Dodaj do ulubionych

Nowa NEOSTRADA z limitami - oficjalnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 16:39
Informacje oficjalne na stronie:

www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/biuro/show.php?mid=1491
Telekomune widac juz do konca pogielo. 5 GB limitu i to nawet przy najszybszej
wersji - 1Mb. To oznacza, ze przy maksymalnym transferze ten limit zostanie
wykorzystany w okolo 12 godzin :). Gratulacje dla TPSA. Tylko idiota wezmie te
najszybsza wersje z takimi limitem.

Uciekajcie gdzie mozecie, byle dalej od Telekomuny. Albo kupujcie internetDSL
i podzielcie sobie - ceny wlasnie spadly i lacze 1 Mbit iDSL od Telekomuny
kosztuje 250 zl/miesiac i mozna legalnie dzielic poza lokal.

Naprawde nie spodziewalem sie takiej kpiny i takiego olewania klientow ze
strony TP. Przeciez nikt normalny nie kupi od nich teraz tej naszybszej wersji
1 Mb.
Obserwuj wątek
    • user0001 Neostrada traci (nowych) klientów. 30.08.04, 18:48
      Kumpel miał sobie założyć Neo 640 po "kampanii wrześniowej", nawet prosił, żeby
      mu przygotować "serwer" z chodzącym non-stop mldonkey. Dziś dzwonił na
      infolinie Netii oraz prosił aby mu przedrukować oferty kablówek. Ot proszę tak
      się zdobywa nowych klientów.
      Telekomuna musi mieć poważne problemy z siecią szkieletową lub łączami
      międzynarodowymi. Każda firma w normalnej kondycji, poinformowała by o
      wprowadzeniu takiej zmiany na co najmniej 2 tygodnie wcześniej, aby ściągnąć
      sporą grupę osób wachających się. Jednak telekomuna zmiany ogłosiła na chwilę
      przed ich wprowadzeniem, dając za mało czasu na szybką instalację, a na dodatek
      próbując wszystko zrobić w tajemnicy. Koleżanka pracująca w telepsie przy
      obsłudze neostrady jeszcze w weekend nic nie wiedziała o limitach, a jej szef w
      poniedziałek (30 VIII) potwierdził, iż zmienione będą prędkości, ale pytanie o
      limit wyśmiał mówiąc: "nikt nie weźmie łącza 1Mbit z takim limitem".
      • Gość: krzychu Re: Neostrada traci (nowych) klientów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:24
        Widzisz - sam piszesz, ze nawet jej szef wysmial to - wiec dlaczego ci idioci to
        wprowadzili?

Jak obserwuje forum (to i kilka innych + usenet) to wszyscy wyrazaja podobne
        opinie. A juz co chwile powtarza sie, ze 1 Mb z limitem 5 GB to tylko dla idioty
        nie potrafiacego liczyc.

Szkoda wiec, ze TP nie poszla po rozum do glowy. Ale mysle, ze tego pozaluja - w
        koncu z kazdego posuniecia sa rozliczani. I np. wyjdzie pod koniec roku, ze
        opcja 1 Mb sie nie sprzedaje, to niezaleznie od sprzedazy reszty, bedzie widac,
        ze ktos cos skopal w ofercie.

Ja jestem wrecz pewny, ze nastapia zmiany w tej ofercie w niedlugim czasie.
        • chilum Re: Neostrada traci (nowych) klientów. 31.08.04, 13:38
          Gość portalu: krzychu napisał(a):

> ze 1 Mb z limitem 5 GB to tylko dla idioty
          (...)
          > Ja jestem wrecz pewny, ze nastapia zmiany w tej ofercie w niedlugim czasie.

W dzisiejszej GW tzn.31-08-04 jest passus o możliwości wykupowania dodatkowych GB od nowego roku.

Ciekawe ile zaśpiewają za 1GB ponad limit?
          Hm?

--

" Talk is cheap "
          • Gość: mateusz Re: Neostrada traci (nowych) klientów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:45
            OK, może będzie możliwość dokupienia dodatkowych GB, ale zwróćmy uwagę, że dla
            przeciętnego użytkownika już sam wydatek na abonament jest obciążeniem, a gdzie
            tu jeszcze dodatkowo wydawać kasę na dodatkowy transfer?

Pomijam fakt, że ustalone limity są absurdalne, szczególnie dla najszybszych
            wersji. Bardzo jestem ciekaw, jak będzie "schodzić" wersja 1024 z limitem 5 GB :)

Telekomuna próbuje lansować jakieś poronione pomysły - niedługo zaproponują nam
            powrót do impulsów. Na szczęście konkurencja się rozwija i jestem pewny, że to
            nie reszta się dostosuje to Tepsy (tzn. wprowadzi także limity), ale właśnie
            ofertą bez limitów będzie próbować przyciągnąć klientów.
            • Gość: Mack Re: Neostrada traci (nowych) klientów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:32
              Zgadzam sie z moimi przedmowcami. TePsie calkiem odbija.
              Najzabawniejsze, ze czytalem jakie to oni maja plany
              na zdobycie do konca roku calej rzeszy NOWYCH klientow.
              Oraz ze teraz straty na zmniejszajacym sie rynku telefonii
              stacjonarnej chce nadrabiac przez Idee oraz - ... internet !!!
              Napewno z takimi "promocjami" im sie to uda.
              Tym bardziej, ze klientowi, ktoremu skonczy sie umowa
              12 miesieczna na NEO 640 nie bedzie ze bardzo sie chcialo
              korzystac z tej REWELACYJNEJ "promocji". Tak wiec klientow
              moze im powoli odbywac a nie dobywac !!!
              Moze w koncu ktos sie tam obudzi.

Sorki wielkie ale wiekszego ABSURDU i GLUPOTY
              jak to posuniecie TP to juz chyba dawno nie widzialem
              • Gość: maciej Re: Neostrada traci (nowych) klientów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:49
                Ja podejrzewam, ze Telekomuna chce glownie zarabiac na wolniejszych laczach, jak
                128. Jednak w niczym nie usprawiedliwia to tego, ze reszta oferty jest
                idiotyczna, bo limit 5 GB jest za maly nawet dla opcji 512, a co dopiero 1024.

Dlatego bardzo jestem ciekawy, jakie badania rynkowe wykazaly, ze jest w tym
                kraju grupa idiotow, ktorzy dadza sie nabrac na lacze 1024 kbps z limitem 5 GB.
                • user0001 Re: Neostrada traci (nowych) klientów. 06.09.04, 20:29
                  Gość portalu: maciej napisał(a):

> Ja podejrzewam, ze Telekomuna chce glownie zarabiac na wolniejszych laczach,
                  ja
                  > k
                  > 128.
                  Bardzo słuszne są Twoje podejrzenia. Według mnie telekomuniści zauważyli, że na
                  sporym obszarze posiadają monopol, więc zamiast bić się o klienta z kablówkami
                  wolą odcinać kupony od lat zaniedbań w rozwój infrastruktury poza
                  "blokowiskami".

> Jednak w niczym nie usprawiedliwia to tego, ze reszta oferty jest
                  > idiotyczna, bo limit 5 GB jest za maly nawet dla opcji 512, a co dopiero
                  1024.
                  Jeśli przeprowadzimy następujące badanie: psu do obroży przyczepimy na 5
                  metrowym łańcuchu ciężarek o masie zbliżonej do psa, w tak wyznaczonym terenie
                  umieścimy dość wody i pożywienia aby pies nie zdechł z głodu, to badania
                  wykażą, że psu wystarcza teren o promieniu około 5 metrów. (pomijając kilka
                  egzemplarzy które zdecydują się na włóczęgę ciągnąć za sobą ciężar).

Podobnie badania przeprowadzone na użytkownikach, którzy mają świadomość
                  istnienia 5 GB limitu wykażą, że limit ten jest zwykle nie przekraczany.

> Dlatego bardzo jestem ciekawy, jakie badania rynkowe wykazaly, ze jest w tym
                  > kraju grupa idiotow, ktorzy dadza sie nabrac na lacze 1024 kbps z limitem 5
                  GB.
                  Prawdopodobnie badania wykazały, że większość świadomych użytkowników sieci już
                  posiada stałe łącza, a walka toczy się o dzieci z modemami. (Te same badania
                  wykazują pewnie, że utrzymanie łącz modemowych będzie coraz droższe)
                  • Gość: maxiu Re: Neostrada traci (nowych) klientów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:55
                    "Dotychczasowi użytkownicy neostrady tp, którzy nie zdecydują się na
                    skorzystanie z nowych opcji, będą mogli korzystać z usługi na wcześniejszych
                    zasadach."

czyli co jesli jzu mam neo to nie wzuca mi na sile tego 5 GB? a moze przysla
                    aneks do umowy taki nie do odzucania?
                    • corgan Re: Neostrada traci (nowych) klientów. 08.09.04, 13:54
                      Panienka na infolinii powiedziała mi, że dotychczasowi użytkownicy "neo 640"
                      mogą śmigać bez zmian, a po zakończeniu umowy można będzie ją przedłużyć
                      na "starych" warunkach (bez limitu). Zobaczymy ile z tego okaże się prawdą ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka