Dodaj do ulubionych

Skracanie linkow

01.03.10, 16:18

Jak wyzej. Cos z tiny...?
Podam przykladowe linki skrocenia:

www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=AkC&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&q=Anna+Beata+Bohdziewicz+&btnG=Szukaj&lr=&aq=&oq

www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&q=Erazm+Cio%C5%82ek+fotograf&btnG=Szukaj&lr=&aq=f&oq

Bede wdzieczny za pomoc,

W
Obserwuj wątek
    • lemari Re: Skracanie linkow 01.03.10, 16:28
      tnij.org/f069
      tnij.org/f07a
      tnij.org/
      dopisujesz: "h t t p : //"
      • wlodekbar Re: Skracanie linkow 01.03.10, 16:53
        http:/www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=AkC&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&q=Anna+Beata+Bohdziewicz+&btnG=Szukaj&lr=&aq=&oq
      • wlodekbar Re: Skracanie linkow 01.03.10, 16:56
        Wyjasnij, prosze, jak cwokowi, krok po kroku, bom cwok w tej materii...:)
        • lemari Re: Skracanie linkow 01.03.10, 19:35
          Wchodzisz na tnij.org, link wyżej↑↑ i w polu gdzie wstawia się link do skrócenia, najpierw dopisujesz to co podałem↑↑ (bez spacji), wklejasz swój link i ok.
          • Gość: Obserwator Re: Skracanie linkow IP: *.chello.pl 02.03.10, 01:02
            Wchodzisz na tiny.pl/ i nie musisz dopisywać http.
            • Gość: Erke Re: Skracanie linkow IP: *.199.205.58.unreg.oborniki.net 24.03.10, 19:02
              A ja myślałem że skracanie linków jest rzeczą prostą jak drut ;] No, ale cóż,
              człowiek się myli.
              Niektóre serwisy umożliwiają skracanie poprzez tzw. skryptozakładki (np.
              Skroc.pl), wystarczy że przeciągniesz ze strony
              serwisu specjalny link do paska zakładek przeglądarki i już na konkretnych
              których adres chcesz skrócić naciskasz ten "przycisk" w przeglądarce i od razu
              bez zbędnego wchodzenia na stronę serwisu skracającego czy kopiowania adresu
              otrzymujesz krótszy odnośnik.
              Są też specjalne zakładki do firefox'a jak Shorten URL dzięki którym masz
              możliwość skrócenia strony internetowej pod prawym przyciskiem myszy.
    • Gość: Ja Re: Skracanie linkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 20:38
      Zapomniałam hasła na gg, a gdy chce wejśc na mój mail, na który
      poszło hasło, to onet twierdzi, że nie istnieje taki mail. Pomocy!
      jest jakis sposób na pokazanie hasła/hakniecie gg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka