Gość: morales IP: *.chello.pl 01.11.09, 21:54 Dobre posunięcie TP, no ale z drugiej strony trudno się dziwić, skoro w prepaidzie każdy może mieć teraz stawkę 29 gr/min to i ceny w stacjonarkach muszą tanieć. Konkurencja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.chello.pl 01.11.09, 21:59 Autor(ka) tekstu zapomniał(a) dodać, że aby zapłacić 32 gr za minutę należy wcześniej uiścić ok. 50 zł abonamentu. w kwocie tej mieści się 60 minut na stacjonarne:) Matematyka jest zabójcza dla TP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.multimo.pl 01.11.09, 22:07 Ja w Play-u płacę 29 groszy do wszystkich... i do Playa też :-) Do tego nie płacę operatorowi haraczu (tzn. abonamentu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.chello.pl 02.11.09, 10:34 Do Playa i na stacjonarne masz 5 gr /min . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob-one Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.chello.pl 01.11.09, 22:35 Jakie 32 gr, skoro abonament wynosi 50zł miesięcznie i jest on do wykorzystania tylko na połączenia stacjonarne. Czyli, gdy ktoś tylko raz zadzwoni na komórkę (rozmawiając tylko 1 min.) i to będzie jego jedyne połączenie w miesiącu, to zapłaci za nie 50zł32gr. ;) Nie piszcie więc, że jest tanio tylko podajcie realne koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 22:53 Witam. W NETIA mam za abonament 45zł do wykorzystania 45zł na rozmowy tylko że tak minuta na komórki kosztuje 90gr czyli niemal 3x tyle. Inaczej mówiąc TP jest tańsza dla tych którzy bardzo dużo dzwonią na telefony komórkowe, ale z racji bardzo dużej liczby abonentów sieci komórkowych nikt teraz nie rozmawia tak dużo z urządzeń stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćć Re: Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.171.96.147.static.crowley.pl 02.11.09, 07:50 telefony stacjonarne? Co inteligentniejsi już dawno zrezygnowali z tego archaizmu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CórkaMatki Re: Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj IP: *.toya.net.pl 02.11.09, 08:26 gośćć-iu nie chrzań. co ma inteligencja do tego z jakiego ktoś korzysta telefonu. Moja Mama osoba wykrztałcona 2 fakultety i nie debilka ma 88lat wzrok prawie żaden palce wykrzywione reumatyzmem i jak Ona ma korzystać z komórki. Jesteś albo cha...m albo bez wyobrażni albo myślisz że z tel. korzystają tylko sprawni i młodzi. Myśle że iloraz Twojej inteligencji jast mniejszy od numeru Twojego buta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeverTP Do CórkiMatki IP: *.galileusz.3s.pl 02.11.09, 09:53 Niestety koleś ma racje. Są opcje gdzie do bramki GSM podpinasz "stacjonarny telefon" czyli taki tradycyjny i duży. Połączenia są dużo tańsze a abonamenty (o ile są) wychodzą dużo taniej. Wiem bo kupiłem matce która jest tylko trochę młodsza od twojej. Poza zmianą numeru mama nie widzi różnicy. Gdyby nie to że obawiałem się iż trudno będzie jej się przestawić kupiłbym jej komórkę taką sory za określenie: "emerycką". Są dostępne aparaty GSM duże, z czytelnym wyświetlaczem i łatwe do programowania czyli bez zbędnych opcji mp3 czy mms. Więc jeśli twoje IQ jest pomiędzy numere twojego buta a wzrostem w centymertach radzę Ci rozejrzeć się na rynku zamiast pozwalać by ktoś bezczelnie skubał twoją mamę. Tak dla porównania: moja teściowa używa TPSA z najtańszym abonamentem - nazwanym by dodatkowo poniżyć klienta SOCJALNYM. Tę samą ilość minut w prepaid'zie miałaby/ma połowę taniej. Wypowiedzenie TEPSIE już się redaguje. Natomiast jeśli ktoś ma neta na sztywnym łączu np z kablówki gorąco polecam VOIP'a (wybór ogromny) Jednorazowo kupisz numer, wpłacasz kasę, naliczanie sekundowe, w sieci za darmo, kasa nie przepada -REWELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
bajuch Re: Jeszcze taniej na komórki - już od dzisiaj 02.11.09, 11:50 Szkoda,że ciebie nie nauczyła pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_wieliczka Dobrodzieje po terminie ! IP: *.zetosa.krakow.pl 02.11.09, 08:40 To konkurencja dziala a nie dobrodzieje z TPSA.Ta firma jest szmatlawa .Stracili ponad 1.5 mln abonentow i szukaja mozliwosci powrotu na rynek.To komorki ich zalatwily i prawa rynku a nie "dobre serce TPSA" .Ta firma jest nieroformowalna i dalej bedzie tracila klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej A Netia co na to? 90 gr./min <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 08:44 Stawki Netii to kpina - i oni się chwalą swoimi usługami? Jedyne, co się tam opłaca to brać od nich Internet - to muszę przyznać, bo znacznie taniej niż w TP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locke Re: A Netia co na to? 90 gr./min <lol> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 09:12 faktycznie po tej obniżce w tp to netia została trochę w tyle ze swoją stawką. No ale może też wprowadzą jakieś zmiany w cenniku... Odpowiedz Link Zgłoś