Gość: BeOS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.01.04, 20:14 Uzywa ktos systemu BeOS????????????? Bo ja tak:)) Prosze o spostrzezenia innych uzytkownikow;) Pozro:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc chyba ktos jeszcze ,z BSE moze używać IP: *.162.88.213.host.tele1europe.se 23.01.04, 22:17 ............. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba12 Re: BeOS - uzywa ktos??? 23.01.04, 22:32 ja całkiem niedawno zainstalowałem, ale nie na osobnej partycji, tylko jako plik ogólnie to mi sie podoba i jest szybszy od windowsa. user-friendly, instaluje sie programy tak łatwo jak pod windowsem, pomimo że to (chyba) UNIX. jedyny kłopot, to brak obsługi mojej karty dźwiękowej, a wiązałem z nim nadzieje że wreszcie będe mógł oglądać filmy u siebie na kompie (mam słaby sprzęt niestety). moja dźwiękówka to jakiś AZTEC, zgodny z SB 16, PRO i jakimś jeszcze, więc pościągałem 3 stery, 2 z nich nie działały u mnie, a 3 nie dało sie rozpakować (uszkodzony) pomimo że próbowałem tego pliku z 2 stron i próbowałem też rozpakowywać lepszym programem pod windowsem... (sbpro.zip) pozostałe 2 sterowniki to: kompatybilne oraz sb 16, 32, awe16 i awe64 (jeśli dobrze pamiętam) a jakie ty masz spostrzeżenia i dlaczego go używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeOS Re: BeOS - uzywa ktos??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 12:34 Witam witam:))) Miło mi, ze jest odzew:D ja te zmam slaby sprzet i troche stary ale BeOS sprawuje sie o wiele bardziej stabilniej niz 98:))) U mnie system zyje na osobnej partycji razem z win 98 wiec mam dwa:D Hmm troche dziwne, ze masz problemy z karta dzwiekowa majac do niej sterowniki.. probowals moze poszukac na www.bebits.com ??? Sproboj tam... Ja podobnie jak ty mam stara karte kompatybilna z Sound Blaster pro jest to Shutlle na chipsecie OPTi931 :) odziwo w BeOS-ie nie mam z nia zadnych problemow:) System ja od razy wykryl be zproblemu zzarowno w obrazie pod win9x jak i na osobnej partycji:) Na linuskie nigdy mi si enei udalo jej odpalic mimo licznych prob w roznych dystrybucjach a BeOS od razu ja wykryl i zainstlowal i nawte lepiej chodzi niz na windzie bo na widzie czasme sie zacina jak slucham muzy i komp sie resetuje a na BeOS-ie bez nproblemu leci nawet jak odpale 10 roznych stacji radiowych naraz to gra i nicnei przerywa:) Ja podobnie jak ty nie moge ogladac filmow bo mam tylko cel 300 MHz i filmy nawte pod beOS-em chodza zbyt wolno:((( Trzea syzbszy procek jednak.... ale mneijsza z tym:) Mankamentem jaki zauwazylem w BeOS-ie jest tylko maly wybor programow... brak mozliwosci minimalizowania pojedynczego okna tak jak w win czy kade, gnome itd. oraz... Brak nowoczesnej i szybkiej przegladarki www:( netpositive jest szybka, mala ale... nie obsluguje nowych standardow. Opera w wersji 3.62 tez nie obsluguje polskich znakow ale chodiz szybko:) Mozilla i fire bird... To istne slonie!!! Niedosc ze sie uruchamiaja dosc dlugo to wolno chodza i nei wczytuja tez poprawnie stron( zacieki na czacionkach i brak wyrazistosi). To tyle z wad a zalet jest cala masa np. bez problemowo obsluguje multimedia po prostu super i tak stabilnie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e.111 Re: BeOS - uzywa ktos??? 24.01.04, 00:58 ...tutaj chyba spotkasz wiecej uzytkownikow Be ;) beos.ziew.org/modules/newbb/index.php pozdrowienia::E111 Odpowiedz Link Zgłoś