Gość: picia IP: *.lublin.mm.pl 25.07.04, 21:40 nie mam juz sil na strone startową,nie moge jej zmienic no i pokazuje mi ze your computer is spyware !!! adaware 6.0 nic nie pomaga co robic ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Re: pomocy !!! 25.07.04, 21:46 Czy masz włączonego firewalla systemowego XP ? Jeżeli nie uruchom zaporę . Jak ? Wszystko poniżej : www.microsoft.com/poland/security/protect/windowsxp/firewall.aspx Potem zajrzyj tutaj : www.windowsupdate.com/ ------------------------------------------------------------------ Program do likwidowania wrednych stron startowych IE . www.spychecker.com/program/coolwebshredder.html dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=657&t=55 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. Kliknij "Fix" 3. Program spyta czy masz zamknięte przeglądarki , kliknij ok. 4. Na ewentualne następne pytania zawsze ok. 5. Jeżeli nie masz aktualnej wersji przed "Fix" kliknij "Check for update" 6. Kliknij "Download and open the update" 7. Uruchom ściągniętą wersję. 8. Dalej punkty 2,3,4 ------------------------------------------------------------------ Przed użyciem ustaw Ad-aware w sposób pokazany tutaj : ralphcaddell.com/pchelp/Ad-aware%20instructions.htm ------------------------------------------------------------------ Spy-bot , jak wyżej . download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2 dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=188&t=55 1. Ściągnij , zainstaluj , uruchom . 2. "Aktualizacja" . 3. "Znajdż i zniszcz" . 4. Pewnie sporo znajdzie . 5. "Znalezione" program odznaczy na zielono i czerwono . Czerwone to "szpicle" , wywalamy . Zielone mogą zostać . 6. Czerwone zaznaczamy i klikamy "Napraw znalezione problemy" . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picia Re: pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 26.07.04, 12:52 Niestety zrobilem jak mowiles ale niekiedy po kliknieciu w link wyskakiwal error i wylaczalo przegladarke zainstalowalem tez PAL SPYWARE REMOVER ktory znalazl 5 rzeczy i niestey nie wiem jak je usunac zaznaczam tzn odfajkowuje je i nic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picia Re: pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 26.07.04, 14:04 kliknalem na podany przez ciebie link nie pamietam ktory zainstalowal mi si program PAL SPYWARE REMOVER i znalazl po kliknieciu scan jakies syfy,dalej nie wiem co kliknac pisal cos w rodzaju register ale nie widzialem opcji zeby to wyrzucil i skasowal./. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: pomocy !!! 26.07.04, 14:39 Nie wiem co ściągnąłeś , ale ja linku do czegoś takiego w moim poście nie widzę . Prawdopodobnie ściągnąłeś jakiś płatny program do likwidowania syfów . Teraz on tylko znajduje , a będzie likwidował jak zapłacisz . Zacznij jeszcze raz od początku . Masz wszystko podane jak na tacy . Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: pomocy !!! 26.07.04, 14:42 www.palsol.com/main.php?page=products Tutaj znajdziesz to co prawdopodobnie ściągnąłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picia Re: pomocy !!! IP: *.lublin.mm.pl 26.07.04, 17:19 dzieki z acierpliwosc ale zrobie co podales od poczatku ...chyba nie dam juz rady!!! Odpowiedz Link Zgłoś