Gość: profi111 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:11 prosba:mam do pobrania i wypełnienia formularz, typ pliku ZIP , mam wypełnić w formacie XSL. Kiedy go pobieram i otwieram uruchamia się Windows Media Player. O co chodzi? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JP Re: problem IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 17.06.04, 10:23 A jakie rozszerzenie ma ten plik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi111 Re: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:30 W okienku typ pliku pisze : plik ZIP, nie wiem gdzie szukać rozszerzenia, a właściwie tego co Ty nazywasz rozszerzeniem, bo nie wiem także co to jest rozszerzenie(....ale z drzewa już zszedłem, naprawdę )....Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
amon-ra Re: problem 17.06.04, 11:58 Pobierz z sieci testową wersję WinRAR-a i zainstaluj, jeżeli już go masz to skontroluj wpis w oknie Opcje folderów (w Panelu Sterowania) dla pliku .zip - standardowo komenda "open" wykorzystuje linijkę "X:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe" "%1" (gdzie X: to litera dysku z katalogiem Program Files) przy włączonym DDE (Aplikacja:WinRAR, temat:System). Link do WinRAR-a: www.rarlab.com/rar/wrar330pl.exe Odpowiedz Link Zgłoś
maciejpoczta Re: problem 17.06.04, 12:09 Po otwarciu dowolnego folderu (np. Mój komputer) kliknij menu Narzędzia\Opcje folderów i na zakładce Widok usuń zaznaczenie z "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików", potwierdź OK. Teraz po nazwie pliku zobaczysz jeszcze trzy literki. To jest właśnie "rozszerzenie", po którym system rozpoznaje rodzaj pliku i program, którym powinien ten plik otworzyć. Jeżeli po kliknięciu na plik .xsl otwiera się WMP, to znaczy, że typ pliku jest niewłaściwie skojarzony. W tym przypadku zacznij tak samo, z tym że wejdź na zakładkę Typy plików i odszukaj właściwe rozszerzenie. Poniżej będziesz miał aplikację skojarzoną z danym rozszerzeniem (Otwierane za pomocą), kliknij Zmień i wybierz właściwy program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi111 Re: problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:29 Wielkie dziękie za pomoc!!! ------------------------- "Wiem,że mówicie o mnie! Ale czy mnie przynajmniej nie obrażacie?" Odpowiedz Link Zgłoś