Dodaj do ulubionych

pomoc - utrata danych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:34
Chcialbym przedstawić mój problem dotyczy to utraty danych na dysku 200 gigowym . Był podzielony na 4 partycje NTFS w wyniku awarii zasilacza dysk przestał być odczytywalny - partycje znikły więc nie było szans formatować każdej partycji z osobna żeby dane odzyskać. Sformatowałem więc dysk jest tylko jeden problem - nie mogę odzyskać danych.
Próbowałem programu Ontrack-EasyRecovery Professional przez Raw Recovery problem jest w tym że pliki są pociete na kawałki i większość z nich nie nadaje się do odczytu. Szukałem programów na necie do odzyskiwania danych ale nie jest to proste znależć odpowiedni program.
Następnym programem którego użyłem był Handy Recovery 2.0 jest jednak jeden problem znalazł tylko pierwszą partycję na tym dysku(całe katalogi z plikami)
Co zrobić żeby odzyskać reszte danych ?? Proszę pilnie o jakieś konkretne porady.

Odpowiedz na tę wiadomość
Obserwuj wątek
    • Gość: kat Re: pomoc - utrata danych IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.12.04, 21:46
      czesc jak chcesz moge cie poratować pełną wersją easy recovera profesionala są
      tam jakieś opcje do naprawy uszkodzonych danych. Jeśli chcesz oto mój mail:
      kathryn20@tlen.pl
    • m.gregor Re: pomoc - utrata danych 06.12.04, 00:07
      > Sformatowałem więc dysk jest tylko jeden problem - nie mogę odzyskać danych
      Sam sobie zrobiles krzywde...I nie pomoze tu raczej zaden (nawet pelny) program
      w warunkach domowo/serwisowych. Nie trzeba bylo formatowac dysku tylko wyjac go
      z komputera, pojsc do kolegi obok i poprosic o poratowanie (zainstalowanie ERPro
      i ratowanie z takiego dysku danych). Po utworzeniu nowych partycji na
      uszkodzonym dysku, zainstalowaniu systemu wszystko w miejscach nowego zapisu
      (formatowanie, instalacja nowego systemu) zostalo zamazane i program do
      ratowania danych ciezej radzi sobie z odzyskaniem takich danych niz gdybys to
      robil odrazu na uszkodzonym dysku (odrazu po uszkodzeniu bez
      formatowania/instalowania systemu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka