Dodaj do ulubionych

Windows 7 coraz popularniejszy

04.08.10, 19:57
Linux jak zwykle nie rozczarowuje :-DDD
Obserwuj wątek
    • wymiatator1 Re: Windows 7 coraz popularniejszy 04.08.10, 20:40
      I już wiemy, dlaczego Linux wypada tak słabo. Jeśli dane pochodzą od firmy, której usługi mozna zablokowac jednym dodatkiem do mozilli to nic dziwnego, że bardziej widoczni sa mniej znający się na komputerach używkownicy M$.
      Jedyne sensowne połączenie: Linux + Windows XP.
    • jb.w Re: Windows 7 coraz popularniejszy 04.08.10, 20:43
      Kupiłam laptopa z Win7 64 bity. Nie jest łatwo. A to urządzenie niekompatybilne (modem), a to aplikacja tylko w wersji 32bity. Po przetestowaniu kilku przeglądarek (IE, Opera, Safari, Firefox), stwierdziłam, że najlepiej sprawuje się Firefox.
      Chyba płynniej przechodzę z XP na 7, niż daaaaaaawno temu z 98 na XP. 7 bywa irytujący. Niektórzy moi znajomi wracają do XP (ze względu na dostępność aplikacji).
    • zaytzev Re: Windows 7 coraz popularniejszy 04.08.10, 21:00
      Z tego co kojarzę to raczej nie ma dużego problemu z korzystaniem z 32 bitowych aplikacji na 64 bitowym systemie. Jedyny problem jaki miałem to z plikami instalacyjnymi w formacie .msi, które nie pozwalają na zainstalowanie programu na innej architekturze.
    • grzes07 Re: Windows 7 coraz popularniejszy 04.08.10, 21:57
      @wymiatator1

nie snuj teorii spiskowych kolego te durne gadki slysze juz od lat 90-tych o Linuxie a prawda jest brutalna dla Linuxa, system ktory dla normalnego "zjadacza chleba" jest zbyt skomplikowany niema szans na zdobycie popularnosci i pozostanie systemem nizszowym jakim obecnie jest
      • wymiatator1 Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 18:30
        Ja nie twierdzę, że Linux jest dla przeciętnego zjadacza chleba. Mówię tylko, że
        jego wynik może być zaniżony ze względy na metodę pomiaru.
    • rabbinhood Re: Windows 7 coraz popularniejszy 04.08.10, 22:16
      gemius chyba nie do końca sobie radzi z liczeniem Linuksowców, pewnie liczy ilość wystawionych faktur, albo ilość osób z wyłączonym NoScript. Wciskane z lapkiem na siłę aplikacje pewnie są liczone jako W nawet gdy ktoś nie używa...
    • q-ku Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 00:31
      lubię win 7
      naprawdę tym razem popracowano, nie ma z nim żadnych problemów

trzeba tylko kupować porządne, stabilne kompy - mam w firmie kilka Asusów - są niezawodne pod win7 64bit
    • na100procent Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 02:53
      a na rynku serwerów? jak wypada windows?
    • polon_us Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 02:54
      @jb.w - pewnym panaceum na problemy z aplikacjami 32-bitowymi na Win7 64-bit jest tzw. "Windows XP Mode". O ile masz wersję Professional lub wyższą, możesz zainstalować sobie tę opcję z strony Microsofta za darmo. Działa to całkiem, całkiem ... przynajmniej w moim przypadku :)
    • schronxiii Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 09:06
      pracuej na Windows 7 64Bit i musze powiedzieć, że system jest genialny, dodatkowo urzywam urządzeń od Microsoftu jak klawiatura, mysz, pad. Wszysko jest kompatybilne, współgra bez problemowo.
      Dla przykładu używałem klawiature USB od A4 - co jakiś czas był problem z wystartowaniem w biosie :/
      Co do samego systemu do dodam tylko tyle, że jest bardoz wygodny w pracy, szybki i wydajny, nie zawiesza się i ogólnie nia mam z nim żadnych problemów. Wszyskie inne urządzenia typu drukarki czy skaner działają bez problemowo nie wspominająć już o urządzeniach P&P do których windos sam ściąga sterowniki.
      Miałem już doczynienia z Mac OS X, Linux: Mandriva, Ubuntu, Debian czy Knopix, każdy z tych systemów nadaje się do śmieci - są tak problemowe że w głowie to się nie mieści ile straciłem czasu na zabawe z urządzaniami czy konfiguracjami, jądrami i innymi cudami. Warto wydać troche kasy i mieć porządny orginalny system z aktualizacjami. Polecam Windos 7:D
    • von.g Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 09:27
      @schronxiii

dzieki za reklame. Nie zapomnij jeszcze po na onecie i interii tego napisac.
    • 0x0001 Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 09:35
      Wymienili mi ostatnio laptopa w pracy i o dziwo jest na nim zainstalowany W7. Chyba jakas zmiana corporate policy, bo jeszcze miesiac wczesniej ludzie dostawali zainstalowane XP. W kazdym razie poki co jest doskonaly, zero problemow, dziala bardzo stabilnie.
      Jedyna irytujaca rzecz, to czas, jaki potrzebuje na wybudzenie sie ze stanu uspienia. Na poprzednim lapku i XP otwieralem po prostu laptopa, wpisywalem haslo i po 2 sekundach byl gotow do pracy. Teraz trzeba poczekac jakies 8-10 sekund. Mala rzecz, ale niezmiernie wkurzajaca.

Poza tym jestem zadowolony, ale w domowym desktopie chyba nie bede przesiadal sie z XP. Szkoda pieniedzy dla kilku usprawnien.
    • von.g Re: Windows 7 coraz popularniejszy 05.08.10, 10:34
      I troche inne statystyki :

www.w3counter.com/globalstats.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka