21.02.14, 10:35
Hej, mam problem taki ze odinstalowalam program WAJAM, bo nie wiem co to i ogolnie niepotrzebne i zniknely mi internety o.O Z menu zniklal internet e a z pulpitu chrome i firefox (sa tylko miejsca jakbym je odinstalowala) mial ktos podobnie, i wie ktos jak to naprawic? Z gory dzieki!! :)
Obserwuj wątek
    • polskichrabia Re: Windows 8 25.02.14, 12:58
      uruchom przywracanie systemu
      • zoey_123 Re: Windows 8 25.02.14, 15:07
        Dzieki za odpowiedz, zrobilam to ale to nie takie proste (komputer po niemiecku) ale przywrocilam system i caly czas wyskakuja mi bledy systemu, nie mam pojecia czemu, tego nigdy nie bylo, chyba wybiore sie z nim do serwisu
        • polskichrabia Re: Windows 8 26.02.14, 21:10
          język można było zmienić przy aktualizacji po instalacji wystarczyło wejść do panelu sterowania i zmienić region i język systemu ale teraz spróbuj z powrotem przywrócić system i zmienić język być może masz niemiecki system windows przerobiony na polski lub pirat nie oryginał możesz mieć również wirusa
        • polskichrabia Re: Windows 8 26.02.14, 21:47
          jeżeli masz błąd bo brakuje plików zainstaluj program advanced system care 7 wersja darmowa i zeskanuj komputer
    • wariant_b Re: Windows 8 26.02.14, 21:29
      Zdziwienia nie ma - spora część szkodliwych programów "przypadkiem" ma błędy
      nie pozwalające na ich pełne odistalowanie. Pozostałości po wajam powinny się dać
      usunąć AdwCleanerem, brakujące skróty i ikonki uzupełnisz sobie ręcznie.
      Skróty i tak pewnie wywoływały przeglądarkę z otwartą stroną szkodnika.
    • zoey_123 Re: Windows 8 27.02.14, 09:41
      Dziekuje wam bardzo za rady ale chyba sama nie dam rady tego zrobic, kompletnie sie nie znam na komputerach wiec chyba raczej zaniose go do serwisu :) jest to bardziej skpmplikowane niz myslalam -.- ale mimo wszystko dziekuje za odpowiedzi :)
      • wariant_b Re: Windows 8 27.02.14, 11:37
        Z tym serwisem to nie jest najlepszy pomysł.

Grzebanie w oprogramowaniu jest bardzo czasochłonne, a trudno potem
        wytłumaczyć klientowi, że powinien za to zapłacić - więc pewnie zainstalują
        ci system od nowa lub usuną tylko te problemy, które sama im wskażesz.
        • polskichrabia Re: Windows 8 28.02.14, 18:04
          im dłużej trwa naprawa tym lepiej dla serwisu więcej zarobią wiem jak naprawiają komputery sam naprawiam takie awarie za darmo nawet komputery produkowane w 1998 roku,serwisy liczą za stracony czas i za prąd trzymają komputer 24 godziny a naprawa trwa 60 minut nawet krócej młody człowieku
          • zoey_123 Re: Windows 8 01.03.14, 10:38
            to co w takim razie powinnam zrobic? Bo juz naprawde nie mam pojecia :(
        • zoey_123 Re: Windows 8 01.03.14, 10:41
          Troche tych problemow jest, ale sama nie dam sobie rady i ciezko sie uzywa komputera jesli caly czas wyyskakuja bledy, powiadomienia ze pliki systemowe maja problem itp. Co w takim razie mozesz mi poradzic? :)
          • wariant_b Re: Windows 8 01.03.14, 12:13
            Trudno coś poradzić, jeśli nie wiadomo, co to za komputer, gdzie kupiony i dlaczego
            jest na nim niemiecka wersja Windows 8, konkretnie jakie są to błędy i czy szybciej
            będzie je usunąć, czy przeinstalować system. Nie wiem, czy ewentualna reinstalacja
            jest możliwa, czy są nośniki lub recovery. Nie wiem, jak głębokie jest uszkodzenie
            systemu. Nie wiem, jakiej jakości jest twoje połączenie internetowe. Nie wiem, co
            tu za serwis i gdzie się znajduje. Za dużo nie wiem.

Spisuj lub rób zrzuty z ekranu, jeśli będą jakieś dziwne komunikaty o błędach.

A tymczasem ściągnij sobie AdwCleaner i zapuść skan i usuwanie.
            Ściągnij skaner antywirusowy, np. CureIt, wyłącz aktualnego antywirusa
            i zapuść szybkie, a jeśli coś wykryje, również pełne skanowanie.
            Jeśli potrafisz uruchomić wiersz poleceń jako administrator to uruchom sfc /scannow
          • polskichrabia Re: Windows 8 01.03.14, 12:17
            napisałem wcześniej zainstalować advancedsystem care 7 free i usunąć błędy jeżeli nie pomoże przywrócić do niemieckiej wersji wejść do panelu sterowania i zmienić język systemu region i układ klawiatury na polski
          • polskichrabia Re: Windows 8 01.03.14, 12:26
            powinnaś wykasować antywirusa i zainstalować avg antivirus free lepszy od płatnych antywirusów i najlepszy wśród darmowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka