04.04.06, 11:03
Moja szalona córka opuścila się w nauce,wprowadzilam jej zakaz tv -
powiedziala nie ma sprawy, powiedzialam zakaz komputera - też nie ma sprawy
ale jak miala zwis na naukę tak ma dalej..ozgrozo jak mam z nią postępować?
Poradźcie proszę!!!
Obserwuj wątek
    • u_la_la Re: zakazy 11.04.06, 11:30
      u mnie zakazy skutkują, bo z nadmiaru czasu dzieci zaczynają się uczyć. Jak
      dostają lepsze oceny, to rośnie ich satysfakcja i apatyt na więcej, oczywiście
      bez przesady.
      Nie wiem czym dla ciebie jest opuszczenie w nauce. Jesli jest zagrożona to jest
      problem, ale jeśli spadła z 5 na 3 to nie masz się czym martwić.
    • wieczna-gosia Re: zakazy 24.04.06, 14:12
      a dlaczego przestala sie uczyc?

Moim zdaniem to najwazniejsze pytanie> Do nauki trzeba miec motywacje, jak sie
      jej nie ma, to odstawienie kompa nie pomoze- odstawienie kompa pomaga jesli
      motywacja generalnie jest tylko0 czlowiek stracil kontrole nad czasem.

Moje dziecko sie nie uczylo cala pierwsza klase gimnazjum. najpierw seterotypowo
      zrobilam szlaban, ale pozniej sobie pomyslalam- kurcze- przeciez to jest moja
      wlasna corcia, z ktora zawsze sie fajnie dogadywalysmy. jak byla mlodsza umialam
      z nia zawierac uklady a teraz nagle szlaban- no bez sensu.

No i zaczelam dociekac- dlaczego. A bo jej sie nie chce. Ale dlaczego? nie wie i
      tyle. Krecilysmy sie w koleczko troche, ale w ktoryms momencie zaczelysmy
      rozmawiac o bezsensie nauki smile i bezsensie szkoly. I w ogole bezsiensie. I o tym
      czy ona mnie zawiedzie. I czy mi zalezy tylko na tym by sie uczyla. Itd itp,
      meki duszy, meki dorastania. No i chyba chwilowo corka doszla do wniosku ze da
      sobie szanse smile szkole zawsze mozna przerwac stwierdzila pogodnie smile

I w drugiej klasie idzie jej dobrze nie przesadza z nauka, ale sie uczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka