Dodaj do ulubionych

Problem z modemem PLAY,

29.10.10, 19:43
Witam mam problemy z modemem PLAY Huawei E870 , posiadam ten modem i internet w play od 2 lat. Od pół roku zauważyłem ten problem ale ostatnimi czasy problem zaczął się nasilać i stał się bardzo uciążliwy. A mianowicie. Problem polega na tym ze jak podłączam modem do kompa to po kilku a czasem kilkunastu próbach wkładania i wyjmowania się uda połączyć. Tu jest link do strony i tak wyglądają komunikaty z aplikacji Play: zapodaj.net/7d434db48511.png.html
Dodam ze próbowałem ponownie instalować modem na kompie i nie przyniosło żadnych efektów. Aktualizowałem sterowniki modemu, sa aktualne. A dodam ze jak się już połączy to jest Oki, dzieje się tak kiedy wyłączę komputer i ponowne uruchomienie rodzi właśnie takie problemy.
Komputer do którego podłączam modem to: Lenovo Sl510, Który ma 9 miesięcy, Windows 7, antywirus nod32,
Prosze o podpowiedz na GG 3977845 lub e-mail: mflash@znajomi.pl lub na forum
W menedżerze urządzeń brak jest komunikatów o problemach. Rozkładam ręce nie wiem co jest.

Obserwuj wątek
    • lemari Re: Problem z modemem PLAY, 30.10.10, 12:10
      Mam ten sam modem już ponad 3 lata (i żadnych problemów). Z twojego opisu problemu śmiem twierdzić,że to problem techniczny/mechaniczny.
      Jeśli modem był często wyjmowany/wkładany, się "wyrobił", po prostu.
      Nowy laptop + zużyty modem = możliwy kłopot.

mflash napisał:
      >podłączam modem do kompa to po kilku a czasem kilkunastu próbach wkładania i wyjmowania się uda połączyć.
    • gruby.grzesio Re: Problem z modemem PLAY, 07.11.10, 12:34
      A próbowałeś na innym komputerze?
      • Gość: mflash Re: Problem z modemem PLAY, IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 08:32
        Nie próbowałem, ponieważ ja chciałbym udostępnić internet z którego korzystam na swoim kompie innej osobie która się loguje na koncie gość. Są to raczej problemy z konfiguracją internetu a nie konkretnie modem. Sęk w tym że nie wiem jak to zrobić, żeby można bez problemu łączyć się za pomocą modemu z internetem na profilu gość.
        • Gość: orange Re: Problem z modemem PLAY, IP: 31.60.200.* 22.04.11, 00:36
          witam, rozwiązałeś może ten problem? mam to samo w orange.. to jakaś totalna masakra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka