Dodaj do ulubionych

Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkurenc...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:19
A ja i tak dzwonię przez Telepin. Poniżej 30gr/min do większości krajów świata :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: telefonista Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.bus.umich.edu 01.12.04, 01:30
      A ja dzwonie z USA z telefonu stacjonarnego na stacjonarny w Polsce za 2.4
      centa za minutę !!! Niech ktoś to przeliczy na PLN i wyjdzie na to że taka
      rozmowa jest tańsza niż połączenie dwóch abonentów w strefie tego samego
      miasta, tzn. rozmowa lokalna. Jak ktos nie wierzy - www.uniontelecard.com.
      Teraz możecie zobaczyć jak monopolista wali nas/was w rogi !!!
      • Gość: Doc Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.ipt.aol.com 01.12.04, 02:14
        Ja bym uzywal konkurencyjnego operatora do TPSA " w imie zasad" Te wszystkie
        lata zdzierstwa i monopolu powinny zostac teraz oddane z nawiazka. Ja dzwonie z
        UK do Polski za 2 pence/min. To znowu taniej niz rozmowa lokalna w Polsce. cZY
        tpsa nie laduje nas po prostu w balona, czyz nie??!!
        • Gość: GryfX Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 05:51
          O czym tu mowa?!!! Jaka to konkurencja TPSA skoro nadal trzeba
          placic jej abonament?! Kiedy bedzie inny naprawde niezalezny operator?
          Po co to mydlenie oczu skoro nie mozna sie od Tepsy uwolnic.
          Co z tego ze podpisze umowe z Tele2 skoro i tak musze placic
          abonament w TPSA
          • Gość: . a potem będą masowe zwolnienia pracowników TP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:20
            no cóż taki system
            .

openmind.desk.pl ekstrema dla każdego !
            • Gość: Wybierak Re: Masowe zwolnienia w TP już były IP: *.prenet.pl 01.12.04, 15:52
              Z tej firmy w ciągu ostatnich trzech lat zwolniono ponad 30 tysięcy pracowników.
              Czy mogą być bardziej masowe zwolnienia :(( A wszystko dzięki idiotycznej
              prywatyzacji i oddawaniu za friko dochodowej firmy obcemu kapitałowi. Z udziałem
              doktora Kulczyka, oczywiście.
              • Gość: grandmasterb Re: Masowe zwolnienia w TP już były IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:03

To trzeba było przez wujka/ciotkę/sąsiadkę z zagranicy też wziąć dla siebie
                kawałek za friko.

Dla przypomnienia: FT zapłacił za 1 akcję około 3 razy więcej niż kosztuje
                teraz.
                • Gość: tepsofob Re: Masowe zwolnienia w TP już były IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.04, 21:26
                  no to biedaki, ciekawe ile kasy przez ten czas z nas wydoili, moze i tak sie
                  oplacilo
              • Gość: nikt Re: Masowe zwolnienia w TP już były IP: *.eltronik.net.pl 02.12.04, 00:01
                i nadal są ten kto napisał się myli, teraz to sie w tepsie albo we Franc
                telecom nazywa wymiana jakościowa, tańszy pracownik ( stydent)zajmuje starego
                pracownika, ma tylko 3 minuty na obsługe klienta, i to mu zwisa, pracuje na
                godziny, a jakośc obsługi klientów TPSA spada drastycznie, francuzi tylko liczą
                zyski nie interesuje ich jakośc abonentów, a tylko właczenia, plany
                telefoniczne, nowe łącza, pracxownik tepsy nei ma żadnych mozliwości aby
                usatysfakcjonować abonenta, dla firmy nie ma w takim wypadku wskaznika
                ekonomicznego.
              • Gość: kulofil Re: Masowe zwolnienia w TP już były IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.04, 21:26
                kulczyk jest polakiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: babariba hola, hola nie jestem zwolennikiem telekomuny, ale IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 07:39
            to ona jest właścicielem prawie 100 proc. telekomunikacyjnej infrastruktury i musi z jednej strony ja konserwowac oraz unowoczesniać, a po drugie jako firma komercyjna musi jakoś na niej zarabiać.
            I na tym głównie polega problem, że żaden z konkurentów telekomuny nie jest w stanie wybudować własnej oddzielnej sieci.
            Pozytywnym jest, że przepisami zmusza się monopolistę do udostepnienia swojej sieci konkurencji, a przez to takze do obnizenia własnych cen.
            • r306 Hmmm 01.12.04, 09:51
              > to ona jest właścicielem prawie 100 proc. telekomunikacyjnej infrastruktury i
              > m usi z jednej strony ja konserwowac oraz unowoczesniać, a po drugie jako
              > firma komercyjna musi jakoś na niej zarabiać.
              Hmmm, krotka pamiec? Te infrastrukture tepsa "odziedziczyla" - budowalismy ja
              wszyscy - brzmi jak komunistyczny komunal, no ale z takiego kraju
              wszak "wyszlismy". Kladzenie drugiego "kabla" na terenach malo zurbanizowanych
              jest nieoplacalne, a na terenach zurbanizowanych irracjonalnie drogie. No i bez
              sensu ze wzgledu na sama logike.
              Wszak operator, ktoremu udostepniana jest tzw. "ostatnia mila" placilby tepsie
              odpowiedni haracz. Oczywiscie mogloby to byc mniej oplacalne dla tepsy, ale
              inaczej nigdy polaczenia stacjonarne nie beda tanie. Uwolnienie "ostatniej
              mili" jest mgliscie zapisane w nowelizacji prawa telekomunikacyjnego, wiec
              tepsa bedzie sie jeszcze dlugo od tego migac :(
              • Gość: paveua Re: Hmmm IP: 212.160.172.* 01.12.04, 11:33
                Hmm - długa pamięć?

Infrastruktura rzekomo odziedziczona, dzisiaj może być oddana do muzeum
                techniki. Od 1992 kabelki kładzie już firma TP SA, a nie społeczeństwo.

• r306 Re: Hmmm 01.12.04, 12:00
                  > Infrastruktura rzekomo odziedziczona, dzisiaj może być oddana do muzeum
                  > techniki. Od 1992 kabelki kładzie już firma TP SA, a nie społeczeństwo.
                  Ekhmmmm, TP SA przez lata 90 byla spolka akcyjna... jednoosobowa Skarbu
                  Panstwa :)
                  A co do infrastruktury - chlopie - gdyby taka czesc infrastuktury jaka sa
                  studzienki telekomunikacyjne (a te byly budowane ho ho hoooooo, albo i jeszcze
                  dawniej i zastaly przekazane wraz z prawem uzytkowania wlasnie Tepsie przez
                  Skarb Panstwa) byla powszechnie udostepniona innym operatorom, to polozenie
                  kabelkow, jak to eufemistycznie powiedziales, nie stanowiloby dla nich
                  najmniejszego problemu. Dowiedz sie najpierw ile koszutja pozwlenia, dzierzawa
                  gruntu pod taka infrastrukture ziemna, plany no i sama w koncu jej budowa w
                  aglomeracji miejskiej, a bedziesz mial pojecie o kosztach i o tym co tepsa
                  dostala od nas wszystkich "w prezencie", a co stanowi jej glowna karte
                  przetargowa.
                  Kabelki.... heh.
                  • Gość: Elllen Re: Hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:14
                    A centrale? Linie? Sieć szkieletowa?
                    Twoim zdaniem infrastruktura to studzienki ??? LOL!
                    • Gość: mick Re: Hmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:42
                      To jest bardzo ważna część infrastruktury, droga i najtrudniejsza
                      do "zrealizowania". Budowa takiej sieci od podstaw w mieście jest bardzo bardzo
                      trudne i horendalnie drogie. A pociągnąć w niej kabelek to już bułka z masłem -
                      po prostu wkładasz kabel i przeciągasz go kanałami od studzienki do studzienki.
                  • Gość: Emeryt Re: Hmmm IP: *.inter / *.inter-c.pl 01.12.04, 23:40
                    To powiedz mi chłopku-roztropku jak to jest, że po tych samych kablach tele2
                    przesyła, płaci dla tpsy działkę i jej się to opłaca? Cud? Podobnie jak z
                    firmami oferującymi tanie przyjmowanie przekazów (do banków, kredyty, czynsze)
                    za cenę 3-4 razy niższą niż na poczcie. Np. Inkaso. ma umowę z WBK i działa
                    przez WBK. Opłata w Inkaso za czynsz bez względu na wysokość wpłaty 1,5PLN, na
                    poczcie najtańsze 3,70, w WBK 5PLN. Wytłumacz sobie to i później zabieraj głos.
                    • r306 Re: Hmmm 02.12.04, 15:24
                      Kurcze, najpierw doczytaj co to jest "ostatnia linia" i zasady jej uwolnienia,
                      a pozniej tez zabieraj glos. Nawet facet nie przeczytal calego watku, a
                      pierdzieli.
                • Gość: biedak Re: Hmmm IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.04, 21:32
                  i mnie w domu nkt jabli nie wymienial, wciaz e same miedziaki, ale w koncu nie
                  o kabel tu chodzi tylko o nieruchomosci, studzienki - zwykle na nietpsowkim
                  gruncie uzywane za friko przez tpse itp. straszne biedaki ta tpsa, z moimi
                  znajomymi dwa lata sie handryczyli o nielegalnie postawiony slup. Oni miali
                  kase z polaczen, ktore szly z pomoca slupa zalozonego na gruncie kolegi, ale
                  jemu samemu to telefonu na kabel nie chcieli zalozyc tylko ch..owa radiolinie.
                  Biedaki motyla noga
            • Gość: no problem Re: hola, hola nie jestem zwolennikiem telekomuny IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.04, 21:28
              w stanach po prostu podzielili operatora narodowego i jakos wszytskim sie placa
              i ceny maja niskie, co widac na forum. co to znaczy musi zarabiac, czemu tylko
              ma zdzierac, rpzez specjalne przywileje, anie zarabiac normalnie
        • Gość: technik Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 212.160.172.* 01.12.04, 12:07
          Przez VOiP - to moze i tyle kosztuje.
        • Gość: tatto Z UK do Polski - 1p/min IP: *.freedom2surf.net 02.12.04, 00:56
          Korzystam, polecam. Z UK do Polski 1 pens za minute. Wykrecasz 08448 615 615 z
          telefonu stacjonarnego i na rachunku dostajesz 1p/min. Nie probowac z komorek,
          moga obciazyc duzo wiecej.

Pozdro
      • Gość: Maverick Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 82.139.9.* 01.12.04, 08:10
        a ja dzwonię przez easycall , np. do niemiec około 10 groszy za minutę.

czasem za darmo przez skype , ale druga osoba musi mieć komputer.

pare lat temu zrezygnowałem z tpsa , i poprzysiągłem sobie że już nigdy
        więcej.............
      • Gość: bigdebet Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.04, 00:39
        zobacz. www.teletarif.de
    • Gość: nielubiącyTPsa Re: Tylko Skype lub podobne IP: 80.48.122.* 01.12.04, 05:29
      > A ja i tak dzwonię przez Telepin. Poniżej 30gr/min do większości krajów świata
      > :-)

Kup sobie komputer, zainstaluj program Skype ( www.skype.com/download/) i
      rozmawiaj za darmo z drugą taką osobą(ami). A jak musisz dzwonić na telefon
      stacjonarny to zapłacisz ok. 9 groszy/min/np.Kanada.
      Telefonia internetowa (VoIP) wykończy klasyczną telekomunikację.
      • Gość: stadek Z Niemiec 2,6 C/min IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.12.04, 06:51
        do Polski. Np. przez 01015.
        • Gość: mick Z Niemiec 2,3 C/min (01081) IP: 193.254.155.* 01.12.04, 12:55
          Spojrz na www.billiger-telefonieren.de/
      • Gość: prezesik Re: Tylko Skype lub podobne IP: 194.63.132.* 01.12.04, 13:31
        Polecam Tlenofon (www.tlenofon.pl). Naprawdę jest tanio bo 0,15 PLN brutto za
        granicę i 0,11 brutto międzymiastowe.
        • Gość: almako Re: Tylko Skype lub podobne IP: *.chello.pl 01.12.04, 15:00
          A miejscowe za ile TLENOFONIE?
      • Gość: sceptyk Re: Tylko Skype lub podobne w butelce po Baltyku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.12.04, 13:49
        Witaj, a czym to kolega wysyla pachuszki skypowski - woda, kominem czy tez
        golabkami? Polaczenie do internetu dla 90 procent spoleczenstwa odbywa sie
        przez kabelki tepsy a ta moze je np. z dnia na dzien zablokowac.
        Dopoki bedzie monopol to voip NIE bedzie zadna konkurencja a jesli monopol sie
        zniesie to tym bardziej.
        Technicznie: VOIP potrzebuje co najmniej 10 krotnie szerszego pasma niz
        telefonia analogowa. Jesli by placic za uzywane pasmo a tak byc powinno to
        skypowcy by po tygodniu zbankrutowali.
        Problem ze tpsa z rozmow normalnych obywateli finansuje dostep do internetu.
        Kropka.
        Pozdrawiam i zachecam do dyskusji
        • Gość: Bartek skoro jest tak zle to dlaczego tak tanio IP: 195.190.143.* 01.12.04, 15:51
          jest wszedzie?

1.
          "Polaczenie do internetu dla 90 procent spoleczenstwa odbywa sie
          przez kabelki tepsy a ta moze je np. z dnia na dzien zablokowac."

Telekomunikacja nie moze tak sobie zablokowac samego VOIP, a w przypadku
          zrezygnowania z uslugi udostepniania internetu - inni zajma jej miejsce.

2.
          "Technicznie: VOIP potrzebuje co najmniej 10 krotnie szerszego pasma niz
          telefonia analogowa. "

OKI (moze), z tym, ze wiekszosc central jest obecnie cyfrowa i "normalne"
          rozmowy tez sa teraz przesylane cyfrowo. Przeslanie samych danych powinno wiec
          zajmowac mniej wiecej tyle samo, a narzut zwiazany z utrzymaniem sesji nie
          wynosi 9x.

3.
          "Jesli by placic za uzywane pasmo a tak byc powinno to skypowcy by po tygodniu
          zbankrutowali."

To ciekawe kto za to placi, swiety mikolaj?
          TPSa doplaca do swoich uzytkownikow?

4.
          "Problem ze tpsa z rozmow normalnych obywateli finansuje dostep do internetu."

Niezbyt prawdopodobna teoria. TPSa zdziera z ludzi za swoje uslugi. Oplaty za
          internet tez nie sa tanie i jezeli udostepnianie internetu jest deficytowe to
          tylko wina TPSa. Zauwaz, ze internet jest w Polsce w podobnej cenie lub drozszy
          niz zagranica.

pozdrowienia
    • Gość: debe Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 07:11
      tele świat jest tańsza
    • Gość: mar Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.teleton.pl 01.12.04, 07:55
      miki naucz się czytać i wypowiadaj się na temat
    • Gość: polex Chachacha!!! Ten p...ny moloch dostanie nareszcie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 01.12.04, 08:04
      po swoim świńskim ryju. Tylko gdzie podzieją sie zdemoralizowani pracownicy?
      • Gość: TP Re: Chachacha!!! Ten p...ny moloch dostanie nares IP: 212.160.172.* 01.12.04, 15:42
        Chaachacha!!! Zdemoralizowani pracownicy nadal bedą spijac smietanke i zarabiac
        gruba kase. Najwyzej wypi..doli sie prostych konsultantow, instalatorow itp
        (firmy zewnetrzne). Nawet jak niezalezni zgarna 70% rynku polaczeń glosowych to
        i tak zostaje 600 mln zysku do podzialu
    • Gość: Belial Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:06
      Może dożyję chwili,że TPSA pójdzie z torbami czego jej serdecznie życzę.
    • Gość: Tomek Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.ch.pwr.wroc.pl 01.12.04, 08:48
      Wreszcie, wreszcie pomalutku najwiekszy gangster i krwiopijca polskiego rynku
      komunikacyjnego zaczyna czuć oddech prawdziwej konkurencji. Zaczyna, bo
      prawdziwa konkurencja i tak jest reglamentowana przez polskie prawo. Ja
      osobiście życzę tej firmie (TP) jak najgorzej, pamiętam bowiem dobrze
      upokorzenia, jakie przeżywałem (i wciąz przeżywam) w kontakcie z
      tym "operatorem". Niech zyją: Tele2, Dialog, Netia i inni....
    • Gość: IQ75 Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.petrus.com.pl 01.12.04, 08:56
      Wszystkim, którym zależy na minimalizacji kosztów rozmów telefonicznych (
      dotyczy TPSA ) posiadającym stałe łącze od innego dowolnego operatora –
      kablówka, łącze radiowe itp.… polecam „telefon internetowy”. Za cenę
      miesięcznego abonamentu w TPSA ( 42,70 zł ) mam prawie 400 minut połączeń (
      11 groszy / min ) lokalnych i międzymiastowych z 30 sekundowym naliczaniem a
      nie z 3 min!!! Działa to jak prepaid, zasilam swoje konto kwotą 15,00 zł ( do
      wykorzystania przez 30 dni) lub 50,00 zł ( do wykorzystania przez 90 dni) z
      banku internetowego ( nie płacąc za przelew!!!). O tym, że dzwoniąc np. do
      USA płacę „aż” 13 groszy za minutę lub Anglii 12 groszy nawet nie wspominam….
      ( stawki 8-10 razy niższe niż z TPSA). Podane stawki obowiązują przez całą
      dobę nie ma znaczenia czy dzwonię do 18.00 czy po 22.00 . I na koniec
      dodatkowa informacja za 5,00 zł rocznie ( podkreślam ROCZNIE) mogę wykupić
      numer telefoniczny i wtedy mój komputer funkcjonuje jako telefon stacjonarny
      i można się do mnie dodzwonić z każdej sieci ( stacjonarne i komórkowe) z
      całego świata… Pozdrawiam TPSA ;-)
      • Gość: Stary Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 09:22
        Wszystko się zgadza VoIP ma ogromną przyszłośc ale trzeba mieć na uwadze że
        komuś trzeba zapłacić za dostęp do internetu. Przeważnie jest to TPSA, nawet
        jak ktoś ma osiedlówkę to przeważnie jego prowider kupił łącze od TPSA. Gadanie
        o tym że fajnie by było gdyby TPSA poszła z torbami nie ma więc sensu dopuki
        nie pojawi się jakaś firma która zacznie powszechnie świadczyc usługi dostępu
        do netu w całym kraju i za rozsądną cenę - podcinamy sobie gałąź na której
        siedzimy :-(. Na tej bazie będzie mozliwość świadczenia usług VoIP i nawet
        Videotelefonii dla wielu wirtualnych operatorów.
      • Gość: vasal Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:35
        z tego co sie orientuje to w "wp" nie ma jeszce mozliwosci wykupienia numeru,
        tlenofon ma ale za 5 zl MIESIECZNIE, moze sie myle albo podaj z ktorej uslugi
        korzystasz
    • Gość: ABeCe 28 krajow z 388 to nie jest wiekszosc :) ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:50
      Jesli 28 krajow z 388, do ktorych mozna sie dodzwonic przez karte telepin
      uwazasz za wiekszosc krajow swiata to musisz sie douczyc geografii. Minuta do
      tych 28 krajow kosztuje 34 grosze brutto. Do restzy odpowiednio drozej.
    • Gość: qwerty Tele 2 moze tańsza, ale klienta ma w d............ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:52
      Nie doszła do mnie ich faktura, to musiałem placic kare, zresta bezprawnie, bo
      kare taka przewidywał dopiero nowy regulamin który mi przysłali w jednej
      kopercie z upomnieniem. Wiedza ze za kilkadziesiat złotych nikt ich nie poda do
      sadu, to sobie "walą w bambuko". Poza tym, ich regulamin mówi ze tereminem
      wpływu opłaty jest termnin uznania jej przez ich ksiegowość. W każdym
      urzedzie ,nawet w sadzie) respektuje sie date na stemplu dowodu. Jaki wpływ ma
      zwykły człowiek na funkcjonowanie poczty czy banku. Oni całe swoje ryzyko
      zwalaja na barki abonenta.Kto nie dzwoni duzo za granice niech sie trzyma TPSA,
      bo przynajmniej od biedy mozna sie z nimi dogadac , a Tele2 to MASZYNA,
      komputery maja załatwic wszystko - zasada jak najmniej kosztów, jak najwiekszy
      zysk ! ! Ja w końcu wróciłem do TPSA,i jak na razie od biedy jestem zadowolony.
      Oni tez beda musieli obniżyc swoje ceny, tak jak sie stało na rynku komórkowym.
      Poza tym, jak policzyłem wszystkie bonifikaty TPSA, to i tak wyszło mi podobnie
      jak miałem z tele2. Nie nawidze jak mnie ktos chce zrobić "w ciula" !!
      • Gość: K.P Re: Tele 2 moze tańsza, ale klienta ma w d....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:01
        Niewiem jak urzędy ale firmy prywatne (np. banki przy ratach) nie patrzą na
        termin wpłaty a termin wpływu na konto. To nasz jest problem że wpłata na
        poczcie "idzie" 2 tygodnie. Tak że Tele2 nie jest jedyną firmą tak myślącą.
        Możliwe że ostatnią ostoją starych zwyczajów są urzędy. Prawdą jest natomiast że
        większość firm w polsce cieszy się że w ogóle pieniądze wpłyneły i nie czepia
        się tych 2 tygodni :)
      • Gość: Prezydent Re: Tele 2 moze tańsza, ale klienta ma w d....... IP: *.ds2.uw.edu.pl 01.12.04, 23:26
        W sumie zgadzam sie z Toba, ze Tele2 ma gdzieś klienta. Kiedys byla pomylka na fakturze moich rodzicow i dopiero po pol roku udalo sie sprawe wyjasnic (jak pojechalem do Wawy na Marynarska i pokazalem, o co chodzi). Teraz mam Realie jest fantastyczna. Mam swojego stałego konsultanta i wiem, że w razie problemow bede mogl zwrocic sie do niego. A ceny miedzynarodowe maja najnizsze ze wszystkich opow (0,49 netto/min- sekundówka, gdzie TPSA 1,20 i naliczanie impulsowe). Z tymi bonifikatami tepsy nie wierzylbym. placi sie stala oplate za wybrane numery czy tam z rabatem. zobacz sobie na rachunku, ile tak naprawde oszczzedzasz. Realia jest the best (0 801 801 880)- lubie uczciwe i proste zasady
    • Gość: vlad Dlaczego jest 49 stref numeracyjnych????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:53
      "...(rozmowy wewnątrz strefy numeracyjnej - jest ich w Polsce 49 i pokrywają się
      z terenami dawnych województw)"
      • r306 Re: Dlaczego jest 49 stref numeracyjnych????? 01.12.04, 10:01
        Proste - kiedys tepsa byla przedsiebiorstwem panstowym i wezlowe centrale
        stawiala w miastach wojewodzkich a strefy numeryczne wraz z infrastruktura
        podporzadkowala takiemu wlasnie podzialowi kraju. Do tej pory takim "reliktem"
        jest rowniez podzial kraju na okregi Polskiego Zwiazku Wedkarskiego ;)
        • Gość: vlad Re: Dlaczego jest 49 stref numeracyjnych????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:22
          Na terenie np. woj. pomorskiego sa 3 strefy: 52 (dawne slupskie), 58 (dawne
          gdanskie), 55 (dawne elblaskie). Zupelny bezsens. Urzedy korzystaja glownie z
          uslug TPSA, a terenie jednego wojewodztwa musza sie czesto kontaktowac, a
          rachunki placone sa za pieniadze podatnikow.
          • r306 Re: Dlaczego jest 49 stref numeracyjnych????? 01.12.04, 11:33
            > Na terenie np. woj. pomorskiego sa 3 strefy: 52 (dawne slupskie), 58 (dawne
            > gdanskie), 55 (dawne elblaskie). Zupelny bezsens.
            Nie bezsens, tylko biznes. Tepsa pod pozorem "problemow technicznych"
            dostosowania swojej infrasruktury do nowego podzialu administracyjnego, wali
            nas po prostu po kieszeni ;) Wieksze wojewodztwa to mniej miedzymiastrefowych
            polaczen dla operatora - proste? Proste!. Ta firma to rak. I zawsze tak nalezy
            na nia patrzec.
          • Gość: Jerry Re: Dlaczego jest 49 stref numeracyjnych????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:27
            Gościu w Tepsie dla biznesu jest plaska taryfa wiec problem stref numeracyjnych
            nie istnieje wszedzie placisz 14 gr w sekundówce czy dzwonisz lokalnie czy
            międzystrefowo
    • Gość: Marek Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 212.160.172.* 01.12.04, 09:55
      Ciekaw jestem ile Tele 2 zapłaciło za taką reklamę
      • Gość: M. Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 212.160.172.* 01.12.04, 12:12
        Nic - Rozynski po prostu ich lubi ;)
      • Gość: wali7 Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.ifr-pan.krakow.pl 01.12.04, 15:35
        Może ty nie, ale ja jestem zainteresowany ofertą Tele2. A rolą gazet jest informowanie ludzi o różnych rzeczach, co właśnie Gazeta zrobiła.
        Rozmowy zamiejscowe realizuję przez NOM (jest sporo taniej niż w TPSA), jak tylko oferta Tele2 będzie dostępna podpiszę z nimi umowę. Jak będę mógł przejść do innego niż TPSA operatora - zrobię to. W imię zasad.
    • Gość: gość Wykręcić kierunkowy przy rozmowie lokalnej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:28
      ...będzie problemem lub przeszkodą tylko i wyłącznie dla osób, które nigdy nie
      korzystały z telefonów komórkowych. A dodatkowo, jeśli mój stacjonarny bedzie
      miał książkę telefoniczną pojemności 300 wpisów, to już naprawdę nie wróżę TPSA
      dalszego owocnego wyzysku.
      Acha, z niecierpliwością czekam na to jak Tele2 wprowadzi usługi
      szerokopasmowego nielimitowanego dostępu do internetu. Oczywiście korzystając z
      infrastruktury tworzonej przez lata z budzetu TPSA.
      Na pochybel francuzom, niech żyją szwedziska
      • Gość: icem Re: Wykręcić kierunkowy przy rozmowie lokalnej... IP: 212.160.172.* 01.12.04, 15:32
        Tele2 juz od dawna daje radiowyszerokopasmowy dostep do netu - ale niestety sa
        limity:(. Na kablu tez pewnie beda :(((((((((((((((
        • Gość: Herman Re: Wykręcić kierunkowy przy rozmowie lokalnej... IP: *.crowley.pl 01.12.04, 20:01
          Precz z limitami?
        • Gość: ququ Re: Wykręcić kierunkowy przy rozmowie lokalnej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:16
          Skąd Ci się wzieły te limity, bo na stronie Tele2 jest taka oto informacja:
          Stałe łącze internetowe AIR2NET BEZ OGRANICZEŃ:
          * z naszego łącza możesz korzystać bez żadnych ograniczeń i limitów w transferze
          danych
    • Gość: tlenofon Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:55
      > A ja i tak dzwonię przez Telepin. Poniżej 30gr/min do większości krajów
      świata
      > :-)
      Telepin to kaszana - placisz za karte - a jak nie wykorzystasz w terminie to
      przepada [wiec de facto rozmowy wyszly drozej niz przez TPSA]
      Polecam tlenofon!
      www.tlenofon.pl
      za 14 gr. USA
    • Gość: Waldemar Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.juranet.czest.pl 01.12.04, 10:55
      Stosowanie przez TP SA anachronicznego podziału terytorialnego z numerami kierunkowymi(błędna kwalifikacja rozmów międzystrefowych) w obecnej mapie administracyjnej jest nadużyciem, które w konsekwencji spowodowało rezygnację wielu abonentów z jej usług całkowicie. Ja też jestem tego przykładem.Wszyscy mamy komórki i tepsa to anachronizm, bo operatorzy komórkowi też walczą między soba.Abonament to przeżytek.
    • Gość: ret ja korzystam z dialogu i w ogóle nie IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.04, 11:56
      mogę realizować połączeń przez innych operatorów a chciałbym.
      • Gość: enzo korzystam z talkpro IP: 213.77.87.* 01.12.04, 12:07
        i wszystko jasne
        8 groszy Polska, 12 groszy UE, taktowane co 6 sek i mam w nosie Tepse.
        dodatkowo połączenie pomiędzy abonentami talkpro gratis.
        Jeżeli jestem za granicą, potrzebuje tylko dostęp do netu i dzwonie do Polski
        za 20 groszy.

Jedyny mankament to aparat, pod USB ok. 450 zł, pod LAN 600
        zeta.

Aparat zwrócił się po 2 miesiącach przy statystyce rozmów 70% kraj, 30% UE,w
        tepsie pszeszedłem na najtańszy abonament (neostrada)
        • Gość: tpharoock Re: korzystam z talkpro IP: *.neuroinformatik.ruhr-uni-bochum.de 02.12.04, 10:57
          To zainstaluj Skype. Tylko mikrofon i sluchawka a koszty bardzo podobne. Co
          prawda minutowe naliczanie. Ale do UE i USA,Japonii,Chin,Kanady
          2eurocenty/min.Do Polski 3eurocenty.
    • Gość: abonentka Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:26
      która karta do połączeń zagranicznych hest najtańsza?
    • Gość: Rogal Zrobia was w "balona"chodzi o to zeby wiecej dzwon IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.04, 12:43
      Zrobia was w "balona"chodzi o to zeby wiecej dzwonic.To troche tak jak z Kazda
      przecena.Poprostu jak cos potanieje to mamy to kupic -nawet jezeli nie
      potrzebujemy i nigdy bysmy tego nie kupili.Zwykle bawanienie Klientow!
    • Gość: Zyta Korzystam z usług Tele2 i jestem bardzo zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:47
      Miałam nieraz kłopoty z TPSA a to z telefonem ,a to z internetem a ostatnio z
      neostradą dlatego też mam ich już dość.
      Konkurencjo śpiesz z pomocą - czekamy. :-)
    • Gość: misiek9 Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:04
      Wszyscy powinni przejść do konkurencji Telekomunikacji Polskiej gdyz wtedy nasz
      pseudonarodowy operator zrozumiałby na czym polega prawdziwa konkurencja.
      Metody jakimi posługuje się Telekomunikacja pochodzą jeszcze z czasów
      socjalistycznych, np. zakaz korzystania z usług tańszych operatorów dla
      klientów z tańszym abonamentem tp. Im więcej takich usług tym lepiej dla
      Narodu.
    • Gość: serge Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.cmdik.pan.pl 01.12.04, 13:07
      TPSA i Tele2 to formalnie całkiem różne firmy, jednak podobno obie mają tego
      samego właściciela. Konkurencja jest fikcyjna, tak jak w przypadku Ery i Heyah
      (taki chwyt marketingowy). Dlatego, na przykład, Tele2 wolno w reklamach
      porównywać się z "planem standardowym TPSA". Normalnie reklama porównawcza jest
      zabroniona. Czy mylę się??
      • Gość: javor Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 217.153.90.* 01.12.04, 13:39
        tak mylisz się - taka reklama nie jest zabroniona. poza tym tele2 jest prywatną
        firmą szwedzką a właśicielem TPSA jest France Telecom, który (o ile się nie
        mylę, jest w dalszym ciągu francuską firmą państwową).
        • Gość: serge Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.cmdik.pan.pl 01.12.04, 14:00
          Dzięki, chciałem tylko zweryfikować zasłyszaną plotkę.
      • Gość: M. Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 212.160.172.* 01.12.04, 13:40
        Absolutnie sie mylisz. Sa to 2 rozne firmy i nie maja wspolnego wlasciciela, a
        reklama porownawcza nie jest zabroniona.
    • Gość: pesymista Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: 212.160.172.* 01.12.04, 13:46

To ma byc obiektywny tekst?
      Smiechu warte, wygląda jakby tekt pisał departament PR Tele2.
      Drogi Autorze zajrzyj do cen dla biznesu TP i wtedy pisz te bajki że tp jest
      najdrozsza.
      Moze warto tez napisać ile spraw w sadzie ma tele2.Szkoda słów. Ten artykuł to
      jakaś reklamówka która ma jedno na celu.Wiadomo co..............
      • Gość: wali7 Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.ifr-pan.krakow.pl 01.12.04, 15:42
        Ma na celu poinformowanie ludzi, że można będzie trochę mniej haraczu zostawiać złodziejowi. I o to chodzi.
        Mi wystarcza zaglądnięcie do rachunku z TP, aby przekonać się że są najdrożsi.
        TP też ma sprawy w sądzie, a ile miała w związku z praktykami monopolistycznymi...
    • Gość: TEST Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.murator.com.pl 01.12.04, 14:29
      jestem za
    • Gość: magda Re: Abonenci TP SA będą mogli korzystać z konkure IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 14:34
      wysokiej rangi Przedssrawiciel z TP sa nie uwzględnił, że np. moja wręcz
      nienawiść do Jego firmy jest tak ogromna, że skorzystam z pierwszej lepszej
      okazji by z TP sa nie mieć nic wspólnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka