Dodaj do ulubionych

Internet UPC

19.03.12, 14:14
Obecnie korzystam z usługi dostępu do internetu i telefonu firmy Internetia z czego jestem bardzo niezadowolony.Niedługo kończą mi się 2 letnie kajdanki i myślę o tym aby założyć inne tym razem UPC.Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy Fiber Power 60/6 mając dwa stare komputery i na jakie haki uważać aby nie obudzić się z ręką w nocniku.
Mój komputer to athlon 64 3000+(1.8Ghz) 2GB RAM Win XP oraz karta sieciowa 10/100/1000 a tu są wymagania minimalne i zalecane dla internetu powyżej 50mb ze strony UPC plik pdf.

Mój drugi komputer nie spełnia minimalnych wymagań ale czy do niego również zostanie doprowadzone łącze i czy w ogóle będzie działać jeżeli dokupię jakąś kartę sieciową 10/100/1000 ?
Czy za dnia osiąga się pełną szybkość łącza czy tylko w nocy?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Internet UPC 19.03.12, 16:12
      Trzeba dobrze wybrać miejsce, w którym chcesz mieć modem oraz router WiFi.
      Jeśli również zamawiasz telewizję kablową, to takoż telewizory. Za dopłatą można
      mieć dodatkowe kable telewizji analogowej. Kable były przybijane obejmami,
      więc pilnuj, żeby zostały starannie przymocowane lub postaraj się o korytka.

Jeśli nic się nie zmieniło, instalatorzy nie kładą sieci Ethernet, a jedynie koncentryk.
      Czyli sieć komputerową musisz sobie zamontować samodzielnie, jeśli potrzebna.

Router jest średniej klasy sądząc z opisu i można zastąpić go własnym.
      Jeśli jest to ten model, co w opisach, to Ethernet ma 4 porty 100Mb, a WiFi n/150,
      więc i tak szybciej działać nie będzie. Komputery będą miały Internet niezależnie
      od spełniania lub nie podanych parametrów, więc śmiało możesz podłączać nawet
      starsze sprzęty, ale nie możesz mieć wtedy pretensji, że "Internet wolno chodzi".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka