Dodaj do ulubionych

Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamodawców

IP: *.hsd1.wa.comcast.net 19.08.05, 18:46
w usa magnetowidy ktore nie nagrywaja reklam sa od 20 lat. reklamy wcale nie
przeszkadzaja daja ludzia czas na pojscie do sracza. takze firmy reklamowe nie
boja sie takich pie.. bo oni robia reklamy na zamowienie, to firmy powinny
sie obawiac, ale ten problem nie istnieje, gazeta opisuje bzdury, michnik
stracil glowe, zatrudnia debili, powielaj idiotyzmy, karawana idzie dalej.
codzienny przedruk z usa today, to sie nazywa dopiero robota. brawo michnik ty
pacanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: konikus Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 19:48
      bardzo fajna sprawa, szczegolnie przy ogladaniu filmu, i nie trzeba co 20minut
      robic herbaty ;)pewnie wlasnie w Polsce szybko spadlaby jej sprzedaz.
      • Gość: Gregor Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.range217-43.btcentralplus.com 19.08.05, 21:03
        Uzywam to od kilku miesiecy. Hmmm, jest nawet wygodne ale czasem po prostu nie chce mi sie po pilota
        siegac...
        • Gość: jajo Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.cable.satra.pl 20.08.05, 00:33
          A ja z kolei nie rozumiem mechanizmu dzialania takiego cudu. Jesli i tak chodzi
          o nagrany material a nie o ogladany w czasie rzeczywistym, to czym sie tak
          podniecac? Tylko tym, ze po nagraniu nie bede musial przewijac zwyklej tasmy z
          wkurzajacymi reklamami? Hmmm.....
          • Gość: dreamweaver dziwne te badania z UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 02:04
            Ja mam coś takiego w domu (ale i tak tv nie oglądam, bo mi sie nie chce).
            Dziwne wydaje mi się to, że w UK w 10lat ilość urządzeń ma wzrosnąć z 10 do 15%,
            a w Polsce wcale takich nie ma ;) Dyski twarde stają sie bardzo tanie, mowimy o
            pojemnosciach kilku(dziesieciu) plyt dvd.

Postaram odpowiedzieć na pytanie... Możesz równocześnie oglądać nagrany program,
            który jeszcze trwa i cały czas się nagrywa (bo np. zacząłeś go nagrywać godzinę
            wcześniej). To tzw time-shifting.
            • Gość: jajo Re: dziwne te badania z UK IP: *.cable.satra.pl 20.08.05, 16:09
              Dzieki za rzeczowe wyjasnienie.
    • Gość: zgrzyt Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 02:09
      każdy amerykanin sra reklamami, także przyzwyczaił się, ten kraj jest zawalony
      reklamą,
    • Gość: nie_widz Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 04:09
      Reklamy i biesiady spowodowały, że zrezygnowaliśmy całkowicie z TV. Wiem, że nie jesteśmy bardzo
      wyjątkowi. Mamy telewizor, oglądamy filmy z DVD. Jest on tylko nie podłączony do anteny. Jakość życia
      poprawiła się znacznie, kiedy ten ogłupiacz (program TV) zniknął i został zapomniany. Czy jest wielu nam
      podobnych? Piszcie...
      • Gość: swerd Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.ny325.east.verizon.net 20.08.05, 05:19
        ja w ogóle nie maam telewizora
        wszystko robie na kompie
      • Gość: willy bye bye TV IP: *.arcor-ip.net 20.08.05, 09:26
        tez tv praktycznie nie ogladam. przed przeprowadzka moj stary telewizor oddalem
        tesciom. nowego nie mam i narazie nie planuje kupic, a jesli juz to wlasnie do
        ogladania DVD.

to co obserwuje wsrod znajomych i co potwierdzaja takze badania to odwrot od
        tv. szczegolnie ludzie wyksztalceni i zamozniejsi ogladaja coraz mniej, albo
        wcale. medium z ktorego korzystaja jest internet - gdzie znajdujesz to co
        chcesz i kiedy chcesz.

stacje tv zdaja sobie z tego sprawe i wyraznie zmieniaja oferte programowa
        dostosowujac ja do poziomu widza - coraz wiecej wulgarnych talk-shows, pogoni
        za tania sensacja i durnych seriali. dokumenty i ambitniejsze kino przestalo
        istniec.

a co do jakosci zycia - to 100% zgoda. od kiedy nie ogladam czuje sie duzo
        lepiej i mam wiecej czasu!
      • habrys Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda 20.08.05, 13:50
        Tez tak mam. Filmik na DVD z wypozyczalni 1-2 razy w tygodniu w zupelnosci mi
        wystarcza. Czasem zdarza mi sie wlaczyc TV po godz. 20 i przeskanowac te 30
        kanalow. Jakies 20-30% takich "skanow" owocuje zatrzymaniem sie na CNN, albo
        jakims ciekawym filmie przyrodniczym czy dokumentalnym w NTV na ten przyklad.
        Reszta konczy sie wylaczeniem TV :-) Nie pamietam kiedy udalo mi sie w ten
        sposob wylowic jakis ciekawy film. Albo kiszka, albo film wprawdzie dobry, ale
        juz przynajmniej dwukrotnie ogladany...

Internet i generalnie zabawa/praca na PC jest o wiele ciekawsza. Ostatnio
        wsiaklem w instalowanie/konfigurowanie Linuksa jako alternatywy dla XP. SuSE 9.3
        jest bardzo przyjemna dystrybucja. Lubie tez pograc w MMORPG-i. Polecam World of
        Warcraft. Wczesniej probowalem Everquest 2 i Lineage 2, ale szynko sie
        znudzilem. Nie warto moim zdaniem.

A jak nie mam ochoty wlepiac oczu w jakikolwiek ekran, to niezastapiona jest
        dobra ksiazka :-)
    • Gość: Przemo. Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:45
      Rzeczywiscie,reklamy w czasie filmow sa super. Rewelacja ! Zwlaszcza podczas
      ogladania takich filmow jak np."Szeregowiec Ryan", a szczegolnie sceny
      ladowania aliantow.Zajebiscie jest po prostu ogladac scene batalistyczna,zeby
      nagle po 10 minutach "zachwycac" sie podpaskami i jogurtami.Komfort ogladania
      jest wtedy znakomity.

• Gość: skeezy Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:03
        Zawsze możesz kupić sobie film na DVD (ewentualnie wypożyczyć).
        A jeśli Ci się nie podoba, to po prostu nie oglądaj i nie ma problemu z
        reklamami. Nikt nikogo, do niczego nie zmusza...
        • Gość: DIVX Tylko DIVX IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.08.05, 14:15
          > Zawsze możesz kupić sobie film na DVD (ewentualnie wypożyczyć).
          > A jeśli Ci się nie podoba, to po prostu nie oglądaj i nie ma problemu z
          > reklamami. Nikt nikogo, do niczego nie zmusza...

Oglądam tylko i wyłącznie filmy DIVX.
          Co za komfort!
    • Gość: Mariola Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.chello.pl 20.08.05, 13:36
      a dlaczego płatne kanały puszczają reklamy,
      miały podobno utrzymywać się z abonamentu a nie z reklam,
      czekam teraz tylko na to aż hbo zacznie puszczać reklamy tak jak robi to cyfra
    • Gość: ciekawy Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 18:07
      Czy ktoś może wyjaśnić na jakiej zasadzie magnetowidy (te nowe jak i stare) rozróżniają program od bloku reklamowego?
      • user0001 Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda 20.08.05, 18:26
        Nie wiem jak to jest robione, ale gdybym miał to zaimplementować to pomyślałbym
        o wykorzystaniu różnic w poziomie dźwięku (zawsze gdy zaczyna się blok reklamowy
        musze sięgnąć po pilota aby przyciszyć), oraz logo stacji które znika w czasie
        bloków reklamowych.
        • Gość: ciekawy na jakiej zasadzie działa rozpoznawanie reklam??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 18:54
          Ale czy to nie byłoby zbyt zawodne? Rozumiem, że istniejące urządzenia nie popełniają błędów? :)
      • Gość: o Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.it-net.pl 21.08.05, 12:23
        przed blokiem reklamowym jest puszczany sygnał z tego co słyszałem
      • Gość: Michał M. Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.torun.mm.pl 21.08.05, 16:20
        Przeczytaj "Kontakt" Carla Sagana. Tam występuje takie urządzenie. Pomysł był
        taki, że "triggerem" na reklamy jest wzrost natężenia dźwięku - reklamy zwykle
        nadawane są głośniej (u nas też).
    • Gość: jarko Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 22:18
      Ja tam leję na telewizornię. Włączyłem wczoraj wieczorem i mało się nie porzygałem
      od tej szmiry w Sopocie.
      Mam stacjonarny dvd/dvix, ściągam fajowe filmy, seriale i dokumenty z torrenta
      czy emula i git.
      Za darmoszkę. Abonamentu też tym debilom z Woronicza nie płacę.
    • Gość: przełączam na inny Ja i tak ich nie ogladam IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.08.05, 12:41
      Reklamy są tak idiotyczne.Robia je idioci dla innbych idiotów, dlatego z
      rozmysłem je omijam.Nawet te w portalach, czy nawet komunikatorach,po prostu
      rozpraszam wzrok,żeby nawet cień tej durnoty nie dotarł do
      mnie.Polecam.Skutkuje.Jestem wolna.
    • Gość: ewa Re: Omijanie reklam ma swoje zalety dla reklamoda IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 21.08.05, 12:48
      telewizor mam - słuzy mi do oglądania filmów z komputera, sciagnietych oraz z
      CD i dvd. Mam duzo więcej czasu, mózg odpoczął i lepiej pracuje bez codziennej
      porcji sieczki tv. Informacje z netu, troche z prasy, ale niestety nie z GW, na
      którą szkoda juz kasy. Jest ok, mimo że mieszkam sama i tv służyło mi jak wielu
      samotnym do oszukiwania tej samotności. Wolę sie oszukiwać książką:)
    • Gość: xy prosto to obejść, reklamy będą w filmach,serialach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.05, 14:30
      itp programach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka