Dodaj do ulubionych

Facetime na Mac OS X

20.10.10, 23:06
Jaja sobie Drodzy Redaktorzy robicie z tym pomnażaniem newsów o Apple. Coś co można było upchać w jednym, góra dwóch newsach zostało sklonowane. Sponsoring?
Obserwuj wątek
    • ziggizag Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 02:34
      @master4k

Dokładanie - osobno powinien pojawić się jeszcze news o tym, jak Steve Jobs czuje się po rekonwalescencji i jak mimo choroby świetnie sobie radził na konferencji.

Jaja to mało powiedziane. Ale nie sądzę, że to sponsoring - nie to raczej ogryzkowy fanboizm - Apple naprawdę jakoś umiejętnie dowartościowuje swoich użytkowników. Znam paru i wszystkim im się trochę wydaje, że za pomocą pudełka z literką "i" w nazwie nawiązują bezpośredni kontakt z bogiem...
    • norman_bates Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 02:59
      Czyli kolejny cudny wynalazek Apple -vidorozmowy.

Oj, zaśmiewałem się do rozpuku jak na prezentacji iPhona z videorozmowami Steve zachwycał się "Just imagine-now you can talk and see your caller AT THE SAME TIME". hehehe
    • rrhalo Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 08:31
      Śmiejcie się, ale FaceTime szybko stał się popularny w USA. W przszłym roku Verizon będzie miał iPhona, pojawi się klient dla Windowsa i Skype będzie się pakował.

Śmialiście się z iPhone. śmialiście się z iPada, rynek zadecydował inaczej.

I nie, nie jestem fanboyem. Wkurza mnie, że do FaceTime muszę używać Apple ID zamiast loginu z iChata. Wkurza mnie, że FaceTime jest osobną aplikacją, a nie tylko dodatkiem do iChata.

"Just imagine-now you can talk and see your caller AT THE SAME TIME" - tak, śmieszne, ale właśnie w ten sposób zarabia się miliardy.
    • cvbyui Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 08:32
      > rozmowy video są już dostępne w lepszych telefonach 3G
      Są dwie istotne różnice między wideorozmowami 3G i FaceTime. Pierwsza to przepaść jakościowa - w FaceTime zamiast rozpikselizowanej ikonki widać normalnie twarz. Druga - koszty połączeń. Wideorozmowy 3G są droższe (często znacznie) od zwykłych połączeń, połączenia FaceTime są za darmo. Od przyszłego roku mają być także dostępne przez 3G.
    • kretynofil Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 09:05
      @cvbuyi:

"Druga - koszty połączeń. Wideorozmowy 3G są droższe (często znacznie) od zwykłych połączeń, połączenia FaceTime są za darmo."

Za darmo to one sa, synu, jak nie placisz za to WiFi. Wygladaja lepiej bo typowe WiFi ma znacznie mniejsze obciazenie niz 3G i znacznie wieksza (teoretyczna) przepustowosc, o opoznieniu nie wspominajac.

Ale najbardziej mnie smieszy jedno:

Drozsze rozmowy w 3G to jakis problem? Czyzby nagle sie okazalo ze segmentu "premium" (ktory tutaj wiele razy zmyslales) nie stac na placenie rachunkow telefonicznych? Fascynujace ;)

Okazuje sie ze typowy jabol to gimnazjalista ktoremu sie wydaje ze pana boga za nogi zlapal bo dostal srajfona za zlotowke od operatora - ale juz nie stac go na placenie odpowiednich rachunkow ;)
    • makryba Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 10:25
      @kretynofil, która sieć sprzedaje iPhone za złotówkę w abonamencie dla gimnazjalisty (czyli np poniżej 150 pln?)
    • ohimmel Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 10:45
      FaceTime przez 3G jest w takiej samej jakości jek przez WiFi.
    • cvbyui Re: Facetime na Mac OS X 21.10.10, 11:17
      > synu
      Na szczęście ominął mnie wątpliwy zaszczyt bycia synem kretyna.
      > Wygladaja lepiej bo...
      Mnie jakoś niezbyt obchodzi dlaczego tak jest. Ważne, że tak jest.
      > Czyzby nagle sie okazalo ze segmentu "premium" (ktory tutaj wiele razy zmyslales) nie stac na placenie rachunkow telefonicznych?
      A kto powiedział, że nie stać? Po co płacić za kiepski produkt, kiedy za darmo mogę mieć lepszy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka