Dodaj do ulubionych

Program do sprawdzania kilku kont e-mail?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:34
Czy jest coś takiego (najlepiej freeware)? Wiem, że np. o2 czy wp mają takie
powiadomienia, jeśli coś przyjdzie na konto, ale ja potrzebuję sprawdzać na
bieżąco kilka kont pocztowych _na_różnych_serwerach_.
Obserwuj wątek
    • Gość: caroll Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 10:03
      Duet Thunderbird + PopTray
      Link do tego grugiego:
      www.poptray.org/
      W opcjach możesz wybrać język polski.U mnie działa doskonale.
    • Gość: iwona Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:34
      www.incredimail.com/english/index.html

Tu masz darmochę, podobno trochę szpieguje, ale o to podpytaj już większych
      specjalistow. Mam go już ponad rok, wszystko dobrze. Powiadamiacz do wielu kont
      też jest.
    • Gość: lls Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.chello.pl 07.06.05, 12:21
      POP Peeper: www.poppeeper.com/
      • Gość: lls Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.chello.pl 08.06.05, 06:05
        Dodatkowa uwaga: POP Peeper nie wysyła e-maili. On tylko może uruchomić program
        pocztowy.
    • ihan Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? 07.06.05, 14:04
      Używałem PopTray'a od dawna i polecałem go na forum kilkakrotnie. Jednak ma on
      pewien feler - nie sprawdza nowej poczty na pf.pl (od 15 marca dostęp tylko
      szyfrowany przez port 995). Dzisiaj zainstalowałem POP Peeper'a bo ma on wtyczkę
      umożliwiającą sprawdzanie wyżej wymienionego konta. Poza tym potrafi wysyłać
      wiadomości (PopTray nie potrafi). Wszystkim, którzy nie mają skrzynki na pf.pl
      nadal polecam PopTray.
      • Gość: caroll Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 14:35
        ihan napisał:

>Poza tym potrafi wysyłać
        > wiadomości (PopTray nie potrafi). Wszystkim, którzy nie mają skrzynki na pf.pl
        > nadal polecam PopTray.

PopTray nie potrafi wysyłać wiadomości? Od kiedy stał się programem pocztowym?
        Jego głównym zadaniem jest przecież powiadamianie o nadejściu poczty.
        Poza tym jeśli klikniesz w menu, to masz jak byk "Nowa Wiadomość" - otwiera to
        Twój program pocztowy z odpowiednim oknem do pisania listów.
        Czy jakikolwiek program pocztowy robi to inaczej?
        Twoja informacja w tym względzie jest, niestety, dezinformacją.
        Co do pf.pl to przeniosłem się na epf.pl i od tamtego czasu nie mam z pf wiele
        wspólnego, stąd nie potrafię ani potwierdzić, ani zaprzeczyć podanej przez
        Ciebie informacji.
        >ihan napisał:

>Wszystkim, którzy nie mają skrzynki na pf.pl
        > nadal polecam PopTray.

Pełna zgoda.
        • ewabach1 Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? 07.06.05, 14:40
          Zainstalowałam PopTray ale jestem laikiem,mam kilka kont,
          i co dalej,czy musze wpisać wszystkie konta ,jak to zrobić?
          Pozdrawiam.
          • Gość: caroll Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 15:12
            Przede wszystkim otwórz okno z opcjami.
            W "Ustawienia domyślne" ustaw wpierw j.polski - tak dla ułatwienia.
            W oknie "Konta" klikasz "Dodaj konto" i po kolei wypełniasz, zgodnie z
            ustawieniami dla danego konta.
            Powtarzasz powyższe dla każdego następnego konta. Po wpisaniu tych wszystkich
            nazw, serwerów itp. przetestuj, czy wszystko działa. Znajdziesz odpowiedni przycisk.
            Dalej idzie jak z płatka - w poszczególnych opcjach ustawiasz dźwieki, kolory i
            co tam jeszcze.Wszystko możesz sprawdzać (testować).
            Zaletą programu jest również możliwość filtrowania wiadomości i tworzyć listy
            chcianych/niechcianych nadawców, niezależnie od używanego programu pocztowego.
            Gdyby jeszcze były problemy, pisz.
        • ihan Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? 07.06.05, 15:55
          > PopTray nie potrafi wysyłać wiadomości? Od kiedy stał się programem pocztowym?
          > Jego głównym zadaniem jest przecież powiadamianie o nadejściu poczty.
          Nie twierdziłem, że Pop Tray stał się programem pocztowym. Faktem jest jednak,
          że nie potrafi wysyłać wiadomości, a POP Peeper potrafi.

> Poza tym jeśli klikniesz w menu, to masz jak byk "Nowa Wiadomość" - otwiera to
          > Twój program pocztowy z odpowiednim oknem do pisania listów.
          Zanim zaczniesz mnie uczyć czytania menu najpierw naucz się czytać ze
          zrozumieniem i przeczytaj dokładnie mój poprzedni post.

> Twoja informacja w tym względzie jest, niestety, dezinformacją.
          Co w moim poście jest dezinformacją? Napisz to lub zamilcz na wieki. Pamiętaj,
          że lepiej jest milczeć i uchodzić za idiotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie
          wątpliwości.

> Co do pf.pl to przeniosłem się na epf.pl i od tamtego czasu nie mam z pf wiele
          > wspólnego, stąd nie potrafię ani potwierdzić, ani zaprzeczyć podanej przez
          > Ciebie informacji.

Ja mam skrzynki i na pf.pl i na epf.pl (i jeszcze kilka innych) a na forum
          zamieszczam WYŁĄCZNIE sprawdzone i potwierdzone informacje (chyba, że wyraźnie
          zaznaczam, że czegoś nie mogłem sam sprawdzić). Mam taką zasadę (nie tylko na
          tym forum), że jeżeli czegoś nie wiem to nie zabieram głosu i Tobie też to radzę.

Pozdrawiam, ihan
          • dakow1 Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? 07.06.05, 16:18
            www.ibnet.pl/resources/software/skrzynka/
          • Gość: caroll Re: Program do sprawdzania kilku kont e-mail? IP: *.toya.net.pl 07.06.05, 21:43
            Twój post zdradza młodzieńczą zapalczywość. Nieco mniej agresji i dopiero możemy
            dyskutować.
            Podtrzymuję to, co napisałem.
            • ihan Nie mamy o czym dyskutować 08.06.05, 00:14
              Nie mamy o czym dyskutować. Zaatakowałeś mnie bez powodu, a teraz zarzucasz mi
              agresję? Nikogo nie zmuszam do korzystania z moich rad, piszę na tym forum tylko
              wtedy, kiedy znam odpowiedź na zadane przez kogoś pytanie. Jeśli ktoś prosi o
              polecenie programu, który akurat znam to informuję w swoim poście dlaczego dany
              program mi odpowiada, albo nie odpowiada. Nikogo nie atakuję i nie wyśmiewam
              nikogo, kto nie wie czegoś, co ja akurat wiem. Dlatego nie mogę tolerować
              przeinaczania moich słów i krytykowania czegoś czego w moim poście nie było.
              Nadal nie potrafisz wskazać, co w mojej wypowiedzi było dezinformacją. Ja
              posługuję się faktami, Ty tylko epitetami. Napisałem, że POP Peeper ma opcję
              wysyłania wiadomości, a PopTray nie ma - to są fakty. Nie napisałem, że to
              dobrze, czy źle. Jeżeli uważasz, że możliwość wysyłania listów i możliwość
              uruchamiania programu pocztowego to to samo, nic na to nie poradzę. (Nawiasem
              mówiąc oba te programy mają taką funkcję). Zapalczywość, którą dostrzegasz w
              moim poście spowodowana była wyłącznie Twoim niczym nieuzasadnionym atakiem na
              to, co napisałem, a właściwie na to co sobie wymyśliłeś, a czego w moim poście
              nie było. Niestety zawiodłem się na Tobie - zamiast przyznać się, że
              niedokładnie przeczytałeś mój pierwszy post usiłujesz brnąć dalej w dyskucję
              pozbawioną argumentów i złożoną z samych epitetów. Nie interesuje mnie to.
              P.S. Czasami chciałbym być znów młodzieńcem, szkoda, że nie można cofnąć czasu.

Pozdrawiam i żegnam - niech czytelnicy tego forum sami ocenią czyje wypowiedzi
              mają większy sens Twoje czy moje.
              • Gość: w++ Re: Nie mamy o czym dyskutować IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 00:31
                Prawdę mówiąc chyba nieco przegiąłeś.
                Czytając Twoją uwagę że poppeeper wysyła maile również i mnie wprowadziłeś w
                błąd. Używam go od dłuższego czasu i niepotrzebnie się napaliłem że coś w nim
                przeoczyłem. A Tobie po prostu chodzi o to że jest w nim opcja "Uruchom klienta
                e-mail", która praktycznie robi to samo co kliknięcie w ikonkę programu
                pocztowego lub użycie znajdujących się na niektórych klawiaturach dodatkowych
                klawiszy, czyli praktycznie nie ma możliwości z poppeepera wysyłać maili, bo
                trzeba mieć i użyć innego programu.
                Wciskasz kit, prosto mówiąc ;)
                • ihan Re: Nie mamy o czym dyskutować 08.06.05, 11:07
                  To nie ja przegiąłem i nikogo nie wprowadziłem w błąd. POP Peeper WYSYŁA maile.
                  Sprawdziłem to zanim napisałem o tym na forum. Nie wiem dlaczego u Ciebie to nie
                  działa, może masz starą wersję www.poppeeper.com/whatsnew.php ,
                  być może nie zaznaczyłeś tej opcji przy instalacji programu. Nie chciałem się z
                  nikim kłócić, napisałem tylko o znanych mi różnicach w dwóch programach, których
                  używam i które sprawdziłem. Powtarzam, że nikogo nie namawiam do używania tego,
                  czy drugiego programu. PopTray bardziej mi się podoba, choćby dlatego, że ma
                  dobry filtr antyspamowy, którego z kolei nie ma POP Peeper (a może go jeszcze
                  nie znalazłem, bo używam go od 2 dni). Zainstalowałem POP Peeper, bo potrafi
                  sprawdzać pocztę na pf.pl a nie dlatego, że potrafi wysyłać listy. W poprzednim
                  poście faktycznie wyraziłem się nieprecyzyjnie. Chodziło mi o to, że oba
                  programy mają opcję (przycisk) uruchamiania programu pocztowego, w obu można
                  ustawić różne programy pocztowe dla różnych kont. Funkcję samodzielnego
                  wysyłania listów ma jednak tylko POP Peeper. Jest to opcja (SendMail), którą
                  można zaznaczyć lub odznaczyć przy instalacji programu.
                  Żałuję, że wątek ten przerodził się w pyskówkę. Nie chciałem tego, ale nie
                  mogłem nie zareagować na post w którym caroll bezpodstawnie zarzucił mi
                  dezinformację.
                  • Gość: tomeczek Ja tylko zapytałem o program.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:34
                    ...a Wy już się kłócicie :((
                    Pax inter christianos!
    • Gość: tomeczek Dzięki wszystkim za podpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:35
      Na razie wgrałem PopTraya i działa. Chodziło mi głównie o sprawdzanie poczty a
      nie wysyłanie, więc jest super.
      • Gość: Nat.. Znam taki extra program ! IP: *.246.jawnet.pl 09.06.05, 01:47
        A ja do tego urzywam bardzo prostego i miłego w urzytkowaniu programu Cicha
        Poczta (Cich@Poczt@).

Program wraz z innymi bajerkami mam z www.programy.boo.pl
        .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka