Dodaj do ulubionych

Internetowa bomba atomowa

13.02.11, 21:05
Kolejny raz zadziwijaca blykotliwosc Janusza A. Urbanowicza. Facet staje sie moim idolem. Ciekawe czy ma brode, wielkie brzucho i malego ptaszka? Chyba musza nim kierowac jakies straszne kompleksy, wiec wszystkie te atrybuty rasowego nerda byly by na miejscu....
Obserwuj wątek
    • szklanka_herbaty Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 00:30
      @nicram112
      Czyżby jakiś nerd dobrze zbudowany, gładko ogolony zabrał Ci kobietę, a ta oświadczyła Ci "sorry, rozmiar ma znaczenie" ? :D Tak to troszkę wygląda, bo stereotyp stereotypem, ale ja to o owych brodach nie słyszałem dotychczas ... to raczej atrybut stereotypowych harleyowców, palaczy fajek i myśliwych po 40ce :D. No chyba że rasowy nerd musi mieć harleya, pykać fajkę i biegać wszędzie ze strzelbą, wtedy zapiszcie mnie do tego teamu :D
    • patthecatredux Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 08:37
      A to Polska właśnie. Ktoś pisze ciekawy artykuł, a jakiś siusiumajtek co zapewne walczy każdego dnia z programatorem kawy wyjeżdża z tekstem o ptaszkach...
    • dexterek011 Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 09:38
      Czemu większość artykułów na tym portalu, dotyczących Internetu, jest opatrywanych tym samym zdjęciem tego samego switcha (C6500)? Czy w gazecie nie maj innych, bardziej adekwatnych zdjęć?
    • wujeksknerus Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 10:21
      Ja tam nie wierze w powyzszy artkol. Mozliwe jest zablokowanie kilku polaczen ale internet to synek ARPANETU. Sieci ktora miala przetrwac nuklearny atak ZSRR wiec nie da sie tego zablokowac, Mozna zablokowac kawalek ale nie wszystko. Niech mnie jakis fachowiec oswieci jesli sie myle.
    • pogromca_mrowek Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 10:31
      nicram jak masz jakis problem, albo lepiej - masz cos ciekawego (ba, zapewne ciekawszego niz ten art) do zaprezentowania to to napisz zamiast zwyklego bluzgu
    • dexterek011 Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 10:42
      @wujeksknerus
      To jest atak typu DoS. Tzn. routery będą tak zajęte przetwarzaniem tablic routingu,że nie starczy im mocy obliczeniowej na przesyłanie pakietów. A tablice routingu BGPv4 (używane w Internecie) potrafią być naprawdę gigantyczne. Chociaż w sumie s techniki wykrywania tzw. łopoczących interfejsów, więc jakoś tam da się przed tym zabezpieczyć
    • wolf01 Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 11:27
      To może zamiast przetwarzać tablice rotingu od razu zaatakować węzły sieci będzie efekt dokładnie ten sam

hacking.pl/pl/news-1883-Internet_podatny_na_ataki.html
    • itaparica11 Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 11:41
      Spoko. Ocena 3+ brak rażących błędów. nie uśmiałem się, choc to tylko "liżnięcie" tematu.
    • 10-juma Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 12:35
      Dobry router jak p;
      www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/591623#from48679
      i tak to odrzuci ;P
    • comandante_che Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 13:08
      Jestem dziwnie spokojny, że niejeden już obmyśla projekt skutecznego ataku na internet, tylko nie leci z tym zaraz do gazet i nie proponuje środków zaradczych. A blokada internetu to gigantyczne problemy, także z przepływem tzw. gotówki. Wspomnicie moje słowa: następny, po 11 września, równie spektakularny atak terrorystyczny dosięgnie właśnie sieci. A my dalej uganiamy się za wieśniakami po Afganistanie, przywożąc stamtąd co pewien czas jakiegoś żołnierza w skrzynce... Zastanawia mnie ludzka naiwność.
    • comandante_che Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 13:14
      "Dziś na mapie Internetu pojawia się coraz więcej pojedynczych punktów, łączących dany obszar z resztą Sieci. Tym samym Internet traci swoje tradycyjne atuty."
      Dokładnie - Internet staje się coraz bardziej podatny na skuteczny atak, z powodu komercjalizacji.
    • freel4ncer Re: Internetowa bomba atomowa 14.02.11, 13:58

Flap damping i po krzyku - zieew

• elffie Re: Internetowa bomba atomowa 15.02.11, 17:17
      Czy w gazecie nie maj innych, bardziej adekwatnych zdjęć jak to:

bit.ly/h6Js1o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka