Gość: Justyna IP: 82.177.10.* 03.02.10, 14:28 Jak "nietest", jak opis zaczyna się tabelką?! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 14:36 Proszę bardzo, na specjalnie życzenie przenoszę tabelkę na koniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: 82.177.10.* 03.02.10, 15:18 Od razu bardziej wiarygodnie ; ). Dziękuję za profesjonalizm :). Odpowiedz Link Zgłoś
6abstruse Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 15:50 Nigdy nie zrozumiem jak można cokolwiek robić na ekranie 10". Już przyzwyczajenie do mojego 13,3" Macbooka nie przyszło mi łatwo i gdy tylko mogę podłączam zewnętrzny monitor... OK jest trochę większy, ale też nieporównywalnie wydajniejszy. Co to za komputer, na którym nie mogę obejrzeć filmu z yt, dzisiaj jest to standardem we wszystkich samrtphone'ach. Bateria 11h, ja wyciągam prawie 7. Przyznam, całkiem ładne tę ustrojstwo, ale "producent białych laptopów" i tak robi ładniejsze :) Ogólnie, jak już mówiłem, nie wiedzę zastosowania dla jakiegokolwiek netbooka, jest to coś pomiędzy samartphonem, a notebookiem. Niektórzy pewnie powiedzą, że ma zalety i tego i tego, ja powiem, że ma wady i tego i tego ;) Jeśli już miałbym coś kupować to wybrałbym jakiś tablet np. ten nowy HP/Microsoft, bo iPad pomimo, że jest Apple jakoś do mnie nie przemawia (przynajmniej jeden produkt z jabłkiem mi się nie podoba, więc może jednak nie jest ze mną tak źle :P) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nokia Booklet 3G - nietest 03.02.10, 17:01 6abstruse napisał: > Ogólnie, jak już mówiłem, nie wiedzę zastosowania dla jakiegokolwiek > netbooka, jest to coś pomiędzy samartphonem, a notebookiem. ************************** Bo się nie rozglądasz. Netbook jest idealnym komputerem mobilnym, bo jest kompletny - można więc na nim osadzić dowolne aplikacje, które działają na komputerach stacjonarnych, nie są tak drogie jak notebooki i tak ograniczone, jak smartfony czy palmtopy. Stworzenie mobilnej aplikacji dla akwizytora to dziś znacznie prostsza i tańsza sprawa, niż na palmtopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Zgadzam się całkowicie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 07:53 Ktoś powie, że uległem marketingowi Apple i Jobsa z prezentacji niedawnej iPad-a, ale wydaje mi się, że Steve mówił logicznie: wg nich nie ma uzasadnienia na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego mają gorsze parametry - takie jak wyświetlacz, podzespoły. Nie zapominajmy, że istnieją "pełnowartościowe" notebooki w rozmiarach netbooków - bo niektórzy myślą, że aby mieć naprawdę mobilny komputer to tylko netbook pozostaje. Minus małych notebooków jest oczywiście jeden - cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Biedobooki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:11 > nie ma uzasadnienia > na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego mają > gorsze parametry Bo netbooki to tak naprawdę biedabooki, dla ludzi których nie stać na coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: Biedobooki IP: *.strong-pc.com 04.02.10, 09:35 Biednyś, synu mentalnie, skoro nie widzisz innego zastosowania dla nich niz podstawowy komputer domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Biedobooki 04.02.10, 09:51 Mądrala się znalazł. Znajdź coś lepszego, i nie w klasie cenowej Vaio, co waży mało i zajmuje niewiele miejsca... Jak podróżujesz np. z plecakiem to z pewnością netbook to dla Ciebie nie biedabook i do sprawdzenia poczty, przeczytania czegoś krótkiego, albo pisania dziennika nic większego Ci nie jest potrzebne. Gość portalu: gari napisał(a): > > nie ma uzasadnienia > > na istnienie netbooków: w niczym nie są lepsze od notebooków, a do tego m > ają > > gorsze parametry > > Bo netbooki to tak naprawdę biedabooki, dla ludzi których nie stać na coś lepsz > ego. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: Zgadzam się całkowicie. 04.02.10, 10:38 ciekawa i przewrotna logika: istnienie Fiata Panda nie ma uzasadnienia bo Volkswagenem Passatem podróżujesz wygodniej, szybciej, zabierzesz więcej bagażu ???????? rynek ma różne segmenty. IMHO to smartphony (czyli np. iPhone) juz niedługo mogą zniknąć z rynku bo coraz więcej telefonów ma wiele podobnych funkcji (przesiadłem się z jednego na drugie także jestem na bieżąco) a miejsce smartphonów zajma najprawdopodobniej tańsze i mniejsze netbooki, których podstawą wyższością nad smartphonami jest wolność wyboru systemu operacyjnego a co za tym idzie dowolnośc doboru aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tet Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 16:09 Tak to jest jak się instaluje na takim sprzęcie przereklamowaną 7. A miała tak pięknie działać na netbookach. Zamiast wierzyć naiwnie w głupie reklamy trzeba było najpierw spróbować z Vistą - jest to tak samo wymagający system co W7. Myślę, że na tym sprzęcie XP bardzo ładnie by chodził. Mam netbooka o zbliżonych parametrach i XP bardzo ładnie działa, m.in. żadnych przycięć na youtube w trybie pełnoekranowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Nokia Booklet 3G - nietest IP: 80.94.19.* 03.02.10, 16:49 Tylko czemu nie ma w nim RJ45? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.acn.waw.pl 04.02.10, 00:50 Bo wykorzysta RJ45 jakieś 6% użytkowników, a miejsca mało. Przejścipwka USB-Ethernet kosztuje poniżej 50 PLN, jak ktoś musi, ale po grzyba używać komputera przenośnego w sposób stacjonarny? To nie ma być JEDYNE i PODSTAWOWE urządzenie, a mobilny kommunikator. W pociągach, samolotach, na konferencjach Ethernet to rzadkość jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.chello.pl 04.02.10, 08:11 Gość portalu: jaxa napisał(a): Po to kabel żeby szybko coś skopiować, bezpiecznie podłączyć się do sieci. Wifi nie jest bezpieczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.anonymouse.org 04.02.10, 10:45 > Wifi nie jest bezpieczny... Zaszyfrowany wi-fi (a taki dominuje) jest bezpieczniejszy od nieszyfrowanego ethernetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la.la Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: 87.204.10.* 04.02.10, 11:24 Gość portalu: js napisał(a): > Zaszyfrowany wi-fi (a taki dominuje) jest bezpieczniejszy od > nieszyfrowanego ethernetu. E, skąd taki pomysł? Bezpieczny jak .js? Szyfrowanie wifi jest od dawna "opracowane" - jeśli ktoś bardzo Cię chce odkodować, to odkoduje. A dalej, tam gdzie się kończy wifi (czyli w AP lub routerze) zaczyna się ethernet. Gdzie jest bezpieczniejszy? Chyba w myśli i w reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 12:11 OK, ale załóżmy że masz do przerzucenia 10GB danych. Przez gigabitowy ethernet zajęłoby to chwilę, przez wifi wpa2, nawet w standardzie n, potrwa to dłuuugo. Szybciej będzie na pendrajwie. I nie mówcie, że nie macie 10GB do skopiowania, bo zawsze możecie mieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.irishbroadband.ie 04.02.10, 11:26 Błagam - powiedz, że żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki wydajność netbooków IP: *.icpnet.pl 04.02.10, 04:24 nie zgadzam się z tym że wszystkie netbooki mają problemy z wydajnością .Acer Aspire One umożliwia bezproblemowe oglądanie wszystkich rodzajów filmów, internet działa szybko, obsługuje nawet duże gry także w trybie multiplayer i to wszystko robi bardzo ładnie, dopiero przy naprawde dużych grach się one pojawiają. A też ma procesor Intel Atom. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 07:31 Bede z niecierpliwoscia sledzil dalsze zlote mysli autora. Szczegolnie interesuja mnie dalsze rozmyslania o 'zwyklych netbookach z xp' kontra 'niezwykle netbooki z w7'. Chcialbym tez kiedys zobaczyc plik wideo w 720i skoro autor ogladal w 720p :) A czy zdjecie 'niezwyklego' RJ45 gdzies jest, skoro wiemy jak wyglada 'zwykle' RJ45. A tak z ciekawosci, to zawsze glupi myslalem, ze otwarzanie plikow wideo jest duzo bardziej skomplikowane niz wiekszosc pracy biurowej, chyba ze autor tekstu jest tak wprawny w pisaniu, ze ms word nie nadaza z zapisywaniem glebokich przemyslen. Stad tez dziwne stwierdzenie "Doskonale nadaje się do przeglądania stron internetowych, trochę gorzej do pracy biurowej, nieźle do multimediów". A do tych 'skomplikowanych' stron www to autor powinien zainstalowac adblock plus bo ma chyba na mysli przeladowana flashowym badziewiem strone wybiorczej. Bo o instalacji porzadnej przegladarki to mozemy zapomniec. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne blyskotliwe testy! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 10:43 > Bede z niecierpliwoscia sledzil dalsze zlote mysli autora. Miło mieć wiernych czytelników. > Szczegolnie interesuja mnie dalsze rozmyslania o 'zwyklych netbookach z xp' > kontra 'niezwykle netbooki z w7'. www.ceneo.pl/Netbooki;017Windows_XP_Home_P8-159638.htm www.ceneo.pl/Netbooki;017P8-183865-183867.htm ew. polecam wycieczkę do najbliższego sklepu z elektroniką i policzenie netbooków z Windows XP oraz, dla porównania, tych z Windows 7. Siódemka w netbooku to ciekawostka, XP - standard. > Chcialbym tez kiedys zobaczyc plik wideo w > 720i skoro autor ogladal w 720p :) W takim razie będziesz musiał się trochę naszukać, bo zarówno na YouTube jak i na stronie Apple Movie Trailers (np. tu www.apple.com/trailers/independent/bassackwards/) fimy o rozdzielczości 1280 x 720 są oznaczone jako "720p". > A czy zdjecie 'niezwyklego' RJ45 gdzies jest > , > skoro wiemy jak wyglada 'zwykle' RJ45 Tak, jest tutaj: sjp.pwn.pl/lista.php?co=zwyk%B3y (pozycja 3.). > A tak z ciekawosci, to zawsze glupi myslalem, ze otwarzanie plikow wideo jest > duzo bardziej skomplikowane niz wiekszosc pracy biurowej, chyba ze autor tekstu > jest tak wprawny w pisaniu, ze ms word nie nadaza z zapisywaniem glebokich > przemyslen. Stad tez dziwne stwierdzenie "Doskonale nadaje się do przeglądania > stron internetowych, trochę gorzej do pracy biurowej, nieźle do multimediów". Booklet bardzo dobrze radzi sobie z wyświetlaniem zdjęć oraz odtwarzaniem muzyki i filmów SD (plus HD 720p). Z multimediów, ma problemy tylko z wideo Full HD. Jeśli zaś chodzi o pracę biurową, to nadaje się w zasadzie jedynie do pisania. Edytowanie prezentacji i bardziej skomplikowanych arkuszy kalkulacyjnych (makra) jest ponad jego siły. > A do tych 'skomplikowanych' stron www to autor powinien zainstalowac adblock > plus bo ma chyba na mysli przeladowana flashowym badziewiem strone wybiorczej. > Bo o instalacji porzadnej przegladarki to mozemy zapomniec. Czekam z niecierpliwością na kolejne dobre rady! Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 14:59 michal.mlynarczyk napisał: > ew. polecam wycieczkę do najbliższego sklepu z elektroniką i policzenie netbook > ów z Windows XP oraz, dla porównania, tych z Windows 7. Siódemka w netbooku to > ciekawostka, XP - standard. Serio? To ja polecam dell.com czy inna strone producenta gdzie mozna wybrac system operacyjny. Do tego swiat nie konczy sie na xp i 7. Nie trawie gdy ktos w tekscie rzuca ogolnikami, ze 'netbooki sa powolne' czy 'cos jest zwykle a cos innego jest niezwykle' bez podparcia tego jakimikolwiek argumentami. > W takim razie będziesz musiał się trochę naszukać... Powodzenia: en.wikipedia.org/wiki/720p > Tak, jest tutaj... Dalej nie wiem co moze byc w ethernecie 'niezwyklego'. Chyba, ze jego brak. > Booklet bardzo dobrze radzi sobie z wyświetlaniem zdjęć oraz odtwarzaniem muzyk... Rozumiem, ze jest to jakis 'nietest' ale skoro w tekscie jest mowa o RJ45 czy o numerach roznych Atomow, a potem padlo stwierdzenie, ze sie kiepsko nadaje do prac biurowych bez wyjasnienia dlaczego. Ze swojego podworka dodam, ze znam wiele osob ktore pracuja na netbookach i zostawiaja laptopy w domu i raczej nie ograniczaja sie do zwyczajnego edytora tekstu. Szkoda, ze tyle padlo w tym tekscie uogolnien i skrotow bez jakichkolwiek wyjasnien. Czy to jest nowa forma tekstow z dzialu Internet i technologie? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.mlynarczyk Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 15:31 > Serio? To ja polecam dell.com czy inna strone producenta gdzie mozna wybrac > system operacyjny. Do tego swiat nie konczy sie na xp i 7. Świat może nie, ale świat "zwykłych netbooków" jak najbardziej. blogs.computerworld.com/study_windows_clobbers_linux_on_netbooks_with_over_90_share Jeśli coś ma poniżej 10% udziału w rynku (zwłaszcza, że mówimy o sprzedaży, a nie o tym, jaki system faktycznie jest używany na danym sprzęcie), to jest niezwykłe. BTW - zapytaj swoich używających netbooków znajomych, ilu spośród nich korzysta z Windows 7. > en.wikipedia.org/wiki/720p Nie wiem, co próbujesz powiedzieć. Że "p" przy 720 oznacza brak przeplotu? Thanks captain obvious. Teraz przekonaj Google, Apple i dziesiątki innych firm/organizacji/osób, które w ten sposób oznaczają wypuszczane przez siebie filmy o rozdzielczości 1280 x 720, że robią błąd i że powinny natychmiast się poprawić. "720p" jest zrozumiałe, coś mówi ludziom - widzą to na YouTube, przeglądając listę filmów na Torrencie, kupując nowy telewizor etc. > Rozumiem, ze jest to jakis 'nietest' ale skoro w tekscie jest mowa o RJ45 czy o > numerach roznych Atomow, a potem padlo stwierdzenie, ze sie kiepsko nadaje do > prac biurowych bez wyjasnienia dlaczego. Ze swojego podworka dodam, ze znam > wiele osob ktore pracuja na netbookach i zostawiaja laptopy w domu i raczej nie > ograniczaja sie do zwyczajnego edytora tekstu. Powiem więcej - znam kogoś, kto na netbooku napisał pracę magisterską. Co nie znaczy, że komukolwiek polecałbym powtarzanie tego wyczynu. > Szkoda, ze tyle padlo w tym > tekscie uogolnien i skrotow bez jakichkolwiek wyjasnien. To jest forma, w której staramy się zmieścić jak najwięcej treści dostępnej w maksymalnie przyjazny sposób. Tam gdzie trzeba piszemy o szczegółach technicznych, a tam, gdzie uznajemy to za nieistotne, posiłkujemy się uogólnieniami, odwołujemy się do rzeczy oczywistych. Staramy się być tak dokładni, jak to możliwe przy zachowaniu krótkiej formy. Jeśli szukasz elaboratu na 20.000 znaków to niestety, ale nie znajdziesz go u nas. Dlatego jest to nietest. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 16:23 michal.mlynarczyk napisał: > BTW - zapytaj swoich używających netbooków znajomych, ilu spośród nich korzysta > z Windows 7. Uzywanie XP w 2010 to juz prawie jak masochizm. Zanim zainstaluje sie wszystkie uaktualnienia, antywirusa i wszystko inne by w miare zatkac ten system to ten system jest jeszcze bardziej powolny niz 7. A teraz bedziemy wymieniac sie linkami o udziale w rynku, bo ktos na jakims blogu napisal, ze A ma 45% udzialu a B ma 55%. > coś mówi ludziom - widzą to na YouTube, przeglądając list > ę filmów na Torrencie, kupując nowy telewizor etc. I o to dokladnie mi biegalo. Ten nowy styl pisania wg mnie nie sluzy by dowiedziec sie czegos nowego tylko by poczytac kilkanascie linijek ogolnikow. Nie wazne, ze cos jest bzdura - wazne, ze kazdy inny w taki sam sposob to rozumie. W koncu Apple/YouTube ma tez 'klipy HD' 480p! I teraz pomysl, ze HD to nic nowego skoro kilkunastoletni monitor VGA tez byl HD. Producenci wymyslaja (a dziennikarze powtarzaja) takie bzdury jak EDTV, HD Ready. Microsoft mialo tez podobne teksty przed premiera Visty - dziennikarze tez sie tym podniecali, a w koncu skonczylo sie to procesem. > Jeśli szukasz elaboratu na 20.000 znaków to nies > tety, ale nie znajdziesz go u nas. Dlatego jest to nietest. Nie, chcialbym przeczytac tekst w ktorym jest cos ciekawego, z ktorego moge dowiedziec sie cos nowego, a nie jest kompilacja przypominajaca to co google wypluje w 5 minut. Jest masa swietnych przykladow. Krajowe pclab.pl czy zagraniczne engadget.com, gizmodo.com Oczywiscie skoro wybiorcza chce sie coraz bardziej upodabniac do brukowca to nie ma problemu - sa inne miejsca na sieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dla mnie niestety porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 07:49 Sprzęt bez RJ45? Kpina. Poza tym niestety za niska wydajność - ja rozumiem dążenie do długiej pracy na baterii, ale idąc tym tropem to za chwilę ktoś wypuści komputer, na którym można tylko pisać i powie, że działa na baterii 24h. Szkoda, że pewne drobne niedoróbki zniszczyły moją opinię o tym produkcie, bo lubię sprzęt solidnie wykonany i wytrzymały(ten taki jest) i byłbym poważnie zainteresowany. Poza tym - wlutowana kość pamięci RAM bez możliwości wymiany? Porażka totalna i dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 07:59 Model jest naprawde sliczny ale piekielnie drogi i nie warty swojej ceny. W Finlandii kosztuje okolo 800 euro. >Procesor Intel Atom i 1GB pamięci nie zadowolą Windows 7. To na gazecie wolno takie teksty pisac? Przeciez wiadomo ze Sieben nadaje sie do wszystkiego i kazdy powinien czym predzej to kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdtvpolska Po co majdrowanie z nazwą ? IP: *.acn.waw.pl 04.02.10, 08:23 Na pewno jest to komputer i na pewno osobisty. Wyszukiwanie na siłę nowych nazw obserwuję od kilku miesięcy na podobne urządzenia. Szeroka funkcjonalność to skutek rozwoju technologii. A nie wymysł speców od marketingu. Mam od roku maleńkiego ACER ONE. Zabrałem na wakacje dla internetu. Rewelacyjna funkcjonalność. W domu mam jeszcze sprawnego i wygodnego PC do pracy. Drugi mocny PC do narzędzi i szybkich obliczeń. I żadne iPady i tym podobne wynalazki nie zastąpią wygody w/w urządzeń. Oczywiście, że trzeci PC powinien być głównie do komunikacji w ruchu i być mobilny czyli łatwy w transporcie. Za ACER ONE z trzema internal modemami w tym 3G zapłaciłem 1450 zł w MM - czerwiec 2009. Jak mam na działce coś popracować to podłączam kablem do 24" TV. Mogę także po USB dodać wygodną klawiaturę, że o myszy nie wspomnę. W ten prosty sposób ACER ONE zmienia się w wygodny warsztacik. Klawiatura i mysz kosztują na tyla mało, że mogą leżeć na działce bez obawy, że ukradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 09:14 Netbook kosztuje 1500 zł, notebook 2500, więc zgadzam się z autorem, że to nie jest żaden z nich. To booklet 3G za 2600. Witam nową kategorię urządzeń elektronicznych. Może jednak brakuje jej nieco oryginalności? W końcu Atom i Windows już były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_diaska Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.chello.pl 04.02.10, 10:21 jak na mój gust hd ready to 1366 x 768.. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 10:40 Jak za taką cenę to delikatnie mówiąc badziew. To ja już wolę to: www.ceneo.pl/4653265 Odpowiedz Link Zgłoś
charrb Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 11:23 mało wydajny... a czy netbooki mają za cel bycie wydajnymi?? Jak dla mnie ma to być super mobilny sprzęt więc przede wszystkim solidnie wykonany i względnie mały. Widziałem jak wyglądają roczne 3xe i popękana obudowa czy wytarte klawisze nie świadczą dobrze o tym sprzęcie. Z drugiej strony jest czas pracy na baterii vs wydajność. I teraz co bardziej porządane w takim sprzęcie?? Jak dla mnie wydajność. Kolejna sprawa jak ktoś chce odpalać photoshop'a na tym gratuluje wyboru (ciekawe czy dla 4osobowej rodziny kupiłby dwu osobowy samochód, chyba że stać na dwa różne to owszem). Jakoś nikomu nie przeszkadza że na rynku są i wielkie ciężarówki i malutkie samochody, tak samo działa rynek komputerowy, a tylko zdrowy rozsądek pomaga wybrać dobry dla siebie komputer. Dla netbook'ow dobre wykonanie i możliwa długa praca na baterii to 70% sukcesu (chyba że zmieniamy co pół roku taki komputer na nowy). Jedyne czego w tej Nokii brakuje to wymienionej RJ45. Wygodnej klawiatury w tak małym sprzęcie jeszcze nie widziałem... i raczej ciężko będzie znaleźć. Czy warto kupić??... Zagadka pozostaje zagadką :) Odpowiedz Link Zgłoś
charrb Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 11:30 Drobna korekta :P - jak dla mnie czas działania na akumulatorze vs wydajność wygrywa praca na akumulatorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Nokia Booklet 3G - nietest 04.02.10, 12:26 Słusznie prawisz. W założeniu ma to być pewnie 2-3 komputer w rodzinie, czy prosta maszynka dla ucznia/studenta. Ewentualnie narzędzie pracy dla terenowego pracownika typu przedstawiciel handlowy. Cena trochę wysoka. Będzie pewnie w promocji za złotówkę do 3-letniego abonamentu, co w sumie też mnie nie interesuje. Ciekawe, czy da się kupić bez systemu operacyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.osiedle.net.pl 04.02.10, 12:01 ale złom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Nokia Booklet 3G - nietest IP: *.dyn.optonline.net 06.02.10, 02:58 Wlasnie kupilem za 200$ z planem AT&T i polecam. Mam juz dosc tego wpatrywania sie w ekraniki smartphonow i mikroklawiatury zaslaniajace prawie caly miniekranik. \ Odpowiedz Link Zgłoś
sunntech Nokia Booklet 3G - nietest 30.04.10, 12:32 wszystko na sunny-tech.pl zapraszamy na tanie zakupy Odpowiedz Link Zgłoś