Dodaj do ulubionych

DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 18:38
niby konfiguracje zrobilam wg opisu w necie -ale jak mam sciagac muzyke mp3
gdzie wejsc? od czego zaczac?
sciagnelam spolszczenie-nie dziala
ja juz nie mam sil nikt mi nie chce pomoc!:-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Alan Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 18:40
      Mula albo osiolka sobie zamontuj to ci pomozemy.
      • Gość: znow ja SUKCESSSSSSSSSSSS ale IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:48
        sluchaj owszem sciagnelam mp3 ale tylko dlatego ze dales mi strone z muzyka,
        filmem- czy to tylko tyle? ale sciagac mam sie poruszac tylko po tej stronie-
        tam jst malo rzeczy?
        • Gość: piecyk gazowy Tutaj jest WYSZUKIWARKA! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 23:01
          62.212.84.26
          Wpisujesz "Terminator", masz "Terminatora", wpisujesz "Madonna" masz Madonnę
          itd.
    • m.gregor Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala 13.12.04, 20:20
      A ile udostepniasz (za udostepnianie katalogow Windows, Program Files, Kosza,
      System Volume Information itp - BAN)?
      A do jakiego huba sie podlaczylas?
      Z jakiej strony przy tej konfiguracji korzystalas?
      • monika2821 Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala 13.12.04, 21:33
        jak to udostepnisz komu- ja naprawde jestem zielona wy wszyscy uwazacie ze to
        takie oczywiste-dlatego napisalam nikt mi nie chce pomoc:-(
        mam DC+401 ale juz odinstalowalam -jestem rozczarowana nie wiem co z ta
        konfiguracja i wogole czy to do mp3 czy ktos mnie nabiera? ja nie wiem gdzie
        mam klikac aby mp3 sciagac!
        p.s jestem anglistka
        • Gość: piecyk gazowy Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 21:56
          Proponuję ściągnąć BitCometa:
          download.bitcomet.com/bitcomet/bitcomet.exe

Podczas instalacji program chyba spyta, czy skojarzyć pliki Torrenta z
          programem - potwierdź.

Po zainstalowaniu i uruchomieniu w programie po lewej wbędziesz miała na
          drzewku rozwijalną listę "Strony z Torrentami". Wchodzisz na stronę, szukasz
          tego, co Cię interesuje i ściągasz.
          • Gość: pilne -cd Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:08
            zainstalowalam :-))))))tylko powiedz gdzie kliknac zeby -wiesz znalezc -mp3
            • Gość: piecyk gazowy Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 22:19
              Oczywiście musisz mieć uruchomiony program. Potem wchodzisz np. tu:
              www.suprnova.org
              62.212.84.26
              i szukasz tego, co się interesuje. Potem klikasz w link np. taki
              66.90.75.92/suprnova//torrents/2652/(Rock)%20ACDC_-_Bons_Ultimate_Volts_3CD-2002-FERiCE.torrent

i powinno zacząć się ściągać (program automatycznie powinien przechwytywać
              linki z końcówką ".torrent")
              • Gość: piecyk gazowy PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 22:21
                Po klinięciu w link Torrenta pojawia się monit. Trzeba wybrać "Otwórz", dopiero
                wtedy BitComet otworzy go i zacznie ściągać.
                • Gość: znow cos nie tak Re: PS IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:26
                  bo u mnie nic sie ie otwiera- tzn klikam OTWORZ TORRENTA-ukazuje sie puste
                  miejsce NAZWA PLIKU I PLIKI TYPU- bitt torrent file. jestem juz zielona co
                  dalej robic? bardzo prosze please!!!!!!!!!!1
                  • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 22:36
                    Program masz uruchomiony?

Wybierz "Otwórz", potem "Otwórz za pomocą", wskaż program BitComet (może
                    będziesz musiała go ręcznie odszukać za pomocą przycisku "Przeglądaj"; jest na
                    dysku C w "Program Files"). Potem zaznacz opcję "Uruchamiaj zawsze za pomocą
                    tego programu" i wciśnij OK.

Nazwy opcji mogą się nieco różnić; z pamięci jadę. ;-) Poradzisz sobie.

Jak się nie powiedzie, spróbuj zapisać np. na pulpicie dowolnego Torrenta (np.
                    tego powyżej) klikając prawym przyciskiem myszy i wybierając "Zapisz element
                    docelowy jako..." Później spróbuj go uruchomić, a dalej tak jak pisałem wyżej.
                    • Gość: c.d. Re: PS IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:43
                      sluchaj ja ci napisalam i cos zle idzie :otwieram wyskakuje mi okienko OTWORZ I
                      TAM jest nazwa pliku- to jest puste i PLIKI TYLU(to jst wypelnione) i od tego
                      momentu cos zle tlumaczysz bo nie ma przycisku uruchamiaj............
                      • Gość: Lobo Re: PS IP: *.chello.pl 13.12.04, 22:48
                        Wiesz co? Sprzedaj komputer i będzie spokój.

Lobo
                        • Gość: c.d. spadaj rozmawiam z piecykiem IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:49
                      • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 22:50
                        Hmm... Zrób inaczej. Kliknij na linku prawym przyciskiem i wybierz Kopiuj skrót.
                        Przykładowy link do testów:
                        66.90.75.92/suprnova//torrents/2652/(Rock)%20ACDC_-_Bons_Ultimate_Volts_3CD-2002-FERiCE.torrent

Potem w BitComet wybierz z menu Plik -> Otwórzy Torrenta, stań kursorem w polu
                        Nazwa pliku i wciśnij Ctrl + V, a potem klinij OK.
                        • Gość: c.d.:-) Re: PS IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 22:54
                          jestes.....kochany bo w koncu ktos mi pomogl- skorzystalam ze strony gdzie jest
                          music, movie i to dziala-sciagam super dzwiek ale......tam jest ograniczona
                          ilosc mp3 czy to polega tylko na sciaganiu z tej strony mp3
                          przepraszam ze taka jestem 'namolna';-)
                          • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 22:57
                            Ograniczona ilość mp3? W jakim sensie? Za mały wybór?

Tam są różne rzeczy - muzyka, filmy, programy. Muzyka przeważnie albumami albo
                            dyskografiami (raczej rzadko można trafić pojedynczą piosenkę).
                            • Gość: c.d. Re: PS IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 23:02
                              reasumujac ta jedna strona z muzyka filmami to wszystko co moge sciagnac za
                              pomoca tego programu tak? np. szukam albumu beyonce- tam jej nie ma wiec ......
                              • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 23:08
                                Przecież na tej stronie jest WYSZUKIWARKA. Wpisujesz co chcesz i Ci wyrzuca
                                linki.

62.212.84.26/search.php?query=beyonce
                                • Gość: ale ale Re: PS IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 23:12
                                  jedno pytanie:sa 2 wyszukiwarki tak- druga to gogle- co mi po gogole te strony
                                  ktore sie ukazaly sa mi znane wlasnie z wyszukiwarki google. natomiast ta
                                  pierwsza jak wnioskuje jest do tego programu-tylko ze jakos nic mi sie nie
                                  wyswietlio- wiec gdzi jest ten album?
                                  • Gość: c.d. przepraszam IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 23:14
                                    nie rozwinelam paska!jest :-))))))))))))))
                                    DZIEKUJE-ZYCZE WSZYSTKIEGO DOBREGO-DOBRY CIERPLIWY CZLOWIEKU!!!
                                    P.S ja jestem n-lka j.angielskiego i gratuluje masz cierpliwosc, ktora i ja
                                    posiadam
                                    • Gość: piecyk gazowy Re: przepraszam IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 23:21
                                      Ja w sumie chciałbym trochę się pouczyć (a najlepiej NAuczyć) angielskiego,
                                      więc jak coś, to się do Ciebie zgłoszę. ;-)
                                  • Gość: piecyk gazowy Re: PS IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 23:15
                                    Gość portalu: ale ale napisał(a):

> jedno pytanie:sa 2 wyszukiwarki tak- druga to gogle- co mi po gogole te
                                    strony
                                    > ktore sie ukazaly sa mi znane wlasnie z wyszukiwarki google.

No to po to jest właśnie. ;-) Wpisujesz np. "madonna torrents music" i Ci
                                    wyrzuca linki stron, potem szukasz Torrenta.

> natomiast ta
                                    > pierwsza jak wnioskuje jest do tego programu-tylko ze jakos nic mi sie nie
                                    > wyswietlio- wiec gdzi jest ten album?

Nic Ci nie wyświetliło? A co to jest w takim razie:
                                    62.212.84.26/search.php?query=beyonce

Pod tym linkiem mam:
                                    62.212.84.226/torrents/Usher%20-%20My%20Boo%20(part%201%20and%202%
                                    20feat.%20Alicia%20Keys%20and%20Beyonce)_[dENiz].torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Jay-Z%20Ft.%20Beyonce%20-%20Bonnie%20and%20Clyde-mpg.torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Beyonce%20-%20Summertime%20(Remix%20Album%202004)%20-%20RnB%20[www.torrentazos.com]-rar.torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Beyonce%20-%20Live%20At%20Wembley%20(Bonus%20CD%
                                    202004)%20-%20RnB%20[www.torrentazos.com]-rar.torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Beyonce%20-%20Dangerously%20in%20love%20(2003)%20-
                                    %20RnB%20[www.torrentazos.com]-rar(1).torrent
                                    62.212.84.226/torrents/22635-681-2004_10_24___09_00___Beyonce%20-%20Naughty%20Girl-[seeded%20by%20www[1].bit-torrents.6x.to].rar.torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Beyonce-dangerously%20in%20love[por%20forast]%20[www[1].elmejorwarez.org].torrent
                                    62.212.84.226/torrents/4629-681-[www.torrent.to]Beyonce-Naughty[1].Girl.XVCD-tV_g.torrent
                                    62.212.84.226/torrents/Beyonce(4).torrent
                                    62.212.84.226/torrents/22636-681-2004_10_24___09_00___Beyonce%20feat[1].%20Jay-Z%20-%20Crazy%20In%20Love-[seeded%20by%20www.bit-
                                    torrents.6x.to].rar.torrent

• Gość: c.d. caluski-ide szczesliwa spac IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 23:21
                                      jutro dzien szalenst z muza z mp3 :-)))))))))
                                    • Gość: Jerry Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:16
                                      Piecyk powiedz szczerze: Jestes buddysta i duzo medytujesz. Albo bierzesz cos na
                                      uspokojenie. :)))
    • Gość: c.d. c.d.jednak IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 13.12.04, 23:26
      troche mi sie muzyka przy sluchaniu zacina to normalne???
      • Gość: piecyk gazowy Re: c.d.jednak IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.12.04, 23:35
        Nienormalne. Możliwe przyczyny:

1. MP3 jest źle nagrana (trzeba poszukać innego źródła i ściągnąć jeszcze raz).

2. Twój komputer/system/odtwarzacz przycina (trzeba znaleźć przyczynę i
        wyeliminować).
    • Gość: jaszczomp Najlepiej skorzystaj z tego programu. Jest świetny IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.12.04, 01:38
      darmowy i po polsku. Nazywa się Lime Wire. Używam go od jakiegoś czasu i zero problemów. Wyszukiwanie jest proste.Po odpaleniu programu klikasz na zakładkę "plik" grn.lewy róg i połącz. W dolnym lewym rogu masz wskaźnik jakie jest połączenie. Wybierasz jaki rodzaj pliku chcesz {muzyka,filmy] podajesz słowa kluczowe [tytuł, nazwę wykonawcy] klikasz szukaj i czekasz. Reszte to chyba wykumasz sama bo nie jest trudne.
      mirrors.link.filefront.com/2
      • Gość: monika jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o czas IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.12.04, 19:22
        • gwendal Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza 14.12.04, 19:37
          Zależy od wielkości, dostępności szybkości łącza i jakości łączy po drodze - od
          kilkunastu minut do kilku(nastu) dni.

Gwendal
          • Gość: XXX Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:32
            Boshe ale meczaca ta panna...
            • Gość: monika Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.12.04, 22:02
              panna czlowieku!ja mam 28 lat, meza i kariere zawodowa za soba hihi wiec spadaj!
              • Gość: XXX Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:30

> panna czlowieku!ja mam 28 lat, meza i kariere zawodowa za soba hihi wiec spadaj

Tym gorzej dla ciebie. A tutaj sobie poczytaj, masz i o DC i o Torrencie i
                przestan juz przynudzac.

www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?
                • Gość: monika Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 14.12.04, 23:06
                  ok-dziekuje
                  • Gość: XXX Re: jak dlugo sie sciaga album z mp3-chodzi o cza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 00:17
                    :)
                    • Gość: monika statnie pytanie IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 15.12.04, 09:35
                      Mam pytanie bo niestety nie wiem czy to norma czy nie -sciagma album mp3(ok13
                      piosenek)ale to trwa juz ponad 5h.to normalne czy nie? tzn. czy mozna ustawic
                      tak aby szlo to szybciej w bit comet?
                      dziekuje
                      • gwendal Re: statnie pytanie 15.12.04, 16:00
                        Czy czytujesz odpowiedzi na zadane przez siebie pytania? Kilka wpisów wcześniej
                        odpowiedziałem Ci na temat czasu ściągania albumu mp3 - może to trwać nawet
                        kilka do kilkunastu dni (w wersji ekstermalnej).

Co do BitCometa, to nie znam tego akurat programu, ale w większości tego typu
                        programów możliwości przyspieszenia transferu są ograniczone (transfer w dużej
                        mierze zależy od czynników, na które nie masz wpływu) a i wtedy wymagają trochę
                        umiejętności.

Gwendal
                        • Gość: monika Re: statnie pytanie IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 15.12.04, 16:43
                          oczywiscie ze czytam ale jakos trudno mi bylo skojarzyc fakt ze 1 piosenke w wp
                          sciagalam 1 min a tu caly album (17 kawalkow) ponad 5 h!!!!!
                          • m.gregor Re: statnie pytanie 15.12.04, 16:45
                            No popatrz...Jedna piosenka z WP ma jakies 700-800 kB co? A album z 60 MB...to
                            sobie przelicz...1 MB to 1024 kB...
                            • Gość: monika Re: ostatnie pytanie IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 15.12.04, 19:35
                              no niech tak bedzie-to juz co do tego to ok
                              a skoro jestem w fazie testowania tego programiku( a mam z tym doczynienia po
                              raz pierwszy) prosze o wyjasnienie dlaczego po sciagnieciu albumu automatycznie
                              ufuchomila sie opcja WYSYLAM i album jest wysylany z mojego kompa.rozumiem ze
                              do innego uzytkownika tego programu tak? ktos inny sciaga ode mnie z kompa te
                              album?????
                              • gwendal Re: ostatnie pytanie 15.12.04, 19:55
                                Coś zyskujesz - musisz dać coś w zamian, albo przynajmniej podzielić się tym, co
                                już masz - taka jest filozofia działania tego programu. Teraz ktoś go ściąga od
                                Ciebie.

Gwendal
                                • Gość: xxx czy BitCometa jest bezpieczny??? IP: 212.122.214.* 15.12.04, 21:23
                                  • Gość: monika Re: czy BitCometa jest bezpieczny??? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 15.12.04, 22:28
                                    tzn pod jakim wzgledem bezpieczny? ja sciagam wszystko co chce(co prawda dlugo)
                                    ale tak ma byc twierdza panowie na forum
                                    wazne ze skuteczny ;-)
                                  • gwendal Co rozumiesz przez "bezpieczny"? (n/t) 15.12.04, 22:33
              • Gość: copa cojones To Ty stara dupa jesteś. Lepić pierogi a nie mp3 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.12.04, 00:28
                ściągać.
                Pranie zrobić i cilitem łazienkę przelecieć a nie wysiadywać przed komputrem.
                :)
    • hernandez Re: DC++ mam ale jestem wsciekla -jak to dziala 15.12.04, 22:35
      wpierw udostepnij jakies pliki..Nastepnie ustaw sloty na 3.Ustaw swoja nazwa
      np. [512]ksywka,Nastepnie wlacz public hubs.WYbierz odpowiedni hub ale zeby sie
      tam dostac musisz udostepniac pewna ilosc danych oznaczona przez hub. Aha i nie
      instaluj wersji 0.403(?)bo jest wyjatkowo wadliwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka