Dodaj do ulubionych

film flv - sciaganie na dysk

08.05.11, 08:54
Witam,
przeczytalam wszystko co pisaliscie o sciaganiu plikow flv na dysk, probowalam chyba kazdej metody a i tak guzik. Jak juz udalo mi sie raz miec go w swf na dysku to okazalo sie ze sie sciagnal tylko szkielet.
chcialabym sciagnac ten film => Paris-La defanse. Byłabym przeogromnie wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam,
trufla
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 11:32
      Nie ściągniesz tego flv bo to jest akurat mp4 :)

Tu masz link
      • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 08.05.11, 18:42
        a, no chyba ze tak :) ale przyznam ze zbyt wiele mi to mi nie wyjasnilo, dziękuję za link, co z nim teraz mam zrobic zeby sciagnac? bo opcja PRO save as quick time movie nie dziala, bo nie mam wykupionego quick time'a pro ;)

Dziękuję za podpowiedzi :)
      • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 08.05.11, 18:52
        a powiedz mi jeszcz ejesli mozesz, jak wrzuciles to na tą osobną strone?
        • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 20:00
          trufla88 napisała:

> a, no chyba ze tak :) ale przyznam ze zbyt wiele mi to mi nie wyjasnilo, dzięku
          > ję za link, co z nim teraz mam zrobic zeby sciagnac? bo opcja PRO save as quick
          > time movie nie dziala, bo nie mam wykupionego quick time'a pro ;)
          >
          > Dziękuję za podpowiedzi :)

Po prostu zapisz sobie ten plik (prawy przycisk myszy i "zapisz element docelowy jako...") i odtwórz w windows media player, vlc player, winampie czy czego tam używasz... To ze przeglądarka ci podpowiada żeby zapisać jako plik quicktime to po prostu jej ustawienie. Jeśli to firefox to można to zmienić w opcje - aplikacje - i przypisać typowi pliku aplikację która powinna go domyślnie obsługiwać.

> a powiedz mi jeszcz ejesli mozesz, jak wrzuciles to na tą osobną strone?

Jaką osobną stronę? Po prostu użyłem funkcji forum które są dostępne powyżej okienka wpisywania posta - w tym przypadku: URL
          • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 08.05.11, 20:20
            chodzilo mi o to ze po kliknieciu na ten link ktory podales otworzylo sie okno nie z cala stroną tą francuską ale sam film, rozpoczynajacy sie w adresie od mp4.
            • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 22:55
              trufla88 napisała:

> chodzilo mi o to ze po kliknieciu na ten link ktory podales otworzylo sie okno
              > nie z cala stroną tą francuską ale sam film, rozpoczynajacy sie w adresie od mp
              > 4.

Czyli: prawoklik myszy - zapisz jako...

Powiodło się?
              • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 14.05.11, 14:05
                prawoklik nie dziala. otwiera mi się wtedy okienko:

Player ina.fr blabla
                Drukuj...
                ustawienia...
                ustawienia globalne....
                adobe flash blabla

i zapisz jako nie ma..
                • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 15:43
                  trufla88 napisała:

> prawoklik nie dziala. otwiera mi się wtedy okienko:
                  >
                  > Player ina.fr blabla
                  > Drukuj...
                  > ustawienia...
                  > ustawienia globalne....
                  > adobe flash blabla
                  >
                  > i zapisz jako nie ma..

Kliknij prawym przyciskiem myszki w link na forum a nie na filmik...
                  Każda przeglądarka ma menu kontekstowe "zapisz (element docelowy) jako..."
              • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 14.05.11, 14:57
                Próbuję to samo zrobic z tym filmikiem i nie idzie
                • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 16:00
                  Próbujesz pobierać pliki które już masz zapisane na dysku w pamięci podręcznej przeglądarki.
                  wstaw.org/m/2011/05/14/2011-05-14_155344.png

Kliknij prawym i wybierz Zapisz element docelowy jako...
    • Gość: .. Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 16:19
      Takie pliki zapisują się w pamięci podręcznej przeglądarki i wystarczy skopiować do wybranego folderu.
      Wyświetlanie tymczasowych plików internetowych

IECacheView

OperaCacheView

MozillaCacheView

ChromeCacheView
      • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 08.05.11, 18:43
        ten plik nie wyswietla mi się w pamięci podręcznej o dziwo.
        • trufla88 Re: film flv - sciaganie na dysk 08.05.11, 18:46
          ok dziękuję, dałam rade :) dzieki wielkie!
          • qopytko Re: film flv - sciaganie na dysk 15.05.11, 12:51
            na przyszłość polecam program JDownloader. Daje rade w pobieraniu filmów z youtube i innych:)
      • Gość: o w morde Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.c194.msk.pl 25.05.11, 03:41
        Gość portalu: .. napisał(a):

> Takie pliki zapisują się w pamięci podręcznej przeglądarki i wystarczy skopiować
        > do wybranego folderu.

nie zawsze i nie wszystkie
        np. ten w Firefoxie zapisuje sie w folderze Temp :
        C:\Użytkownicy\XXX\AppDataLocal\Temp
        a nie w Cache przegladarki

poza tym i tak nie da sie go tak latwo skopiowac, bo po wylaczeniu strony z filmem po prostu znikla a dopoki strona jest zalaczona to plik jest zablokowany i kopiowac nie mozna

trzeba uzyc np. Unolckera z funkca 'kopiuj'
        • Gość: o w morde poprawka IP: *.c194.msk.pl 25.05.11, 03:43
          ma byc:
          C:\Użytkownicy\XXX\AppData\Local\Temp
        • Gość: . Re: film flv - sciaganie na dysk IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 19:13
          Gość portalu: o w morde napisał(a):

> np. ten w Firefoxie zapisuje sie w folderze Temp :
          > C:\Użytkownicy\XXX\AppDataLocal\Temp
          > a nie w Cache przegladarki
          >
          > poza tym i tak nie da sie go tak latwo skopiowac, bo po wylaczeniu strony z fil
          > mem po prostu znikla a dopoki strona jest zalaczona to plik jest zablokowany i
          > kopiowac nie mozna
          >
          > trzeba uzyc np. Unolckera z funkca 'kopiuj'

Heh, widzę że nie tylko ja cwany jestem :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka