Dodaj do ulubionych

MTBS - Pytania różne

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.13, 22:08
Interesuje mnie jak wygląda sprawa z wynajmowaniem mieszkania w MTBS. Jaki jest czynsz w mieszkaniu ok 30-40 m2, co wchodzi w czynsz, czy z takiego mieszkania mogą mnie wyrzucić, czy pieniądze "wpisowe" mogę odzyskać... Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowana Re: MTBS - Pytania różne IP: *.class144.petrotel.pl 22.05.13, 10:54
      Podbijam watek ,ja również chętnie poznam odpowiedzi na powyższe pytania . Byłabym też zainteresowana odkupieniem takiego mieszkania , najchętniej w centrum miasta.
      • Gość: oli Re: MTBS - Pytania różne IP: *.226.c72.petrotel.pl 31.05.13, 19:41
        Opłaty za czynsz uzależnione są od tego z którego roku jest budynek. Im młodszy tym czynsz wyższy. W starych blokach za mieszkania 40 m2 trzeba zapłacić ok 400 zł. Niestety w MTBSach wszystkie inne opłaty są osobno, czyli woda, gaz, centralne ogrzewanie. Podpisuje się umowę bezpośrednio z dostawcą.

Pytacie czy z takiego mieszkania mogą wyrzucić? Bez względu na to jakie jest prawo do lokalu jeśli zalega się z czynszem, to eksmisję się wykonuje zgodnie z przepisami.

W razie rezygnacji z mieszkania i zdania go do MTBS jakaś kwota zostaje zwracana. Oczywiście jeśli na robi się długu w opłatach, trzeba się liczyć z tym że MTBSy sobie to potrącą.
        • Gość: visitor Re: MTBS - Pytania różne IP: *.254.c72.petrotel.pl 01.07.13, 13:31
          czynsz jest na dzień dzisiejszy 10,50 chyba za m2. jakoś tak- różnica tylko w groszach.
          My mamy kuchnie elektryczne, nie gaz ( JP II 72 ), woda, ogrzewanie, prąd i to tyle z opłat a...teraz jeszcze smieci :)

w czynszu jest spłacany kredyt w wysokości ponad 50 % całego czynszu :)
          ogólnie mieszka się dobrze (dot. JP II 72 ) osiedle zamkniete, ludzie naprawde na poziomie, bo i te mieszkania były drogie więc nie ma tu ... yhy...

A wyrzucić mogą , gdy zalega się z ponad 3 ma czynszami.- nie ryzykujcie ...
          sama zastanawiam się nad odsprzedażą, bo chce mieć dom....ale nie znam zasad- może ktoś wie, ktoś załatwiał proszę o radę- a nóż się skuszę.
          mam 46 m2 :)
    • Gość: sania Re: MTBS - Pytania różne IP: *.centertel.pl 21.05.16, 16:47
      A powiedzcie po co musze zglaszac do skarbowki to ze nabylam takie mieszkanie za 20 tys (taki byl wklad). Czy bede cos placic?? :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka