Dodaj do ulubionych

Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wraże...

15.09.10, 13:35
Było by przyjemnie, ale chyba by mnie szlag trafił, jakby taki żuk mi się po mieszkaniu panoszył. Chociaż biorąc pod uwagę, że dzięki niemu to nie ja bym się musiał po domu z odkurzaczem uganiać - chyba bym ścierpiał.
__
www.tanie-podrozowanie.net/
Obserwuj wątek
    • adamschodowy Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 13:47
      nazwa fe a cena rzędu 3-4 tys OK??? podczas gdy chinskie klony identyczne funkcjonalnie i jakościowo są po 150 USD?
    • nofate1986 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 13:48
      pamietam taki projekt studentów z Polski: odkurzacz iRobot sterowny rękwicą:) -
      www.youtube.com/watch?v=9-07vw0x1pE
    • jakbukda Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 13:51
      Mam w domu Roombę i nie jest uciążliwą współlokatorką. Mieszka pod schodami, wyjeżdża na sprzątanie pod moją nieobecność 5x w tygodniu. Od czasu do czasu trzeba tylko opróżnić jej pojmnik - nieduży i w razie zapchania Roomba staje na środku pokoju.
      Jedyna wada, to kłopot z wjazdem na dywan, ale na szczęscie nie mam w domu dywanów. No i nie czyści dokładnie rogów pomieszczeń, nie pod każdy mebel się mieści i nie odkurza szafek i blatów.
      Więc od czasem trzeba wyciągnąć klasyczny odkurzacz i porobć samemu. Ale na codzienne utrzymanie czystości wystarcza.
    • joannach Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 13:59
      ale mozesz go programowac jak cie nie ma w domu. moj sprzata codziennie po 9 , zaraz jak wyjdziemy. wracam i jest posprzatane. no czasem sie biedactwo zaplacze w jakies kable czy firanki, ale ogolnie spisuje sie calkiem ok ( mam roombe nie samsunga)
      ------
      szwajcarskakariera.wordpress.com
    • jhoan Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 14:13
      ja mam podobne, za ok.500 zl.
      super sprawa, szczegolnie jak ma sie w domu koty i wiecznie siersc na podlodze
    • peppers01 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 14:32
      Jestem szczesliwym posiadczam Roomby. Ale nie tej bialej tylko nowszej, czerwonej. Sprawdza sie. Chociaz oczywiscie w kazdy kant nie wjedzie.
    • orn1984 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 14:58
      to nie jest odkurzacz tylko miotła...
    • chicagobull Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 15:11
      Mialem to badziewie kilka lat temu. Kosztowal $399 podajze w 2006/07 roku. Jedno z najgorszych zakupow jakie zrobilem. Ten model co mialem odkurzal i myl podloge. Krecil sie przez 2 godziny i dalej dobrze nie umwyl. Zmienialem wode kilka razy i dalej go puszczalem a on jezdzil w te same miejsca po kilka razy a niektore byly nadal ominiete. Po kilku miesiacach tej zabawy latwiej i szybciej bylo nalac wody do wiadra i zrobic to manualnie (mop). Przestalem to dziadowstwo uzywac. Po roku lub 1,5 znalazlem to w storage i postanowilem sprzedac na eBay lub Craigslist ale niestety bateria padla i juz irobot nie dzialal. crap.
    • simon_r Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 15:14
      jhoan... a jak koty reagują na takie coś??.. nie chcą sie z nim bawić??
    • boryska Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 15:18
      Ja mam opisywanego samsunga, sprząta fajnie, tylko czasami wpada w poślizg na parkieci i zaczyna wariować. Ale ogólnie bardzo dobry nabytek.
    • kra.kers Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 15:41
      Myślę, że ten robot nie zastąpi sprzątaczki. W końcu w dużym domu: goo.gl/SzFY znacznie więcej jest do roboty. Robocik coś by tam popyrkał, ktoś by się potknął i tyle by było.
    • johndunbar Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 16:14
      Moim zdaniem nie warto tego kupowac. Mam Roombe firmy iRobot i po kilku miesiacach stoi praktycznie bezuzyteczna. Szybciej zejdzie wziac udkurzacz i samemu odkurzyc niz uruchamiac takie cudo. Co chwila cos tam wciagnie np. jakis magnesik i wtedy musi jechac do serwisu. Akumulator juz zupelnie padl. Nowy kosztuje 300 zl. Odradzam. Wodotrysk
    • zb1k Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 16:34
      kupujcie, jak masowa bedzie to stanieja
      shitu, ktory kosztuje 1000zł nie ma sensu, a 4000 to za duzo za pozamiatanie??
    • band666 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 17:00
      Super sprawa, mam Roombe, akumulator nowy kosztuje 120zl(ebay.com), przez dwa lata wymienilem szczotke boczna i akku, cena ze sprowadzeniem do polski na ww. portalu okolo 300$, Roomba sprawdza sie na kaflach jak i na dywanach. Po naladowaniu pracuje do 3h wiec wjedzie wszedzie. Jest glosny, ale nie trzeba go pilnowac, wiec odkurza jak jestem w pracy.POLECAM!!!
    • posrane_babiszony Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 17:50
      nie kupowac.

Problem z bateria (po roku cykli laduj/rozladuj kazda siada) a kosztuje prawie tyle co odkurzacz.

Slabo sprzata.
    • pocalujta_wujta Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 17:59
      Uzywamy Roomby.... od czasu do czasu. Jest niezla, ale ladowanie jest zawodne (stacja dokowania nie jest precyzyjna). Ogolnie niezly patent jako uzupelnienie odkurzacza.
    • login_niezastrzezony Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 18:07
      Mam ten egzemplarz. Czasem się w coś zaplącze, ale generalnie XXI wiek ;) Najgorsze w nim jest to, że nie da się go nastawić na codzienne sprzątanie o określonej godzinie a jedynie ustawić opóźnienie włączenia o godzinę bądź wielokrotność. Niby nic a trzeba pamiętać, żeby włączyć przed wyjściem z domu...
    • jan_sobczak1 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 18:24
      W redakcji GW się nie sprawdził. Chciał wyciągać trupy z szaf.
    • dziadybaba Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 18:50
      Ukrainka wychodzi taniej
    • master4k Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 20:13
      A ma funkcję "przynieś piwo" czy jestem skazany na żonę? ;)
    • thomas_tm Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 20:41
      niestety Samsungowi robot się nie udał :/ seria 8845 fabrycznie została wyposażona w wadę :/ oto opinie średnio zadowolonych użytkowników www.e-robot.pl/navibot-narodziny-krola-vt130,15.htm
    • beapud Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 21:24
      Roomba to szajs. Co chwila sie psuje, serwis oddalony ode mnie o 10km nie chce przyjąc tego badziewia do naprawy. Trzeba naprawiać w serwisie oddalonym o 50km!!! Ten kto sprzedał, ten naprawia (i kasuje za to grube pieniadze). Przedstawiciel, który mi roombę sprzedał jnuz w firmie nie pracuje i mam same kłopoty z tym serwisowaniem. Roomba czesto się psuje, nie polecam nikomu!
    • rangiz666 Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 23:26
      Czy wy już ludzie jesteście tak leniwi że takie g**no drogie kupujecie a 5-10 min nie poświęcicie na posprzątanie?..
    • allerune Re: Robo-odkurzacz Samsung Navibot - pierwsze wra 15.09.10, 23:30
      @chicagobull

predator k...wa :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka