Dodaj do ulubionych

Zwrot zakupów internetowych

29.08.14, 09:36
Ile mam czasu, żeby odesłać towar kupiony przez neta w sklepie internetowym? I jak najlepiej to zrobić? Wsadzić jakąś kartkę z info, że nie chce i odsyłam? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: enek Re: Zwrot zakupów internetowych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.14, 13:23
      A co to za sklep? Jakiś większy- bardziej znany, czy raczej coś niewielkiego?
      • maja_122 Re: Zwrot zakupów internetowych 23.09.14, 09:39
        w każdym sklepie również internetowym masz 10 dni na zwrot towaru
    • anikssa Re: Zwrot zakupów internetowych 29.08.14, 13:26
      Ja tak kiedyś robiłam, że spakowałam buty, które nie pasowały, napisałam kartkę, że zwracam z powołaniem na przepis i podałam numer konta do zwrotu.
    • rosemary84 Re: Zwrot zakupów internetowych 30.08.14, 20:18
      Na odesłanie towaru masz 10 dni. Najlepiej jest odesłać towar osobną paczką (koniecznie rejestrowaną) a oświadczenie odstąpienia od umowy oddzielnym listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Podajesz w nim, że zgodnie z przepisami odstępujesz od umowy kupna poza siedzibą firmy i dane do zwrotu pieniędzy.
      • nigolla Re: Zwrot zakupów internetowych 31.08.14, 00:44
        nie w każdym sklepie się da tak zwracać chyba, kilka razy mi sie sdarzylo, ze odpisywal sklep albo z góry zastrzegał, że nie ma zwrotów.
    • anikssa Re: Zwrot zakupów internetowych 30.08.14, 21:27
      Ale po co odzielnie wysyłać i dokładać sobie kosztów? jeszcze za potwierdzeniem odbiioru? Przecież taki list kosztuje i to sporo!
    • kraaaker Re: Zwrot zakupów internetowych 02.09.14, 09:07
      Napisałem do nich maila, że chce odesłać, odpisali że nie ma problemu więc wysłałem.

Rosemary właśnie dlaczego miałbym wysyłać oddzielnie listem?
    • vinylowska Re: Zwrot zakupów internetowych 04.09.14, 10:05
      wejdź na stronę sklepu/sprzedawcy i przeczytaj regulamin. tam na pewno jest rozpiska na temat zwrotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka