Dodaj do ulubionych

Nokia Booklet 3G - nietest

IP: 82.177.10.* 03.02.10, 14:28
Jak "nietest", jak opis zaczyna się tabelką?! :)
Obserwuj wątek
    • michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 14:36
      Proszę bardzo, na specjalnie życzenie przenoszę tabelkę na koniec :)
      • Gość: Justyna Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: 82.177.10.* 03.02.10, 15:18
        Od razu bardziej wiarygodnie ; ). Dziękuję za profesjonalizm :).
    • 6abstruse Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 15:50
      Nigdy nie zrozumiem jak można cokolwiek robić na ekranie 10". Już
      przyzwyczajenie do mojego 13,3" Macbooka nie przyszło mi łatwo i gdy
      tylko mogę podłączam zewnętrzny monitor... OK jest trochę większy,
      ale też nieporównywalnie wydajniejszy. Co to za komputer, na którym
      nie mogę obejrzeć filmu z yt, dzisiaj jest to standardem we
      wszystkich samrtphone'ach. Bateria 11h, ja wyciągam prawie 7.
      Przyznam, całkiem ładne tę ustrojstwo, ale "producent białych
      laptopów" i tak robi ładniejsze :)
      Ogólnie, jak już mówiłem, nie wiedzę zastosowania dla jakiegokolwiek
      netbooka, jest to coś pomiędzy samartphonem, a notebookiem. Niektórzy
      pewnie powiedzą, że ma zalety i tego i tego, ja powiem, że ma wady i
      tego i tego ;) Jeśli już miałbym coś kupować to wybrałbym jakiś
      tablet np. ten nowy HP/Microsoft, bo iPad pomimo, że jest Apple jakoś
      do mnie nie przemawia (przynajmniej jeden produkt z jabłkiem mi się
      nie podoba, więc może jednak nie jest ze mną tak źle :P)
      • maruda.r Re: Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 17:01
        6abstruse napisał:

> Ogólnie, jak już mówiłem, nie wiedzę zastosowania dla jakiegokolwiek
        > netbooka, jest to coś pomiędzy samartphonem, a notebookiem.

Bo się nie rozglądasz.

Netbook jest idealnym komputerem mobilnym, bo jest kompletny - można więc na nim
        osadzić dowolne aplikacje, które działają na komputerach stacjonarnych, nie są
        tak drogie jak notebooki i tak ograniczone, jak smartfony czy palmtopy.
        Stworzenie mobilnej aplikacji dla akwizytora to dziś znacznie prostsza i tańsza
        sprawa, niż na palmtopa.

• Gość: marek Zgadzam się całkowicie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 07:53
        Ktoś powie, że uległem marketingowi Apple i Jobsa z prezentacji niedawnej
        iPad-a, ale wydaje mi się, że Steve mówił logicznie: wg nich nie ma uzasadnienia
        na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego mają
        gorsze parametry - takie jak wyświetlacz, podzespoły. Nie zapominajmy, że
        istnieją "pełnowartościowe" notebooki w rozmiarach netbooków - bo niektórzy
        myślą, że aby mieć naprawdę mobilny komputer to tylko netbook pozostaje. Minus
        małych notebooków jest oczywiście jeden - cena.
        • Gość: gari Biedobooki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:11
          > nie ma uzasadnienia
          > na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego mają
          > gorsze parametry

Bo netbooki to tak naprawdę biedabooki, dla ludzi których nie stać na coś lepszego.
          • Gość: coss Re: Biedobooki IP: *.strong-pc.com 04.02.10, 09:35
            Biednyś, synu mentalnie, skoro nie widzisz innego zastosowania dla
            nich niz podstawowy komputer domowy.
          • szabo Re: Biedobooki 04.02.10, 09:51
            Mądrala się znalazł. Znajdź coś lepszego, i nie w klasie cenowej Vaio, co waży
            mało i zajmuje niewiele miejsca... Jak podróżujesz np. z plecakiem to z
            pewnością netbook to dla Ciebie nie biedabook i do sprawdzenia poczty,
            przeczytania czegoś krótkiego, albo pisania dziennika nic większego Ci nie jest
            potrzebne.

Gość portalu: gari napisał(a):

> > nie ma uzasadnienia
            > > na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego m
            > ają
            > > gorsze parametry
            >
            > Bo netbooki to tak naprawdę biedabooki, dla ludzi których nie stać na coś lepsz
            > ego.
        • owrank Re: Zgadzam się całkowicie. 04.02.10, 10:38
          ciekawa i przewrotna logika: istnienie Fiata Panda nie ma
          uzasadnienia bo Volkswagenem Passatem podróżujesz wygodniej,
          szybciej, zabierzesz więcej bagażu ????????
          rynek ma różne segmenty.
          IMHO to smartphony (czyli np. iPhone) juz niedługo mogą zniknąć z
          rynku bo coraz więcej telefonów ma wiele podobnych funkcji
          (przesiadłem się z jednego na drugie także jestem na bieżąco) a
          miejsce smartphonów zajma najprawdopodobniej tańsze i mniejsze
          netbooki, których podstawą wyższością nad smartphonami jest wolność
          wyboru systemu operacyjnego a co za tym idzie dowolnośc doboru
          aplikacji.
    • Gość: tet Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 16:09
      Tak to jest jak się instaluje na takim sprzęcie przereklamowaną 7. A
      miała tak pięknie działać na netbookach. Zamiast wierzyć naiwnie w
      głupie reklamy trzeba było najpierw spróbować z Vistą - jest to tak
      samo wymagający system co W7. Myślę, że na tym sprzęcie XP bardzo
      ładnie by chodził. Mam netbooka o zbliżonych parametrach i XP bardzo
      ładnie działa, m.in. żadnych przycięć na youtube w trybie
      pełnoekranowym.
    • Gość: Olek Nokia Booklet 3G - nietest IP: 80.94.19.* 03.02.10, 16:49
      Tylko czemu nie ma w nim RJ45? Dziwne.
      • Gość: jaxa Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.acn.waw.pl 04.02.10, 00:50
        Bo wykorzysta RJ45 jakieś 6% użytkowników, a miejsca mało.
        Przejścipwka USB-Ethernet kosztuje poniżej 50 PLN, jak ktoś musi, ale
        po grzyba używać komputera przenośnego w sposób stacjonarny? To nie ma
        być JEDYNE i PODSTAWOWE urządzenie, a mobilny kommunikator. W
        pociągach, samolotach, na konferencjach Ethernet to rzadkość jednak.
        • Gość: k Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.chello.pl 04.02.10, 08:11
          Gość portalu: jaxa napisał(a):

Po to kabel żeby szybko coś skopiować, bezpiecznie podłączyć się do sieci. Wifi nie jest bezpieczny...
          • Gość: js Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.anonymouse.org 04.02.10, 10:45
            > Wifi nie jest bezpieczny...
            Zaszyfrowany wi-fi (a taki dominuje) jest bezpieczniejszy od
            nieszyfrowanego ethernetu.
            • Gość: la.la Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: 87.204.10.* 04.02.10, 11:24
              Gość portalu: js napisał(a):
              > Zaszyfrowany wi-fi (a taki dominuje) jest bezpieczniejszy od
              > nieszyfrowanego ethernetu.

E, skąd taki pomysł? Bezpieczny jak .js?
              Szyfrowanie wifi jest od dawna "opracowane" - jeśli ktoś bardzo Cię chce
              odkodować, to odkoduje. A dalej, tam gdzie się kończy wifi (czyli w AP lub
              routerze) zaczyna się ethernet. Gdzie jest bezpieczniejszy? Chyba w myśli i w
              reklamach.
              • furry Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 12:11
                OK, ale załóżmy że masz do przerzucenia 10GB danych. Przez gigabitowy ethernet
                zajęłoby to chwilę, przez wifi wpa2, nawet w standardzie n, potrwa to dłuuugo.
                Szybciej będzie na pendrajwie.

I nie mówcie, że nie macie 10GB do skopiowania, bo zawsze możecie mieć....
            • Gość: hahaha Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.irishbroadband.ie 04.02.10, 11:26
              Błagam - powiedz, że żartujesz.
    • Gość: Riki wydajność netbooków IP: *.icpnet.pl 04.02.10, 04:24
      nie zgadzam się z tym że wszystkie netbooki mają problemy z wydajnością .Acer
      Aspire One umożliwia bezproblemowe oglądanie wszystkich rodzajów filmów,
      internet działa szybko, obsługuje nawet duże gry także w trybie multiplayer i
      to wszystko robi bardzo ładnie, dopiero przy naprawde dużych grach się one
      pojawiają. A też ma procesor Intel Atom.
    • kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 07:31
      Bede z niecierpliwoscia sledzil dalsze zlote mysli autora.

Szczegolnie interesuja mnie dalsze rozmyslania o 'zwyklych netbookach z xp'
      kontra 'niezwykle netbooki z w7'. Chcialbym tez kiedys zobaczyc plik wideo w
      720i skoro autor ogladal w 720p :) A czy zdjecie 'niezwyklego' RJ45 gdzies jest,
      skoro wiemy jak wyglada 'zwykle' RJ45.

A tak z ciekawosci, to zawsze glupi myslalem, ze otwarzanie plikow wideo jest
      duzo bardziej skomplikowane niz wiekszosc pracy biurowej, chyba ze autor tekstu
      jest tak wprawny w pisaniu, ze ms word nie nadaza z zapisywaniem glebokich
      przemyslen. Stad tez dziwne stwierdzenie "Doskonale nadaje się do przeglądania
      stron internetowych, trochę gorzej do pracy biurowej, nieźle do multimediów".

A do tych 'skomplikowanych' stron www to autor powinien zainstalowac adblock
      plus bo ma chyba na mysli przeladowana flashowym badziewiem strone wybiorczej.
      Bo o instalacji porzadnej przegladarki to mozemy zapomniec.

Czekam z niecierpliwoscia na kolejne blyskotliwe testy!
      • michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 10:43
        > Bede z niecierpliwoscia sledzil dalsze zlote mysli autora.

Miło mieć wiernych czytelników.

> Szczegolnie interesuja mnie dalsze rozmyslania o 'zwyklych netbookach z xp'
        > kontra 'niezwykle netbooki z w7'.

www.ceneo.pl/Netbooki;017Windows_XP_Home_P8-159638.htm
        www.ceneo.pl/Netbooki;017P8-183865-183867.htm
        ew. polecam wycieczkę do najbliższego sklepu z elektroniką i policzenie netbooków z Windows XP oraz, dla porównania, tych z Windows 7. Siódemka w netbooku to ciekawostka, XP - standard.

> Chcialbym tez kiedys zobaczyc plik wideo w
        > 720i skoro autor ogladal w 720p :)

W takim razie będziesz musiał się trochę naszukać, bo zarówno na YouTube jak i na stronie Apple Movie Trailers (np. tu www.apple.com/trailers/independent/bassackwards/) fimy o rozdzielczości 1280 x 720 są oznaczone jako "720p".

> A czy zdjecie 'niezwyklego' RJ45 gdzies jest
        > ,
        > skoro wiemy jak wyglada 'zwykle' RJ45

Tak, jest tutaj: sjp.pwn.pl/lista.php?co=zwyk%B3y (pozycja 3.).

> A tak z ciekawosci, to zawsze glupi myslalem, ze otwarzanie plikow wideo jest
        > duzo bardziej skomplikowane niz wiekszosc pracy biurowej, chyba ze autor tekstu
        > jest tak wprawny w pisaniu, ze ms word nie nadaza z zapisywaniem glebokich
        > przemyslen. Stad tez dziwne stwierdzenie "Doskonale nadaje się do przeglądania
        > stron internetowych, trochę gorzej do pracy biurowej, nieźle do multimediów".

Booklet bardzo dobrze radzi sobie z wyświetlaniem zdjęć oraz odtwarzaniem muzyki i filmów SD (plus HD 720p). Z multimediów, ma problemy tylko z wideo Full HD. Jeśli zaś chodzi o pracę biurową, to nadaje się w zasadzie jedynie do pisania. Edytowanie prezentacji i bardziej skomplikowanych arkuszy kalkulacyjnych (makra) jest ponad jego siły.

> A do tych 'skomplikowanych' stron www to autor powinien zainstalowac adblock
        > plus bo ma chyba na mysli przeladowana flashowym badziewiem strone wybiorczej.
        > Bo o instalacji porzadnej przegladarki to mozemy zapomniec.

Czekam z niecierpliwością na kolejne dobre rady!
        • kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 14:59
          michal.mlynarczyk napisał:

> ew. polecam wycieczkę do najbliższego sklepu z elektroniką i policzenie netbook
          > ów z Windows XP oraz, dla porównania, tych z Windows 7. Siódemka w netbooku to
          > ciekawostka, XP - standard.

Serio? To ja polecam dell.com czy inna strone producenta gdzie mozna wybrac
          system operacyjny. Do tego swiat nie konczy sie na xp i 7. Nie trawie gdy ktos w
          tekscie rzuca ogolnikami, ze 'netbooki sa powolne' czy 'cos jest zwykle a cos
          innego jest niezwykle' bez podparcia tego jakimikolwiek argumentami.

> W takim razie będziesz musiał się trochę naszukać...

Powodzenia:
          en.wikipedia.org/wiki/720p
          > Tak, jest tutaj...

Dalej nie wiem co moze byc w ethernecie 'niezwyklego'. Chyba, ze jego brak.

> Booklet bardzo dobrze radzi sobie z wyświetlaniem zdjęć oraz odtwarzaniem muzyk...

Rozumiem, ze jest to jakis 'nietest' ale skoro w tekscie jest mowa o RJ45 czy o
          numerach roznych Atomow, a potem padlo stwierdzenie, ze sie kiepsko nadaje do
          prac biurowych bez wyjasnienia dlaczego. Ze swojego podworka dodam, ze znam
          wiele osob ktore pracuja na netbookach i zostawiaja laptopy w domu i raczej nie
          ograniczaja sie do zwyczajnego edytora tekstu. Szkoda, ze tyle padlo w tym
          tekscie uogolnien i skrotow bez jakichkolwiek wyjasnien.

Czy to jest nowa forma tekstow z dzialu Internet i technologie?
          • michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 15:31
            > Serio? To ja polecam dell.com czy inna strone producenta gdzie mozna wybrac
            > system operacyjny. Do tego swiat nie konczy sie na xp i 7.

Świat może nie, ale świat "zwykłych netbooków" jak najbardziej.
            blogs.computerworld.com/study_windows_clobbers_linux_on_netbooks_with_over_90_share
            Jeśli coś ma poniżej 10% udziału w rynku (zwłaszcza, że mówimy o sprzedaży, a nie o tym, jaki system faktycznie jest używany na danym sprzęcie), to jest niezwykłe.

BTW - zapytaj swoich używających netbooków znajomych, ilu spośród nich korzysta z Windows 7.

> en.wikipedia.org/wiki/720p

Nie wiem, co próbujesz powiedzieć. Że "p" przy 720 oznacza brak przeplotu? Thanks captain obvious. Teraz przekonaj Google, Apple i dziesiątki innych firm/organizacji/osób, które w ten sposób oznaczają wypuszczane przez siebie filmy o rozdzielczości 1280 x 720, że robią błąd i że powinny natychmiast się poprawić. "720p" jest zrozumiałe, coś mówi ludziom - widzą to na YouTube, przeglądając listę filmów na Torrencie, kupując nowy telewizor etc.

> Rozumiem, ze jest to jakis 'nietest' ale skoro w tekscie jest mowa o RJ45 czy o
            > numerach roznych Atomow, a potem padlo stwierdzenie, ze sie kiepsko nadaje do
            > prac biurowych bez wyjasnienia dlaczego. Ze swojego podworka dodam, ze znam
            > wiele osob ktore pracuja na netbookach i zostawiaja laptopy w domu i raczej nie
            > ograniczaja sie do zwyczajnego edytora tekstu.

Powiem więcej - znam kogoś, kto na netbooku napisał pracę magisterską. Co nie znaczy, że komukolwiek polecałbym powtarzanie tego wyczynu.

> Szkoda, ze tyle padlo w tym
            > tekscie uogolnien i skrotow bez jakichkolwiek wyjasnien.

To jest forma, w której staramy się zmieścić jak najwięcej treści dostępnej w maksymalnie przyjazny sposób. Tam gdzie trzeba piszemy o szczegółach technicznych, a tam, gdzie uznajemy to za nieistotne, posiłkujemy się uogólnieniami, odwołujemy się do rzeczy oczywistych. Staramy się być tak dokładni, jak to możliwe przy zachowaniu krótkiej formy. Jeśli szukasz elaboratu na 20.000 znaków to niestety, ale nie znajdziesz go u nas. Dlatego jest to nietest.
            • kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 16:23
              michal.mlynarczyk napisał:

> BTW - zapytaj swoich używających netbooków znajomych, ilu spośród nich korzysta
              > z Windows 7.

Uzywanie XP w 2010 to juz prawie jak masochizm. Zanim zainstaluje sie wszystkie
              uaktualnienia, antywirusa i wszystko inne by w miare zatkac ten system to ten
              system jest jeszcze bardziej powolny niz 7.
              A teraz bedziemy wymieniac sie linkami o udziale w rynku, bo ktos na jakims
              blogu napisal, ze A ma 45% udzialu a B ma 55%.

> coś mówi ludziom - widzą to na YouTube, przeglądając list
              > ę filmów na Torrencie, kupując nowy telewizor etc.

I o to dokladnie mi biegalo. Ten nowy styl pisania wg mnie nie sluzy by
              dowiedziec sie czegos nowego tylko by poczytac kilkanascie linijek ogolnikow.
              Nie wazne, ze cos jest bzdura - wazne, ze kazdy inny w taki sam sposob to
              rozumie. W koncu Apple/YouTube ma tez 'klipy HD' 480p! I teraz pomysl, ze HD to
              nic nowego skoro kilkunastoletni monitor VGA tez byl HD. Producenci wymyslaja (a
              dziennikarze powtarzaja) takie bzdury jak EDTV, HD Ready. Microsoft mialo tez
              podobne teksty przed premiera Visty - dziennikarze tez sie tym podniecali, a w
              koncu skonczylo sie to procesem.

> Jeśli szukasz elaboratu na 20.000 znaków to nies
              > tety, ale nie znajdziesz go u nas. Dlatego jest to nietest.

Nie, chcialbym przeczytac tekst w ktorym jest cos ciekawego, z ktorego moge
              dowiedziec sie cos nowego, a nie jest kompilacja przypominajaca to co google
              wypluje w 5 minut.
              Jest masa swietnych przykladow. Krajowe pclab.pl czy zagraniczne engadget.com,
              gizmodo.com
              Oczywiscie skoro wybiorcza chce sie coraz bardziej upodabniac do brukowca to nie
              ma problemu - sa inne miejsca na sieci.

Pozdrawiam
    • Gość: Marek Dla mnie niestety porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 07:49
      Sprzęt bez RJ45? Kpina. Poza tym niestety za niska wydajność - ja rozumiem
      dążenie do długiej pracy na baterii, ale idąc tym tropem to za chwilę ktoś
      wypuści komputer, na którym można tylko pisać i powie, że działa na baterii 24h.

Szkoda, że pewne drobne niedoróbki zniszczyły moją opinię o tym produkcie, bo
      lubię sprzęt solidnie wykonany i wytrzymały(ten taki jest) i byłbym poważnie
      zainteresowany.

Poza tym - wlutowana kość pamięci RAM bez możliwości wymiany? Porażka totalna
      i dyskwalifikacja.
    • von.g Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 07:59
      Model jest naprawde sliczny ale piekielnie drogi i nie warty swojej ceny. W
      Finlandii kosztuje okolo 800 euro.

>Procesor Intel Atom i 1GB pamięci nie zadowolą Windows 7.

To na gazecie wolno takie teksty pisac? Przeciez wiadomo ze Sieben nadaje sie do
      wszystkiego i kazdy powinien czym predzej to kupic.
    • Gość: hdtvpolska Po co majdrowanie z nazwą ? IP: *.acn.waw.pl 04.02.10, 08:23
      Na pewno jest to komputer i na pewno osobisty.
      Wyszukiwanie na siłę nowych nazw obserwuję od kilku miesięcy na
      podobne urządzenia.
      Szeroka funkcjonalność to skutek rozwoju technologii. A nie wymysł
      speców od marketingu.
      Mam od roku maleńkiego ACER ONE. Zabrałem na wakacje dla internetu.
      Rewelacyjna funkcjonalność.
      W domu mam jeszcze sprawnego i wygodnego PC do pracy.
      Drugi mocny PC do narzędzi i szybkich obliczeń.
      I żadne iPady i tym podobne wynalazki nie zastąpią wygody w/w
      urządzeń.
      Oczywiście, że trzeci PC powinien być głównie do komunikacji w ruchu
      i być mobilny czyli łatwy w transporcie.
      Za ACER ONE z trzema internal modemami w tym 3G zapłaciłem 1450 zł w
      MM - czerwiec 2009.
      Jak mam na działce coś popracować to podłączam kablem do 24" TV.
      Mogę także po USB dodać wygodną klawiaturę, że o myszy nie wspomnę.
      W ten prosty sposób ACER ONE zmienia się w wygodny warsztacik.
      Klawiatura i mysz kosztują na tyla mało, że mogą leżeć na działce
      bez obawy, że ukradną.
    • Gość: chris Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 09:14
      Netbook kosztuje 1500 zł, notebook 2500, więc zgadzam się z autorem, że to nie
      jest żaden z nich. To booklet 3G za 2600. Witam nową kategorię urządzeń
      elektronicznych. Może jednak brakuje jej nieco oryginalności? W końcu Atom i
      Windows już były.
    • Gość: do_diaska Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.chello.pl 04.02.10, 10:21
      jak na mój gust hd ready to 1366 x 768..
    • freewolf Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 10:40
      Jak za taką cenę to delikatnie mówiąc badziew.
      To ja już wolę to:
      www.ceneo.pl/4653265
    • charrb Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 11:23
      mało wydajny... a czy netbooki mają za cel bycie wydajnymi?? Jak dla mnie ma
      to być super mobilny sprzęt więc przede wszystkim solidnie wykonany i
      względnie mały. Widziałem jak wyglądają roczne 3xe i popękana obudowa czy
      wytarte klawisze nie świadczą dobrze o tym sprzęcie. Z drugiej strony jest
      czas pracy na baterii vs wydajność. I teraz co bardziej porządane w takim
      sprzęcie?? Jak dla mnie wydajność. Kolejna sprawa jak ktoś chce odpalać
      photoshop'a na tym gratuluje wyboru (ciekawe czy dla 4osobowej rodziny kupiłby
      dwu osobowy samochód, chyba że stać na dwa różne to owszem). Jakoś nikomu nie
      przeszkadza że na rynku są i wielkie ciężarówki i malutkie samochody, tak samo
      działa rynek komputerowy, a tylko zdrowy rozsądek pomaga wybrać dobry dla
      siebie komputer. Dla netbook'ow dobre wykonanie i możliwa długa praca na
      baterii to 70% sukcesu (chyba że zmieniamy co pół roku taki komputer na nowy).
      Jedyne czego w tej Nokii brakuje to wymienionej RJ45. Wygodnej klawiatury w
      tak małym sprzęcie jeszcze nie widziałem... i raczej ciężko będzie znaleźć.
      Czy warto kupić??... Zagadka pozostaje zagadką :)
      • charrb Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 11:30
        Drobna korekta :P - jak dla mnie czas działania na akumulatorze vs wydajność
        wygrywa praca na akumulatorze :)
      • furry Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 12:26
        Słusznie prawisz. W założeniu ma to być pewnie 2-3 komputer w rodzinie, czy
        prosta maszynka dla ucznia/studenta. Ewentualnie narzędzie pracy dla terenowego
        pracownika typu przedstawiciel handlowy.

Cena trochę wysoka. Będzie pewnie w promocji za złotówkę do 3-letniego
        abonamentu, co w sumie też mnie nie interesuje.

Ciekawe, czy da się kupić bez systemu operacyjnego?
    • Gość: yyyy Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.osiedle.net.pl 04.02.10, 12:01
      ale złom
    • Gość: klient Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.dyn.optonline.net 06.02.10, 02:58
      Wlasnie kupilem za 200$ z planem AT&T i polecam.
      Mam juz dosc tego wpatrywania sie w ekraniki smartphonow
      i mikroklawiatury zaslaniajace prawie caly miniekranik.
      \
    • sunntech Nokia Booklet 3G - nietest 30.04.10, 12:32
      wszystko na sunny-tech.pl zapraszamy na tanie zakupy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka