Dodaj do ulubionych

list od Google

09.10.14, 22:23
dostałem zwykłym listem dziwną przesyłkę z firmy Google z charakterystycznym,znanym z Internetu logo.Przesyłka nadana jest z Holandii (Netherlands) ale w języku polskim.Jest ona nadana na moją firmę a w środku po rozerwaniu perforowanych boków, jest informacja aby wejść na stronę,zalogować się oraz wpisać i zatwierdzić podany w liście kod weryfikacyjny.Oczywiście nic z tym nie robiłem, bo się obawiam,że jakbym się zalogował i wpisał ten kod to by mogło pociągnąć jakieś finanse o których w piśmie nic nie pisze.
Pisze jeszcze że dzięki temu w Google będzie widoczna wizytówka mojej firmy.
Czy spotkaliście się z czymś podobnym, czy raczej to pismo wyrzucić do kosza i dać sobie spokój?
Obserwuj wątek
    • Gość: asda Re: list od Google IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.14, 23:16
      W piśmie, nie jest NAPISANE.
      • 5andrzejm Re: list od Google 10.10.14, 02:15
        dostałem zwykłym listem dziwną przesyłkę z firmy Google z charakterystycznym,znanym z Internetu logo.Przesyłka nadana jest z Holandii (Netherlands) ale w języku polskim.Jest ona nadana na moją firmę a w środku po rozerwaniu perforowanych boków, jest informacja aby wejść na stronę,zalogować się oraz wpisać i zatwierdzić podany w liście kod weryfikacyjny.Oczywiście nic z tym nie robiłem, bo się obawiam,że jakbym się zalogował i wpisał ten kod to by mogło pociągnąć jakieś finanse o których w piśmie nic nie jest napisane.
        Napisane też jest, że dzięki temu w Google będzie widoczna wizytówka mojej firmy.
        Czy spotkaliście się z czymś podobnym, czy raczej to pismo wyrzucić do kosza i dać sobie spokój?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka