Dodaj do ulubionych

Fiskus łowi na Allegro

• pawelstawicki Re: Fiskus łowi na Allegro 11.03.05, 10:38
      No cóż, jak się ma jakieś zyski, to należy od nich podatek płacić i to jest
      zupełnie w porządku. Jednak jak idę do sklepu i kupuję powiedzmy aparat
      fotograficzny za 2000zł, to nie odliczam sobie tego od podatku dochodowego.
      Dlaczego więc jak go sprzedam to mam od tego podatek płacić?

No chyba że sprzedam z zyskiem, ale wtedy powinienem zapłacić od samego zysku.

Pozdrawiam
      staff
    • rafal_koko Re: Fiskus łowi na Allegro 11.03.05, 10:54
      Niedługo za stosunek płciowy z własną żoną będę musiał płacic podatek. Durne to
      państwo i zgniłe. Kolejny sposób wyssania paru złotych z ludzi.
      • zdrapkaipazur Re: Fiskus łowi na Allegro 11.03.05, 13:26
        To wszystko jest chore.Lepper ma na solarium (albo samoopalacze- mniejsza z tym)
        a ja nie i jeszcze każą mi płacić podatki od wszystkiego:(. Nie mogę sprzedać
        swoich gaci, jeżeli kupię w sklepie za małe?Często kupuję 10 sztuk takich
        samych, jak mi się podobają i co...nie mogę w razie czego sprzedać tego bez
        podatku???To nienormalne.
    • wami5 NIE WIEM CO TO ALLEGRO natomiast znam EBay 11.03.05, 11:12
      Nie znam Allegro natiomiast wiem co to EBay. Po przeczytaniu wielu postow dot.
      sciagania przez us sprzedajacych na Allegro dochodze do wniosku iz Polacy maja
      to na co zaluguja.Maja wladze ustawodawcza, wykonawcza, i wszystko inne takie
      na jakie zaluguja.Chore spoleczenstwo.amen

P.S nie bedzie
      • starybaca Re: NIE WIEM CO TO ALLEGRO natomiast znam EBay 11.03.05, 21:14
        Nie rozumiem, czemu się tak obnosisz ze swoją ignorancją?
        Czyżbyś pisała z pewnego kraju ojczyzną ignorancji zwanego?

W każdym razie już spieszę z wyjaśnieniem: na www.allegro.pl można kupić
        np. polskie monety, polskie książki, etc. - na ebay.com takowych
        jak na lekarstwo. Tak więc, wyobraź sobie, niektórzy kupują takie rzeczy
        właśnie na allegro, nawet jeżeli mieszkają poza Polską (jak np.
        niżej podpisany). Rozumiesz już teraz, czy trzeba powtórzyć?

Stary Baca

• necro666 Ciekaw jestem... 11.03.05, 11:15
      ...gdzie sa ci, którzy "zarabiają" te klikadziesiąt tysięcy miesięcznie na
      allegro. zakładając, że mają nawet 20% marży, musieliby mieć obrotu setki
      tysięcy. to typowy dziennikarski bełkot, bicie piany.
    • r0b0l co za posrany kraj!!!! 11.03.05, 11:36
      obłożyć opodatkiem rencistow grzebiących na śmietnikach
      dowalić podatki emerytom za uprawianie ogródków
      wat 22% dla wędkarzy od każdej złowionej ryby

zaorać ten cholerny kraj!!!!
      • Gość: yor2 Re: co za posrany kraj!!!! IP: *.acn.waw.pl 11.03.05, 14:37
        jak bzykam sie z zonka trzy razy w tygodniu no to kazdy sztos ma wartosc rynkowa
        ca 100zl - to jakies 1200zl na miesiac razy powiedzmy 5 mln ludzi to by wychodzilo
        2 mld dolarow rocznie.
        A tu ani vatu, ani umowy, ani rejestracji, ani znaczka skarbowego, ani podatku
        dochodowego, ani deklaracji - przerazajace, czyz nie?
        Taka wyrwa w dochodach panstwa?
        • Gość: robol Re: co za posrany kraj!!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.03.05, 14:48
          to masz przechlapane bo już Cię pewnie namierzyli i każą zamontować kasę
          fiskalną pod łożem małżeńskim ( będziesz musiał kupić za jakieś 3 tysiące plus
          Wat )
          Albo dostaniesz do wyboru: urzędnik skarbowy na fotelu obok będzie liczył ile
          razy i wycenial jakość

Ja ze swojej strony deklaruję oddanie Państwu nawet 100 % swojej produkcji
          stolca. Osobiście im mogę zanosić w reklamówce cały urobek.
          Na Allegro coś czasem kupię ale zacznę też sprzedawać: wystawię swoje
          obywatelstwo, może jakiś wariat kupi
    • barkes Re: Fiskus łowi na Allegro 11.03.05, 12:28
      Na początek trzeba jasno powiedzieć, że nasze Państwo jest bardzo chore. Na
      Allegro to widać. Myślę że większość handlujących na Allegro to osoby które
      marnie zarabiają i chcą jakoś dorobić aby przeżyć miesiąc. To co się dzieje
      na "górze" widać to po prostu tragedia. Panowie posłowie, dyrektorzy,
      ministrowie i inni z tych sfer już dawno nie znają realiów polskich, oderwali
      się od codziennego życia. Tysiące słóżbowych samochodów, biur, etatów w ZUS-ie
      urzędach państwowych - gminnych, wiejskich, miejskich i innych gdzie rządzą
      panowie z wyrokami sądowymi (Gorzów Wlkp. i inne) za te wszystkie przyjemności
      tych tysięcy ludzi płacą PODATNICY!!! czyli my!!! Jeżeli nie zostanie zmienione
      prawo podatkowe na przejrzyste, stawki podatkowe na takie które odpowiednio
      będą honorowały nasze pensje w oszałamiającej wysokości 600zł za miesiąc. Kiedy
      wreszcie ktoś zauważy że bezrobocie w Polsce to nie 3 miliony a 15 milionów lub
      więcej (to ludzie którzy nigdzie nie są zarejestrowani i ich rodziny) to może
      wtedy coś się zmieni. Miałem firmę i płaciłem podatki co do grosza a nawet
      więcej bo często nie miałem pieniędzy na czas i musiałem płacić odsetki karne.
      Ale kiedy nie miałem obrotów przez sześć miesięcy a ZUS co miesiąc wyciągał
      łapę po 700zł to pytam sie skąd miałem brać te pieniądze?? Oczywiście
      pożyczałem od przyjaciół, rodziny, znajomych (od pożyczek płaci się podatek!!)
      żeby być ok. Wcześniej myślałem o zatrudnieniu kilku pracowników ale Urząd
      Skarbowy i ZUS szybko wyleczyły mnie z tego. Od kilku miesięcy nie mam już
      firmy gdyż ją zlikwidowałem. Uczciwie w Polsce nie da się prowadzic interesu!!!
      i to jest niestety prawda. Urzędnik z Urzędu Skarbowego powiedział mi gdy
      zamykałem firmę "trzeba było robić koszty, to by Pan nie zbankrutował" czyli
      powinienem kombinować!! do tego zmusza nasze prawo!!! a jeżeli nie umiesz to
      musisz zbankrutować!!! Na Allegro można by normalnie sprzedawać i płacić
      podatki ale nie przy takim prawie, nie przy takich zarobkach społeczeństwa,
      przy takie koszmarnej biedzie!! i przy takich rządach i partiach które żyją w
      całkowitym odosobnienu od zwykłych obywateli. Nie da sie funkcjonować w takim
      bałaganie, gdzie kilkakrotnie w miesiącu zmieniają się przepisy podatkowe,
      kiedy posłami są osoby nie mające żadnego wykształcenia, kiedy korupcja sięga
      najwyższych urzędów w państwie, a zwykli ludzie muszą przeżyć tydzień za 5zł
      mając rodzine na karku (takich rodzin są tysiące). Jeżeli nie naprawi się
      chorego systemu Polski to szara strefa będzie się rozwijać bo coraz więcej
      ludzi nie będzie stać na płacenie monstrualnych jak na polskie warunki podatków.
      Pozdrawiam wszystkich uczciwych którzy stoją na skraju bankructwa.
      • Gość: maria Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.ne.client2.attbi.com 11.03.05, 21:52
        , a zwykli ludzie muszą przeżyć tydzień za 5zł
        > mając rodzine na karku (takich rodzin są tysiące). Jeżeli nie naprawi się
        > chorego systemu Polski to szara strefa będzie się rozwijać bo coraz więcej
        > ludzi nie będzie stać na płacenie monstrualnych jak na polskie warunki
        podatków
        > .
        wszystko sie zgadza, oprocz tego ,zeludzie, ktorzy musza przezyc tydzien za 5zl
        i im podobni ne sa zwykli ludzie, tosa NIEZWYKLI LUDZIE, najbardziej zwykli sa
        ci co poniewieraja i gnebia tych co ich zywia.
      • Gość: GAZDA Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 12.03.05, 21:19
        brawa wielkie brawa, w 100% poparcia!!!
        ciekawe czy ktoś z tych darmozjadów to czyta?
      • Gość: konop Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 22:29
        Bardzo trafna diagnoza - podzielam tę opinię w 100%!
        Do tego dodałbym jeszcze jedną rzecz - jeśli ktoś twierdzi, że obywatel, który
        nie prowadzi działalności gospodarczej nie płaci podatków jest NAJWIĘKSZYM
        IMBECYLEM NA ŚWIECIE!! W każdym towarze, w każdym produkcie, w każdej usłudze,
        dosłownie we wszystkim ukryty jest podatek i to zresztą stanowi GŁÓWNE źródło
        dochodów państwa. Psychologiczny wymiar podatku powoduje, że przyszłość mają
        tylko podatki pośrednie. Jeśli kupujesz coś i w cenie produktu jest zawarty
        VAT, to nawet się nie zastanawiasz, czy to kupić, czy nie, tylko bierzesz to z
        półki. Za podatek otrzymujesz konkretną rzecz - produkt. Natomiast podatek
        bezpośredni to idiotyzm największy z możliwych i nie należy się dziwić nikomu,
        kto unika jego płacenia. To przeżytek, który już dawno powinien zostać
        ZLIKWIDOWANY!
        pozdrawiam wszystkich rozsądnych czytelników
        Allegrowicz (kiedyś prowadzący działalność, teraz nielegalny szarostrefowicz)
    • Gość: jedi88 Rolnicy nie płacą podatku dochodowego IP: *.stawiszyn.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:41
      Rolnicy nie płacą podatku dochodowego, płacą niski KRUS i jest OK. Mają jeszcze
      dopłaty, nawet za samo posiadanie ziemi.

A tutaj będą ściagąć, kontrolować małolatów, studentów i ludzi dorabiających lub
      malutkie firmy i rozliczać im wszystkie transakcje.

I gdzie tu równość ?
      Niby wolne państwo, za coraz mniej wolno :(
    • Gość: fafino Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:44
      no, i skończył się sen o tanich zakupach,dziękuje "szanowny fiskusie".Żyjemy w
      absurdalnym kraju gdzie wyciąga się od szarego obywatela ile wlezie.Ponoć nie
      powinno się zabijać kury znoszacej złote jaja.Niestety, Szanowni Panowie na
      górze o tym zapominają.Proponuje cofnać się na kilka wykładów na studia!!!!Może
      Panowie, rozjaśnią się Wasze umysły.
    • Gość: japan Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.gizycko.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:47
      Dobrze ze za sranie nie trzeba jeszcze placic.....Chyba ze w szaletach
      miejskich :-)
    • Gość: KING Re: Fiskus łowi na Allegro Złodziejskie zapyziałe IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 11.03.05, 12:56
      społeczeństwo?. Taki denny poziom wychowania obywatelskiego jak w dawnych
      demoludach sie szerzy a w Polsce szczególnie, jest szokujące. To nie fiskus
      jest temu jedynie winny ,fiskus ,co jest naturalne w cywilizowanych
      społeczeństwach, ściąga należne podatki.GDyby tak nie było. To nie jeden
      piszący komentarze nioe urodził by się na sali porodowej,tylko w barłogu, tylk
      dlatego że naszych rodzicó nie byłoby stac na stworzenie takich warunków. O
      wysokim wskaćź niku umieralnośći nei wspomnę.
      Reasumując; zanim coś zaczniesz robić, sprawdź jakie musisz spełnić warunki i
      wypełnić zobowiązania. Podatki winni płacić wszyscy,taki jest obywatewlski
      obowiązek.Korzystanie z dóbr społecznych, i nie łożenie na nie jest
      najzwyklejszą nieuczciwością. Załanioać sie ździwieniem jest co najmniej
      śmieszne.By otrzymywać, trzeba łożyć. Proste. Fiskus za tem w imieniu całego
      społeczeństwa ,czyni bardzo dobrze. Gratuluję skutecznośi.
      • Gość: fiurerrr PATRIOTYZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:16
        to sie zastanow jak mozna tyle placic za takie gowno. co to panstwo daje za te
        podatki no co? policia ? szpitale? dziurawe drogi?

TO jest bagno 1 000 000 POLAKÓW spierniczylo i niech nie wracaja niech
        przyjdzie niemiec i ruski i uczy motloch rzadzenia!!! Mam ten kraj w de i tyle
        bo KRADNIE KRADNIE I JESZCZE RAZ KRADNIE !!!
      • Gość: pp Re: Fiskus łowi na Allegro Złodziejskie zapyziałe IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.05, 09:46
        nie pierd...l
      • Gość: robol puknij się młotkiem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.03.05, 11:45
        podatki tak ale złodziejskie państwo NIE. Na co idą podatki? na służbę zdrowia?
        na oświatę? na policję?
        a może na drogi i autostrady...
        widać że tutaj nie mieszkasz a jeżeli to w rezerwacie dla pracowników skarbówki
        Za wszystko się tutaj płaci podwójnie i to słono, państwo ogranicza się do roli
        mafiosa ściągającego haracz. To jedyne co w miarę skutecznie mu jeszcze wychodzi
        Takie państwo jest wrogiem obywateli, większość tychże życzy mu jak najgorzej.
        Za komuny była jasna sytuacja: MY i ONI.
        Obecnie MY jesteśmy zgnojeni i popadliśmy w beznadzieję i marazm. Niedługo się
        to zmieni bo wyjdziemy na ulice i rozliczymy z naszych podatków.
        A propos umieralności w szpitalach: gorzej niż w Polsce jest już tylko w
        Albanii, Rumuni nas dogonili
    • Gość: Miller Pamietajcie, że mamy sprawiedliwość społeczną! IP: *.softlab.com.pl 11.03.05, 13:10
      Sprawiedliwość do sprawiedliwości społecznej ma się tak, jak krzesło do krzesła
      elektrycznego
    • Gość: M. Co wyprawia ONET? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:17
      Przed chwila byla to trzecia co do waznosci wiadomosc na onecie. Teraz nie ma
      jej w ogole... Co jest grane? Czyzby slynny PR allegro zadzialal?
    • Gość: ANT a ja na to: HWDF IP: *.gorzow.mm.pl 11.03.05, 13:21
    • Gość: Marta Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.dyn.optonline.net 11.03.05, 13:22
      Allegro przegina, po pierwsze z cenami a teraz wyrzucajac na smietnik swoich
      uzytkownikow. Powinien byc to posredniczacy serwis a nie akumulator danych dla
      fiskusa. Uwazam,ze to skandal i czuje sie sprzedana. Zadam skasowania moich
      danych po kazdej transakcji!
    • Gość: ppp Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:26
      Oblesne. Panstwo jest wszedzie w tym kraju.
    • Gość: art Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.unregistered.media-com.com.pl 11.03.05, 13:27
      jeszcze mało tym złodzieją nie mają na nowe budunki niech siebie skontrolują
      lepjej debile
      • Gość: Alexxx Re: Fiskus łowi na Allegro IP: 82.160.110.* 11.03.05, 13:32
        Jedynym sposobem na to, to jest wyjechać jak najdalej z tego kraju. I z daleka
        obserwować to co wyprwaiają te barany w polsce.
    • Gość: u nie luuuubie!!!! IP: 193.151.36.* 11.03.05, 13:30
      ludzie czy ja mam paranoje czy od 15lat co news z dziedziny prawa czy ekonomii, polityki to zawsze wymierzony w swobody obywatelskie lub kieszeń obywatela - no nie przytrafił mi sie jeszcze jakis z którego bym sie cieszył - co nowe prawo czy rozporzadzenie to zawsze RESTRYKCJA a nie poszerzanie wolności. Komuna okradła i wybiła moją rodzinę ale kapitalizm tylko to usankcjonował uwłaścił i coraz bardziej zmniejsza pole wolności osobistej - sorry nie sądziłem ze kiedykolwiek przejdzie mi to przez gardło ale ZA KOMUNY BYŁO LEPIEJ w każdym razie u jej schyłku pole wolnosci było największe teraz to mi sie tu juz zupełnie nie chce mieszkać - fajnie że chociaz jesteśmy w unii za rok najdalej (z powodów osobistych) zwijam sie stad na zawsze - pozdrawiam rodaków trzymajcie sie ciepło wybierzcie sobie lepera na prezydenta kaczyńskiego na premiera olina na marszałka itp itd NARAAAAA
    • Gość: Canada Re: Fiskus łowi na Allegro IP: 80.50.168.* 11.03.05, 13:36
      Kurcze w Polsce Bieda niema pracy a tu cie jeszcze chcą sciagac za pieniadze
      zarobione w Internecie. a Po drugie paktycznie kazdy kto sprzedaje na
      www.allegro.pl kupił sprzet w jakims sklepie i tam juz podatek zapłacił wiec
      niech ten urzad skarbowy sie od nas odje.... Bo ja napewno nic niezplace a
      szczerze mowiac to ja zyje z allegro i sprzedaje sprzet powyzej 1500zł wiec
      niech tylko przyjdzie mi urzad skarbowy to wyleca szybciej niz przyszli. taka
      jest moja opinia moze sie myle ale niesądze
    • Gość: ACDC Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:48
      Dlaczego skarbowka nie dobierze sie do dupy tym zlodziejom z Allegro? Pobieraja
      takie prowizje, ze z nich powinien byc oplacany fiskus i wszystko byloby
      zalatwione! Niech Allegro zacznie wkoncu cos robic, a nie tylko zacierac raczki
      i kroic kase z userow! Niech pobieraja 2% wiecej od sprzedanego przedmiotu i
      nara, niech oplacaja fiskus skoro trzeba. Jednym slowem wybawieniem dla
      wszystkich bedzie ebay.pl ktory juz niedlugo zacznie swoja dzialalnosc! Swoja
      droga czy to nie dziwne? Zaczyna sie robic szum na Allegro, a tymczasem wchodzi
      na rynek duzy zachodni portal aukcyjny na ktorym nie bedzie juz problemu z
      fiskusem :-) czyzby kolejna komisja sledcza ???
      • Gość: robol Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.03.05, 14:56
        e bay o ile dobrze wiem pobiera 10% prowizji i w tym są zawarte wszystkie
        oplaty podatkowe.
        Do Allegro się nie dobiorą bo jest w łapkach swoich ludzi, stąd ostatnie
        przepychanki i procesy o udzialy
        Swoją drogą większość towaru na aukcjach jest albo używana i trudno dowalać za
        takie rzeczy podatek a to co nowe zostało gdzieś kupione i podatki zostały w
        dużym stopniu uiszczone. Gdyby nie nędza w kraju to nie byłoby tylu kupujących
        i sprzedających na aukcjach ale nasze państwo musi zacząć rozpieprzać ostatni
        wolny rynek.
        Rewolucja Francuska zaczęla się po wprowadzeniu podatku od powietrza, ciekawe
        kiedy u nas się zacznie, przykład już mamy: Ukraina, motywację też: Rumunia
        nas dogoniła
    • Gość: santiago pusto w głowie... pusto w skarbówce.... IP: *.acn.waw.pl 11.03.05, 13:56
      Podatek VAT, ZUS, podatek skarbowy, jakieś składki zdrowotne, podatek od
      własności, a teraz o zgrozo... podatek od samochodów?!

Gdzie są nasze pieniadze?! Ludzie, dajecie się okradać!

Polska, bye bye...
    • Gość: wkurzony allegrowi Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:56
      Ja chciałem tylko powiedzieć że wszyscy tutaj krzyczymy a Państwo i tak ma ten
      krzyk w dupie. Ten kraj jest poj...., instytucje są poj....... i prawo jest
      poj........ A najgorsze że i Państwo i instytucje i prawo to nie są mury i
      granice tylko ludzie. Stąd prosty wniosek że ludzie a w szczególności niektórzy
      Polacy są poje.................. dziękuję.
    • Gość: Wojtek Re: Fiskus łowi na Allegro IP: 195.117.74.* 11.03.05, 13:56
      Zarabiają kilkadziesiąt tysięcy? Autorowi chyba chodzi o obrót...
    • Gość: Krzysiek Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:18
      W miejscu mojego zamieszkania w ciągu roku zniknęło 40% firm. Dopiero po tym
      fakcie skarbowy zaczął milej odnościć się do tych co jeszcze jakoś funkcjonują.

Co do handlowców na Allegro to mogę ich zrozumieć dlaczego nie chcą zakładać
      firm. Mały przykład:
      Allegrowicz jeśli zarabia teraz np: 1700 zł z allegro wyliczy sobie, -700 zł
      miesiecznie zus, ksiegowy -200 zł na miech, podatek z tego cos okolo -350 zł
      .... i zostaje mu z tej góry kapusty 450 zł. JAKI WNIOSEK ? Bardzo prosty.
      W Polsce nie opłaca się prowadzić małej firmy, lepiej iść na bezrobocie albo
      kombinować np: na allegro.

Problemem polskiego małego biznesu jest ZUS. SLD, Jaruga Nowacka, Hausner i cała
      reszta pijawek chcą zwiększyć jeszcze zus. Jeśli zrealizują te swoje pomysły
      moja mała firma nie będzie miała żadnych szans .... wtedy mam wyjście, albo pod
      most, albo np: allegro

Smutne to wszystko. Z jednej strony chce równości dla wszystkich podmiotów na
      rynku, z drugiej strony doskonale rozumiem handlowców z allegro.
      • Gość: Jaca Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.05, 22:16
        A niby dlaczego Ci co sprzedaja na Allegro mają mieć niższe ceny niz ja gdzie
        próbuję sprzedawać towary w zwykłym sklepie, płace podatki i Zus i stąd moje
        towary sa droższe. Kto powiedział że sprzedaż na Allegro ma być tańsza od
        innych. Niech wszyscy mają takie same koszty to pogadamy kto będzie miał lepsze
        ceny. czemu mam utrzymywać allegrowiczów ich świadczenia chorobowe, przyszłe
        emerytury. niech każdy płaci za siebie. Niech się dowbiora do wswzystkich co
        sprzedają na Allegro. Bo to jest chore. Spedzajesz to płać podatki!!!
    • Gość: Tuten-cham Re: Fiskus łowi na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:18
      cytata
      Nie opłaca się

1. podatku od sprzedaży rzeczy ruchomych do 1000 zI

Więc jeśli ktoś sprzedaje mało i nie drogo, może spać spokojnie .

Pozdro

P.S. źródło studia.korba.pl/sciagi/prawo/1,3429,606,art.html
    • tersta Re: Fiskus łowi na Allegro 11.03.05, 14:19
      A może fiskus zapolowałby wreszcie na tych, którzy mają dzienny dochód
      pow.100tys. (złotych, dolarów, czegokolwiek),a którzy NIGDY w Polsce nie
      zapłacą ani jednej złotówki? Oczywiście, toby wymagało wiele trudu, a fiskus
      jest z tych co to chcą zarobić, ale się nie narobić. Banda i tyle!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka