Dodaj do ulubionych

Pół nocy overtime

07.11.06, 13:54
Czy ktoś robi połówki nocek jako overtime? i ile jest to godzin, chodzi mi o
sytuacje zeby skonczyc przed przerwa, czy przerwa liczona jest po 3 czy 4
godzinach, z doswiadczenia z dniowek wiem ze przerwa doliczana jest po 4
godzinie. A nie chce pracowac za darmo 15 lub 30 minut :)))
Obserwuj wątek
    • kinita Re: Pół nocy overtime 07.11.06, 17:39
      Hej, wlasnie jestem po tygodniu pracy w Tesco, tak ze ekspert ze mnie zaden,
      ale wlasnie wczoraj mielismy pierwszy raz overtime, od 22 do 2, i przerwy nie
      bylo, chociaz tez za bardzo nie wiedzielismy czy bedzie czy nie... Ludzie
      pracujacy cala nocke szli na przerwe, ci co mieli polowke zostali, i wyszlismy
      o 2 tak jak nam mowili przez telefon. A tak w ogole to jak placa za overtimy?
      Bo w sumie to poszlismy, bo glupio bylo odmowic za pierwszym razem... Ale chyba
      sie oplaca z tego co wiem:)
      • Gość: 1spag Re: Pół nocy overtime IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 07.11.06, 18:47
        Poki masz podatek Basic Rate (a nie progresywnie) to tak samo jak normalne
        godziny, jak bedzie progresywnie pobierany podatek to nadgodziny mniej niz
        normalne, ale i tak mysle ze sie oplaca, niektorzy twierdza ze nie bo podatek za
        duzo zjada, jak sie dostanie podwyzke to tez podatek bedzie wiecej zjadal, a w
        kieszeni zawsze COS zostanie, pozdrowienia kinita popatrz na promocje laptopow w
        tesco u nas jest za 399 acer calkiem fajny i pisz na gg albo adres gazetowy :))
        • Gość: aga Re: Pół nocy overtime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:06
          czy overtime to sa nadgodziny????chyba nie jestem w temacie???
          • Gość: 1spag Re: Pół nocy overtime IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 07.11.06, 20:30
            Tak overtime to nadgodziny
            • Gość: aga Re: Pół nocy overtime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:24
              dzieki dobrze wiedziec
        • Gość: karollowicz Re: Pół nocy overtime IP: 195.136.190.* 08.11.06, 00:34
          Witam. direct.tesco.com/q/R.200-9329.aspx

Faktycznie, laptopik niezgorszy i całkiem tani. Wszakże na allegro i ebay
          znalazłem ciekawsze oferty, jednak taki komp do intenetu, filmów i tym
          podobnych spraw wystarczy :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do zobaczenia w piątek w Hatfield :P
        • Gość: Misio Laptop IP: *.ipt.aol.com 08.11.06, 04:25
          No właśnie typowa promocja przez duże P. Sprawdziłem w cenniku Acer-a i okzauje
          się, że jest to model już nie oferowany w tej konkretnej wersji. Acer za te same
          pieniądze oferuje wersje z wbudowaną kamerą internetową, lepszym BIOS-em i
          torbą. Przesyłka gratis i ponoć dłuższa gwarancja. Sam osobiście już prawie
          nabyłem tego laptopika u nas w Tesco ale uratował mnie limit na karcie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka