kraaaker 29.08.14, 09:36 Ile mam czasu, żeby odesłać towar kupiony przez neta w sklepie internetowym? I jak najlepiej to zrobić? Wsadzić jakąś kartkę z info, że nie chce i odsyłam? Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: enek Re: Zwrot zakupów internetowych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.14, 13:23 A co to za sklep? Jakiś większy- bardziej znany, czy raczej coś niewielkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_122 Re: Zwrot zakupów internetowych 23.09.14, 09:39 w każdym sklepie również internetowym masz 10 dni na zwrot towaru Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: Zwrot zakupów internetowych 29.08.14, 13:26 Ja tak kiedyś robiłam, że spakowałam buty, które nie pasowały, napisałam kartkę, że zwracam z powołaniem na przepis i podałam numer konta do zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: Zwrot zakupów internetowych 30.08.14, 20:18 Na odesłanie towaru masz 10 dni. Najlepiej jest odesłać towar osobną paczką (koniecznie rejestrowaną) a oświadczenie odstąpienia od umowy oddzielnym listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Podajesz w nim, że zgodnie z przepisami odstępujesz od umowy kupna poza siedzibą firmy i dane do zwrotu pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nigolla Re: Zwrot zakupów internetowych 31.08.14, 00:44 nie w każdym sklepie się da tak zwracać chyba, kilka razy mi sie sdarzylo, ze odpisywal sklep albo z góry zastrzegał, że nie ma zwrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: Zwrot zakupów internetowych 30.08.14, 21:27 Ale po co odzielnie wysyłać i dokładać sobie kosztów? jeszcze za potwierdzeniem odbiioru? Przecież taki list kosztuje i to sporo! Odpowiedz Link Zgłoś
kraaaker Re: Zwrot zakupów internetowych 02.09.14, 09:07 Napisałem do nich maila, że chce odesłać, odpisali że nie ma problemu więc wysłałem. Rosemary właśnie dlaczego miałbym wysyłać oddzielnie listem? Odpowiedz Link Zgłoś
vinylowska Re: Zwrot zakupów internetowych 04.09.14, 10:05 wejdź na stronę sklepu/sprzedawcy i przeczytaj regulamin. tam na pewno jest rozpiska na temat zwrotów. Odpowiedz Link Zgłoś