Dodaj do ulubionych

import ciasteczek

01.04.14, 09:05
Witam
Może ktoś się orientuje czy możliwa jest taka sytuacja:
Miałam przeglądarkę Internet Explorer na której było wchodzone na różne strony. Zainstalowałam nową przeglądarkę Mozilla i importowałam na nią całą historię z poprzedniej przeglądarki. Po czym usunęłam ją bo stwierdziłam, że nie będzie mi potrzebna. Czy ja również zaimportowałam z poprzedniej przeglądarki ciasteczka? Czy aby te ciasteczka pojawiły się w nowej przeglądarce to trzeba wejść na te strony?
Z góry dziękuję za odpowiedź bo to dla mnie bardzo ważne.
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: import ciasteczek IP: *.tpnet.pl 01.04.14, 10:13
      Importowałaś wszystko czy tylko historię? Jeśli wszystko, to ciasteczka też.
      • asia1122a Re: import ciasteczek 01.04.14, 10:37
        Niestety nie pamiętam czy wszystko importowałam czy tylko historię. Czy jest jakiś sposób sprawdzenia tego? A może jest sposób aby sprawdzić jakie strony były odwiedzane po usunięciu historii?
        • Gość: 802.11n Re: import ciasteczek IP: *.tpnet.pl 01.04.14, 10:45
          Rozumiem, że chodzi o IE. Tak, jest sposób. Wystarczy odczytać historię z pliku index.dat. Są do tego odpowiednie programy: google.pl/search?q=index.dat
          • asia1122a Re: import ciasteczek 01.04.14, 10:58
            Gość portalu: 802.11n napisał(a):

> Rozumiem, że chodzi o IE. Tak, jest sposób. Wystarczy odczytać historię z pliku index.dat. Są do tego odpowiednie programy: google.pl/search?q=index.dat

Nie, chodzi mi o sprawdzenie na jakie strony było wchodzone w przeglądarce Mozilla (tej nowo zainstalowanej) po wykasowaniu historii przeglądania stron. Pomyślałam o ciasteczkach, ale jeżeli zaimportowałam je z poprzedniej przeglądarki to i tak to mi nic nie da. Sprawdziłam też, że zapamiętanych haseł nie zaimportowało, więc nie wiem czy te ciasteczka które są widoczne teraz są z tej przeglądarki (nowo zainstalowanej), czy z poprzedniej.
            Przepraszam jeżeli coś namotałam :)
            • Gość: 802.11n Re: import ciasteczek IP: *.tpnet.pl 01.04.14, 12:47
              To, niestety, nie znam takiego sposobu. Testowałem przed chwilą jeden program, ale po wyczyszczeniu historii w Firefoksie nie pokazał mi nic.
            • Gość: 802.11n Re: import ciasteczek IP: *.tpnet.pl 01.04.14, 12:51
              Jeśli nie usuwałaś plików offline, to coś tam możesz odczytać programem www.nirsoft.net/utils/mozilla_cache_viewer.html z tym że nie jest to klasyczna historia, ale może to Ci wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka