brace 25.04.07, 19:19 żołądkowa gorzka z miętą+ lód+ brązowy cukier+ świeża mięta+ limonka+ ....no właśnie ...jaki napój do tego pasuje??Sprite?? jakie macie propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tres.pimientos Re: Bacardi+..... 25.04.07, 22:32 A moze zrezygnuj z zoladkowej z mieta. Zostaw lod (ale obowiazkowo pokruszony), rozgniec miete na brazowym cukrze, zalej to sokiem z limonki, dodaj rum (choc zamiast bacardi lepiej havana club) i dopelnij szklanice koktailowa woda sodowa. I masz klasyczne MOJITO! :) Albo zrob tak: kruszony lod, sok z limonki, rum, lyzka cukru pudru. Zmieszaj intensywnie w shakerze i masz DAIQUIRI. Salud! :)) Nie ma lepszego trunku na zblizajace sie upaly :) Pozdrawiamy Odpowiedz Link
brace Re: Bacardi+..... 26.04.07, 08:04 dzięki za info ale już kupiłam tą żołądkową z miętą a piłam cośpodobnego w knajpie we Wrocławiu tylko właśnie nie wiem z czym to mieszali tzn z jakim napojem bezalkoholowym. Może popróbuję i pomiksuję coś i zobaczę co lepszego wyjdzie. Napewno dam lód, świeżą miętę, brązowy cukier, bacardi i tą żołądkową, spróbuję dopełnić spritem z sokiem jabłkowym lub samy spritem lub samym jabłkowym lub samą wodą gazowaną. Dam znać co smakowało najlepiej ;)) Odpowiedz Link
brace Re: Bacardi+..... 26.04.07, 08:05 a propos....czy takie kostki lodu można pokruszyć w mikserze? malakserze?czy lepiej do wora i wałkiem do ciasta?? ;)) Odpowiedz Link