Dodaj do ulubionych

Mozilla Thunderbird - problem

13.02.05, 19:08
Kiedyś korzystałem z konta nazwa@poczta.onet.pl a teraz korzystam
z nazwa@op.pl (login ten sam) ,jak chcę pobrać wiadomości z konta op.pl to on mi pobiera z poczta.onet.pl. Czy ten program nie rozróżnia kont o tym samym loginie? Proszę o pomoc, dziękuję.
Obserwuj wątek
    • blekot Re: Mozilla Thunderbird - problem 13.02.05, 20:56
      a co z serwerem POP? też taki sam jest?

p_em
      • zwiniu Re: Mozilla Thunderbird - problem 13.02.05, 21:32
        Taki sam czyli pop3.poczta.onet.pl
        • blekot Re: Mozilla Thunderbird - problem 13.02.05, 21:41
          no to login jest taki sam
          serwer pop ten sam
          hasło też (?)

hmmm no to ja bym też pobierał z tego samego :-)

ale poważnie: niczym się te konta w ustawieniach nie różnią?
          a czy na onecie nie jest tak, że loginem jest adres email, _cały_ razem z małpą
          itp. to by różniło oba konta i wtedy może by hulało, TB pobierałby z obu

p_em
          • zwiniu Re: Mozilla Thunderbird - problem 13.02.05, 21:50
            Wyrejestrowałem to pierwsze konto teraz już mam jeden login na onecie i jest już wszystko OK.
          • zwiniu Re: Mozilla Thunderbird - problem 13.02.05, 21:56
            Ale i tak dalej nie pobiera z serwera poczty.Nie chcę już tego programu.Dzięki za pomoc.
            • Gość: sympatico Re: Mozilla Thunderbird - problem IP: *.block.alestra.net.mx 14.02.05, 00:13
              ja mam podobny problem z tym programem. zainstalowalam go bo podobno taki dobry. Za pioruna nie
              chce sciagac poczty z jednego z kont. niby wszysto ok, zapyta o haslo, na dole pojawia sie maly pasek
              progresu, zadnego komunikatu o bledzie, a wiadomosci i tak w skrzynce niet. A poza tym pozwala na
              ustawienie tylko jednego serwera smtp, co nie zawsze jest takie wygodne.
              • m.gregor Re: Mozilla Thunderbird - problem 14.02.05, 00:37
                Z serwerem SMTP: bzdura. Ja mam 4 konta i dla kazdego inny serwer SMTP.
                Co do odbierania poczty: gdzie to konto jest? Moze po prostu trzeba dac chwile
                bo wiadomosc jest duza? Czy aby wszystko poprawnie skonfigurowales (SSL,
                uwierzytelnianie itp)?
                • Gość: sympatico Re: Mozilla Thunderbird - problem IP: *.block.alestra.net.mx 14.02.05, 01:08
                  jesli chodzi o konfiguracje, to wydaje mi sie, ze wszystko jest ok. (wlasnie musi byc SSL), ale pewnie mi
                  sie tylko wydaje, bo poczta do skrzynki nie dociera. ale najbardziej wkurza mnie to, ze nie ma zadnego
                  komunikatu o bledzie i program wyglada jakby poczte sciagal (paseczek progresu na dole!), wiec nie
                  weim gdzie szukac. Natomiast jesli chodzi o serwery poczty wychodzacej to mnie zaskoczyles. musze
                  wobec tego poszukac gdzie to mozna zmienic. Jesli jestes takim znawca thunderbirda, to moze jeszcze
                  mi podpowiesz, gdzie mozna zrezygnowac z ciaglego powiadamiania o niewpisanym temacie
                  wiadomosci. z gory dziekuje :-). a tak na marginesie, to wiele programow pocztowych "przezylam" i
                  zadnen, nawet z tych bardziej zakreconych nie sprawil mi tyle klopotu co ten [w zasadzie] prosty
                  thunderbird. i to mnie zlosci ;-)) pozdr.
            • blekot Re: Mozilla Thunderbird - problem 14.02.05, 09:19
              a może on potrzebuje uwierzytelniania albo szyfrowania?

p_em
          • ihan Re: Mozilla Thunderbird - problem 14.02.05, 10:59
            > a czy na onecie nie jest tak, że loginem jest adres email, _cały_ razem z małpą
            > itp. to by różniło oba konta i wtedy może by hulało, TB pobierałby z obu
            Dokladnie tak jest.
            Dla kont w domenie poczta.onet.pl loginem jest to co przed malpą
            dla kont w domenach op.pl, vp.pl itp. loginem jest caly adres - trzeba o tym
            pamiętać przy konfiguracji kont w TB, (bo program podpowiada jako login tylko
            część adresu przed @) i poprawić ręcznie.
            • zwiniu ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 19:07
              Jako nazwa użytkownika należało wpisać cały adres e-mail'owy.Jeszcze raz wielkie dzięki.
              • blekot Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 19:11
                ech zwiniu zwiniu, jakbyś tak czytał dokładnie co ludzie do Ciebie piszą to nie
                byłoby takiej nerwacji
                :-)

gratuluje!

p_em
                • zwiniu Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 19:24
                  Wiem tylko że od soboty aż do wczoraj miałem gorączkę ok. 40 stopni ale dzisiaj już mi lepiej i się doczytałem.Szkoda jeszcze że nie można zabezpieczyć ten program hasłem tylko tak aby po otwarciu thunderbirda odrazu trzeba było wpisywać hasło a nie dać anuluj i można czytać widomości drugiej osoby np. siostry.Chyba że można tak?
                  • blekot Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 19:28
                    no to współczuję(my) gorączki

co do hasła to: mówisz-masz!
                    mozillapl.org/projekty/Dodatki/ProfilePassPL
                    słabe bo słabe ale jest

ps. polecam grupę: alt.pl.mozilla przyda się na początku jak nic :-)

p_em
                    • zwiniu Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 19:50
                      Dzięki za strone ale i tak nie działa, nie chce się zainstalować
                      • blekot Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 20:06
                        ale wiesz że w TB instaluje się inaczej niż w FF
                        instalujesz z poziomu TB (narzędzia/rozszerznia i dalej "instaluj") ale pliczek
                        musisz mieć na dysku zapisany pierwej
                        tak robisz?

p_em
                        • zwiniu Re: ihan, wielkie dzięki 14.02.05, 21:12
                          Tak robię, dobra już nieważne zostanę przy The Bat, chciałem mieć Thunderbirda tylko dlatego że ładniej wygląda ale nie muszę.OK już Wam niezawracam głowy.Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka