizacją mieszkańców niewiele więcej może zdziałać. Wszystkie decyzje zapadają w Starostwie lub w Biurze Przestrzennego Rozwoju Warszawy. Warto o tym pamietać, wyrażając opinie o pracy radnego. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 13:21 Z pośpiechu połnęłam litery a niekiedy całe wyrazy, serdecznie przepraszam. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 13:23 to inaczej- zjadłam, a może to dyslekcja zgodna z wiekiem? Odpowiedz Link
jogger007 Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 14:16 Zgadzam się, że nasz radny tj. W.Roszak robi więcej niż inni radni i anagażuje się w sprawy dotyczące ZB. Natomiast absolutnie nie podzielam opinii o niemożności bardziej aktywnej działalności Rady Dzielnicy. Nie widzę ani mobilizacji mieszkańców ani innych działań ze strony Rady. Niestety odnoszę nieodparte wrażenie, że najlepiej gdybyśmy dali szanownemu gronu spokój, nie wymądrzali się, a wogóle to chyba najbardziej przeszkadzamy właśnie swoimi inicjatywami. To samo dotyczy Zarządu Dzielnicy. Z twojego postu wynika, że nie ma sensu nic robić bo to i tak nie będzie miało żadnego skutku ani wpływu na zapadające decyzje. Niestety ten pogląd podziela zbyt dużo mieszkańców ZB. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 14:41 Wprost przeciwnie, należy robić wszystko co w naszej mocy, podpierając się obowiązującymi przepisami prawa. Zgłosiłam chęć zbierania podpisów pod pismem, którego treść z grubsza została ustalona na zebraniu. Jednak mam świadomość ograniczonej skuteczności naszego działania, mści się na nas zcentralizowanie władzy w Ratuszu. Jest jeszcze jedna sprawa, nad którą się zastanawiam. Obok mojej działki jest kilka niezabudowanych działek o wielkości 500 i 600 m kwadratowych. Czy uchwalenie planu narzucajacego min.wielkość działki powyżej tych wartości będzie skutkowało niemożnością budowy na nich domu? Uważam, że powinien być w planie zapis uwzględniający ten problem. Odpowiedz Link
traktordj Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 14:43 Z tego, co zrozumialem - istnieje zapis, ktory mowi, iz limity te nie dotycza dzialek podzielonych przed uchwaleniem planu.... niech ktos jednak to z wieksza stanowczoscia potwierdzi Odpowiedz Link
mk_2 Re: Wczorajsze spotkanie w szkole na Juranda 22.08.07, 17:48 Wydaje mi się, że Władze Dzielnicy nie powinny zasłaniać się planami przestrzennymi i starymi ustawami, gdyż są one ... sprzeczne z konstytucją. Nie ma w nich zagwarantowanego prawa mieszkańcow do zrównoważonego rozwoju miasta. Stąd właśnie politycy, radni, nazywając rzeczy po imieniu, mają największe możliwości do działania, bo aby zmienić ustawy trzeba być wyżej niż mieszkańcy. www.przyrodapolska.pl/wrzesien02/warszawa.html Odpowiedz Link
waldek_roszak Re: RELACJA ZE SPOTKANIA 22.08.07, 17:21 jasiek33 napisała: > Czy ktoś był, coś wie, może coś powiedzieć? Krótka relacja z wczorajszego spotkania znajduje się TUTAJ. Odpowiedz Link
zbogdanca Re: RELACJA ZE SPOTKANIA 23.08.07, 16:05 Na zebraniu nie zapadły ustalenia odnośnie ul. Nowo-Kowalskiego. Relacja przedstawiciela VIKINGA nie spotkała się z żadnym zainteresowaniem. Jeśli miałaby nastąpić zmiana trasy, to co z pasem o szerokości 20m od TT do ul.Maćka z Bogdańca i dalej poza VIKINGIEM, czy odginałaby się tylko na wysokości VIKINGA, gdzie miałoby być rondo i kto miałby być uszczęśliwiony tą ruchliwą ulicą, może ul.Piasta Kołodzieja? Co więc z opowieściami o świadomym wyborze działki pod budowę, skoro w każdej chwili jakieś lobby może próbować podrzucić niechciane "kukułcze" jajo. Uważam, że dopóki VIKING nie przedstawi alternatywnego profesjonalnego projektu zmiany, poruszanie tej kwestii w piśmie jest dyskusyjne. Odpowiedz Link