Dodaj do ulubionych

Aneks do Neostrady

20.08.05, 12:03
podziękuję i nie podpiszę aneksu do wakacyjnej promocji i oddam cały
zastaw . ale czy wtedy mogę zawrzeć zupełnie odrębną umowę np. na opcję
128 .jakie wybrać najlepsze rozwiązanie , żeby płacić jak najmniej i na czas
nieokreślony?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Aneks do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:09
      Czemu nie zadzwonisz do TPsa i nie zapytasz ich o to,
      Potem są niedomówienia i ludzie wypłakują sie na forum jaka to TPsa jest zła.
      Zadzwoń tam i się dowiedz konkretnie.
      • orissa Re: Aneks do Neostrady 20.08.05, 12:19
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Czemu nie zadzwonisz do TPsa i nie zapytasz ich o to,
        > Potem są niedomówienia i ludzie wypłakują sie na forum jaka to TPsa jest zła.
        > Zadzwoń tam i się dowiedz konkretnie.

Tymbardziej, że z dodzwonieniem się na 93-93 już nie ma takiego problemu jak
        kiedyś, a połączenie jest bezpłatne ze stacjonarnego TP.
        • Gość: T-800 Re: Aneks do Neostrady IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.08.05, 15:41
          Tak, ale trzeba dzwonić ze cztery razy, bo każdy „konsultant” mówi co innego.
          • Gość: Danner Re: Aneks do Neostrady IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.05, 02:34
            Dokładnie, trzeba wiedzieć że każdy konsultant
            mówi co innego, coś co mu się wydaje, że tak jest.
            Nie ma problemu, że konstultant się pomyli, bo w
            interesie abonenta TP SA jest potem składanie
            reklamacji, odwołań.

Z punktu widzenia prawa i dochodzenia roszczeń,
            jest to kuriozalna sprawa, że TP SA nie wystawia
            klientowi potwierdzenia złożonego zamówinia.
    • Gość: Zacho Re: Aneks do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 16:56
      Buhahahahahahahaha, LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL
      Wejdż na stronę neostrada.pl i poszukaj cennika i to ci wybije ze łba umowę na czas nieokreślony.
      A najlepsza wydaje się neo 128 na 2 lata za 49 zł (+vata i zawsze można darmo przyspieszyć)
      • Gość: Kombinator Re: Aneks do Neostrady IP: *.ccc.de / *.ccc.de 21.08.05, 07:35
        Gość portalu: Zacho napisał(a):

> Wejdż na stronę neostrada.pl i poszukaj cennika i to ci wybije ze łba umowę
        na czas nieokreślony.

Buhahahahahahahaha :)))))))

I myślisz,że te umowy na 1-2 lata tak można w nieskończoność odnawiać ???

>A najlepsza wydaje się neo 128 na 2 lata za 49 zł

I po 2 latch znowu nowa umowa na rok lub 2 lata ???
        Ale pierdzielisz dziecinko !!!

> i zawsze można darmo przyspieszyć

I tym samym ABONAMENT będzie już wyższy :)
        • Gość: Aska Re: Aneks do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 07:50
          Kombinator, zastanów się, co piszesz.
          1. Umowa na czas określony - to niższe opłaty. Umowę taką możesz co rok, dwa
          przedłużać, nawet tepsa przypomni Ci o terminie
          2. Piszesz:
          > >A najlepsza wydaje się neo 128 na 2 lata za 49 zł
          > I po 2 latch znowu nowa umowa na rok lub 2 lata ???
          > Ale pierdzielisz dziecinko !!!
          A dlaczego nie?
          3. W tej chwili do końca stycznia można za darmo przyspieszyć Neostradę 128 do 256!
          • Gość: Kombinator Re: Aneks do Neostrady IP: *.ccc.de / *.ccc.de 21.08.05, 08:56
            Gość portalu: Aska napisał(a):

> 1. Umowa na czas określony - to niższe opłaty. Umowę taką możesz co rok, dwa
            > przedłużać, nawet tepsa przypomni Ci o terminie

Jakie "przedłużać" ???

Po terminie roku lub 2 lat możesz "przedłużyć" TYLKO na "czas nieokreślony"
            albo zrezygnować w ogóle z Neostrady :)

Nie ma tak dobrze jak tu już pisały naiwne dzieciaki, że rozwiązujesz umowę
            na "czas określony" i znowu ponownie podpisujesz NOWĄ umowę na "czas określony".
            Nie ma takiej możliwości !

> 3. W tej chwili do końca stycznia można za darmo przyspieszyć Neostradę 128
            do
            > 256!

Przyspieszyć możesz DARMO ale ABONAMENT będzie automatycznie WYŻSZY - jak za
            256 !

To zwykły chwyt marketingowy :)

• darek12345 Re: Aneks do Neostrady 21.08.05, 09:11

Umowę zawsze można przedłużyć na czas określony i obecnie tak jak pisał Zacho
              możnna podpisać umowę na 2 lata na Neostradę 128 (49zł+Vat/m-c, czyli około 59
              zł brutto), mimo, że informacji o takiej opcji nie mam na www.neostrada.pl
            • cc_2004 Re: Aneks do Neostrady 21.08.05, 20:34
              Mylisz się.
              MOŻNA rozwiązać umowę na czas określony, po upływie tego czasu, i podpisać
              kolejną na czas określony, nadal korzystając z promocyjnych cen.
              To tylko jeden z przejawów pokręconej logiki TPSA.

Podobnie jak to, że bezterminowa umowa jest 2x droższa niż terminowa. To tak,
              jakby w hurtowni wszystko było 50% droższe niż w sklepie.
              • chelseaa Re: Aneks do Neostrady 21.08.05, 22:08
                z tym aneksem to też jakiś trick , przecież umowę podpisałam na 12 m-cy ,
                może nie oddawać zestawu i nic nie sygnalizować w telepunkcie ?
                • orissa Re: Aneks do Neostrady 21.08.05, 23:20
                  chelseaa napisała:

> z tym aneksem to też jakiś trick , przecież umowę podpisałam na 12 m-cy ,
                  > może nie oddawać zestawu i nic nie sygnalizować w telepunkcie ?

Oczywiście, siedź cicho i tyle. Ale później nie przychodź na forum wyżalić się
                  na tą wredną, pokręconą i okrutną tepsę za to, że dowaliła Ci droższy abonament
                  i automatycznie przedłużyła umowę na czas nieokreślony :-)
                  • cc_2004 Re: orissa, do mnie pijesz ? 22.08.05, 09:40
                    Ja rozumiem, że w dobie dzisiejszego wtórnego analfabetyzmu umiejętność
                    czytania umów to niesłychana rzadkość i zaleta godna wpisania do CV, ale
                    czytać i rozumieć to jedno, a myśleć to drugie. Tego drugiego niestety nie da
                    się nauczyć w szkole, więc jesteście (intermaniak itp) na skazanej pozycji.
                    • intermaniak cc_2004 , do mnie pijesz ? 22.08.05, 09:49
                      cc_2004 napisał:

> MOŻNA rozwiązać umowę na czas określony, po upływie tego czasu, i podpisać
                      > kolejną na czas określony, nadal korzystając z promocyjnych cen.

A ja nadal twierdzę, że NIE MOŻNA :)
                      • cc_2004 Re: cc_2004 , do mnie pijesz ? 22.08.05, 09:52
                        "Gdyby pan przyszedł przed terminem zakończenia umowy, to by można podpisać
                        nową na czas określony." Tak powiedziała kobieta w Telepunkcie.
                        No, chyba że jest tak kompetentna jak co drugi pracownik TPSA.
                    • orissa Re: orissa, do mnie pijesz ? 22.08.05, 16:19
                      cc_2004 napisał:

> Ja rozumiem, że w dobie dzisiejszego wtórnego analfabetyzmu umiejętność
                      > czytania umów to niesłychana rzadkość i zaleta godna wpisania do CV, ale
                      > czytać i rozumieć to jedno, a myśleć to drugie. Tego drugiego niestety nie da
                      > się nauczyć w szkole, więc jesteście (intermaniak itp) na skazanej pozycji.

No właśnie, odnoszę wrażenie, że ostatnie Twoje zdanie w głownej mierze dotyczy
                      Ciebie. Cofnij się do mojego postu i sprawdź na czyją i jaką wypowiedź
                      odpowiadałam. Jeśli się do mojego tekstu poczuwasz w jakikolwiek sposób, to już
                      Twój problem.
    • chelseaa Re: Aneks do Neostrady 22.08.05, 10:05
      " W przypadku niewypowiedzenia umowy w trybie określonym w ust . 7 (czyli w
      czasie trwania promocji ) , umowa obowiązuje na okres , na jaki została zawarta
      pomiędzy Klientem a TP" , czyli na 12 m-cy ,

hipotetycznie : nic nie będe sygnalizować w telepunkcie , zapłacę 119 zł , a o
      zestaw nie muszę się przejmować , bo i tak jest promocja ( aktywacja za 1,22 )
      do grudnia 2005

czy może jestem w błędzie ?
      • Gość: Zacho Re: Aneks do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:24
        Dobra nie chce mi się szukać. Nie mam neo 128, ale dawniej jak się tym interesowałem to za 59 była na rok a za 99 na nieokreślony, więc jedyne 67% drożej :( Krótko: na 30 dni przed końcem musisz albo wypowiedzieć umowę albo ją przedłużyć, bo inaczej sama się przedłuży na nieokreslony, a przynajmniej tak się przedłuża większości osób płaczących na forach (ba nawet mi mimo że na 30dni przed..., potem jeszcze kilka reklamcji rachunków...)
        • chelseaa Re: Aneks do Neostrady 22.08.05, 15:01
          co się dzieje z nr 0-801-321-123 ? doradcy w poniedziałki nie pracują ?
          • orissa Re: Aneks do Neostrady 22.08.05, 16:20
            chelseaa napisała:

> co się dzieje z nr 0-801-321-123 ? doradcy w poniedziałki nie pracują ?

Łatwiej się dodzwonić na 93-93 lub 0 800 102 102.
            • jurek7 Tak na marginesie 23.08.05, 12:56
              Niejako obok prowadzonej dyskusji chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz.
              Jeżeli zawieracie umowy na czas określony, szczególnie 24, miesiące, im dłużej
              korzystacie z Neo tym, trudniej będzie Wam z niej zrezygnować.

I teraz uwaga. Zawierasz umowę na 24 miesiące. Korzystasz z niej przez 20
              miesięcy i następuje sytuacja (cokolwiek - brak kasy lub przeprowadzka), że
              musisz rozwiązać umowę. Zgodnie z Cennikiem za wypowiedzenie umowy terminowej
              płaci się 40 PLN za każdy miesiąc korzystania z usługi do chwili jej
              wypowiedzenia. Czyli za rozwiązanie umowy po 2 miesiącach płaci się 80
              PLN "kary", ale rezygnacja po 20 miesiącach oznacza już konieczność zapłacenia
              800 PLN. To tak pod rozwagę...
              • Gość: Renia Rozwiazanie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:09
                Aby rozwiazac umowe nalezy zglosic sie na miesiac przed data jej
                podpisania.Jezeli ktos zglosi sie pozniej ptrzerzucaja go automatycznie na
                drozszy pakiet.
    • Gość: Aska Re: Aneks do Neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:33
      Myślę, że zestaw z wakacyjnej promocji możesz oddać, a następnie podpisać umowę
      na opcję 128 na czas określony 12 lub 24 mies. (najniżzy abonament).
      Pod koniec tego okresu TP przypomni Ci, że umowa się kończy i możesz podpisać
      aneks do umowy na takich samych warunkach lub np. przyspieszyć neostradę.
      Dodatkowo pzez cały okres trwania umowy na Neostradę masz gwarancję na modem
      (nawet, gdy minie gwaracja producenta - 24 mies.). Zepsuje się - dostajesz nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka