ren7776
07.03.11, 12:07
chciałaby na forum zebrać opinie rodziców na temat częstotliwości zachorowań na różnego rodzaju infekcje naszych dzieci.
Otóż chciałabym wiedzieć czy Wasze dzieci często chorują bo nie wiem czy moja córka jest odosobnionym przypadkiem (bardzo często choruje) czy może takich przypadków jest więcej. To co ja zauważyłam na przykładzie mojej córki to fakt że po 4 -5 dniach pobytu w przedszkolu po długiej nieobecności znów jest chora i jest to spowodowane prawdopodobnie tym że wychodząc na spacer nie jest dopilnowana żeby ubrała grubsze spodnie (zostawione specjelnie w szatni przy kurtce), dobrze zapieła kurtkę, czapkę i szalik. Nie trudno tu zauważyć że przy takiej pogodzie łatwo złapać inferkcję, gdzi dziecko jest żle urbane. Ponadto zauważyłam że w przedszkolu jest bardzo mała frekwencja (mniej niż połowa dzieci w grupie) i zasięgając opinii znajomych którzy mają dzieci w wieku przedszkolnym -> takie sytacje raczej nie zdarzają sie w ich przedszkolach, a dzieci są dopilnowane aby dobrze (ciepło) ubrać się na spacer.
Dlatego chciałabym poznać Wasze spostrzeżenia/opinie na ten temat.
pozdr.
mama Julii