Dodaj do ulubionych

TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:43
o2 proponuje tanie połączenia, podobno wp też - jednak na ich stronie nie ma
żadnych informacji na ten temat. Planuję z tego korzystać i chciałabym
wiedzieć czy są jakieś istotne różnice cenowe między o2 a wp i czy jesteście
zadowoleni?
Obserwuj wątek
    • Gość: KT05 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.pronet.lublin.pl 13.11.04, 16:38
      http://kontakt.wp.pl/nawijka
      http://tlenofon.pl/
      • Gość: kapucyn Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 19:18
        cenowo nawijka tańsza, ale mam pytanie czy jakość jest porównywalna ze Skypem?
      • Gość: piecyk gazowy Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.04, 19:48
        Jest jeszcze easycall.pl
    • Gość: zainteresowana Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 09:31
      DZIĘKI za info. :)))
      Jest w czym wybierać, tylko KTÓRE wybrać???
      • anutka1 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 10.12.04, 16:11
        hej-wracam do tematu - zdecydowalam sie jak narazie na Nawijke - i mam pytanie
        apropo form platnosci. Narazie zrobilam przelew w banku na konot Nawijki - nie
        wiecie jak dlugo trzeba czekac zeby ona faktycznie wplynela na konto Nawijki?
        A czy jest mozliwosc zaplacenia sms-em, a jesli tak to jak to zrobic...bo nie
        moglam tam znalesc zadnych wskazowek a forma platnosci przez sms byla
        nieaktywna.
        Pozdrawiam
    • Gość: kg Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.12.04, 16:53
      www.wippphone.com masz pół godziny gadania za free, również na stacjonarne
      • anutka1 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 10.12.04, 21:33
        Nawijka...to strata pieniedzy, jakosc polaczenia jest po prostu koszmarna!!!
        A jak jest u Was??
        • Gość: wirr Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 14:30
          U mnie też tak jest. Jakość straszna. Nie da sie dłużej porozmawiać bo człowiek
          traci ochotę na kontynuacje rozmowy. Można używać tylko do rozmowy ze znajomymi
          bo do kogoś obcego to obciach.

Płatność sms-em nie jest jeszcze aktywna.

Pozdrawiam.

p.s. No cóż i tepsa znowu górą.
          • anutka1 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 11.12.04, 22:21
            jakosc troche sie poprawia w poznych godzinach nocnych - dzwonilam do USA okolo
            5 nad ranem i nie przerywalo, ja slyszalam w porzadku natomiast druga osoba
            slyszala rozpraszajacy poglos.
            No masz racje...pewnie TPSA znowu gora.
            A jak jest ze Skypem?Bo zastanawiam sie czy zmiana jest oplacalna tzn. czy
            znowu bedzie takie rozczarowanie.
            Pozdrawiam
            • Gość: wirr Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:13
              Wysyłanie plików zwykle jest wolniejsze niż ściąganie.
              Mam Neostrade 320kb/s a wysyłanie plików to chyba tylko 64kb/s
              więc ja słysze dobrze a mnie gorzej (tak to rozumiem).
              A zresztą niska cena to niska jakość, można było się tego spodziewać.
              Pozdrawiam.
            • Gość: piecyk gazowy Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 20:37
              Skoro dzwonisz do USA, to może to Cię zainteresuje (musisz mieć telefon
              stacjonarny):
              telefon.onet.pl
              www.telefon.hoga.pl
              • Gość: maciej hoga i onet telefon IP: *.telia.com 07.02.05, 17:19
                jest pewne niedopowiedzenie . otoz hoga z tego co zrozumialem kasuje za
                polaczenie z rozmowca 35gr/min i oprocztego 35 gr/min za polaczenie z nmerem
                hogi. czy dobrze rozumiem?
                w takim razie onet telefon wydaje sie byc tanszym chyba ,ze czegos
                niedopowiedzial...
                poz,mac
      • Gość: dziadek Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:06
        Jak tam wpisać nr.tel.np.do Wrocławia i na tel.kom/najlepiej na przykładzie/
    • Gość: rootyy Skype jest najlepszy! IP: *.ath.cx 12.12.04, 16:31
      Używałem Nawijki i easycall.pl dlatego bo wyczerpałem konto w Skypie. Używałem
      tych programów zarówno w pracy i w domu. Skype jest bezkonkurencyjny,
      oczywiście pod względem jakości połączeń. Mam ochotę wypróbować jeszcze
      Tlenofon poniewż mam problem z doładowaniem konta w Skype. Płatności kartą są
      regularnie odrzucane. Dowiedziałem się że można zapłacić przez moneybookers.com
      ale nie wiem jak to zrobić. Czy ktoś z Was jest w temacie?
    • Gość: Maverick Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: 82.139.9.* 12.12.04, 16:40
      tlenofon trochę lepszy niż easy call i nawijka , ale nie rewelacja.

da się rozmawiać , ale co to za rozmowa, np.sprawę w urzędzie ciężko załatwić ,
      bo prawie wszyscy chcą by zadrynić jeszcze raz bo kiepsko słychać.

skype najlepszy , ale faktycznie ciężko zapłacić.mi np.odrzuciło kilka razy
      intelligo , musiałem inaczej-z zagranicy.
      • anutka1 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 12.12.04, 17:08
        slysze duzo dobrych rzeczy o skype - teraz jeszcze kwestia zaplaty....nie
        posiadam karty wiec ktos to musi zrobic za mnie a najlepiej jak widze z
        zagranicy - ok,moze byc ;)

Pozdrawiam
        • anutka1 Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 12.12.04, 18:41
          aha - zapomnialam, mam jeszcze jedno pytanie.
          Zdaje sie ze z Nawijki nie mozna wybierac numerow wewnetrznych, albo ja nie
          wiem jak to zrobic bo juz probowalam.
          Dajcie znac jesli wiecie cos na ten temat i jak jest z tym ewentualnie w skypie.
          Pozdrawiam
          • Gość: zainteresowana Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:17
            Cieszę się, że wątek powrócił, dla mnie to temat wciąz aktualny bo jeszcze nie
            wybrałam. Możecie podać adres skype, i czy ktoś może dzwonił przez wippphon?
            • Gość: rootyy Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.ath.cx 13.12.04, 20:24
              Oto adres Skype: www.skype.com, zajrzyj również na polską stronę o tym
              programie - www.skype.com.pl
            • Gość: Wisi Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:18
              Skype jest OK, tylko mam problem by go jakos oplacic ( moze ktos wie jak to
              zrobic ??? )

z wipphon-a nie moglem nawiazac zadnego polaczenie i go unisntal.

Pozdrawiam
    • Gość: Maverick Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: 82.139.9.* 08.02.05, 20:17
      Dzwoniłem dzisiaj do Włoch i było o.k. , ale np. wczoraj tragedia - o tej samej
      porze. ( tlenofon ).
      Nie wiem od czego zależy.Może z czasem ........
      • m.gregor Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET 04.03.05, 13:49
        Ta...z czasem bedzie jeszcze gorzej bo przybedzie uzytkownikow a nikt nic u nich
        nie ulepszy, nie rozwinie...Doloza kupe gowien w stylu emotikonek i tone
        reklam...A jakos bedzie tylko gorsza...
        • Gość: Baska Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 04.03.05, 19:00
          A ja korzystałam z eFONa i jakość jest bardzo dobra, pewnie dlatego że mało
          jeszcze znany :-)
    • Gość: Maverick Re: TANIE połączenia telefoniczne przez INTERNET IP: 82.139.9.* 04.03.05, 20:10
      W porównaniu z lutym jest spora poprawa.Mogę już dzwonić do urzędów i dogaduję
      się.Wcześniej nie było mnie słychać i mówiono mi żeby przedzwonić jeszcze raz.

Zobaczymy może będzie jeszcze lepiej. ( Mowa o o2 ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka