Dodaj do ulubionych

Przyszłość i przeszłość marki Orange

IP: *.chello.pl 05.09.05, 19:05
Czy Idea, czy Orange to i tak najgorsza sieć w Polsce (zasięg i parametry
radiowe sieci poniżej krytyki).
Obiektywnie najbardziej zaawansowana sieć to Plus, który bardzo nadrobił
zaległości w ostatnim czasie (np. w zasięgu sieci), potem ERA która zawsze
miała dobre pokrycie, a Idealna sieć j/w.
Obserwuj wątek
    • dan3iger Orange to kolor Wielkiej Pompy. 05.09.05, 21:21
      Orange to kolor Wielkiej Pompy przepompowującej pieniądze z PL do FR. Bo marka
      Idea jest w Polsce świetnie znana i rozpoznawalna, a za używanie NOWEJ
      nieznanej tu marki Centek będzie musiał płacić fury pieniędzy. Rozumiem, że FT
      chce mieć wszystko pod jedną marką, ale ssanie za ten rebranding pieniędzy to
      zbrodnia.
      Dlatego właśnie na pewno nie dam zarobić żabojadom i zrezygnowałem z usług w Idei.
      • gpard1 Re: Orange to kolor Wielkiej Pompy. 07.09.05, 21:01
        Zgadzam sie calkowicie. Ta pompa wysysa 1,6 % zysków, czy przychodow Idei-
        oczywiście kosztem klientów. Ja rezygnuje z ich " usług" za pół roku. I
        najpewniej zachowam dotychczasowy numer- podobno od października br będzie to
        możliwe.
        • Gość: aksyl Re: Orange to kolor Wielkiej Pompy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:52
          Z drugiej strony nazwa orange podnosi prestiż byłej marce idea. Druga sprawa to
          mamy większe szanse, że w ciągu kliku następnych promocji zbliżymy się do
          warunków na jakich biorą telefon np. we Francji lub Anglii. Szkoda, że nie od dziś.

Kolejna sprawa to i tak wcześniej orange zarabiał na idei, teraz podwyższy sobie
          na kilka lat dochody , poza tym nie jest to wasza firma i udziałowcy tepsy też
          musieli się zgodzić, a oni już napewno lepiej więdzą niż wy co jest dobre dla marki.
    • Gość: Przemek Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:11
      Idea/Orange/Apple/ Nie jest wiele warta mialem taryfe biznes tragedia, skacze
      sygnal, w firmie mialem martwego hot spota przez ponad 14 miesiecy poprostu
      mieli to daleko w... ze wywali tyle kasy, a jak sie bali kolesie z serwisu ze
      sie prezes dowie, hehehehe, niech do mnie zadzwoni to mu powiem gdzie jest
      martwy hot spot 602126872
    • polanek1 Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange 06.09.05, 00:10
      Zgadzam się z przedmówcą - moja korporacja mnie zmusiła do posiadania tel w
      IDEI ale to jest jedna wielka męczarnia - ta sieć to kpina, parametry - jeden
      syf, braki zasięgu w dużych miastach, skaczący sygnał, EDGE nie chodzi a jak
      się już odpala to z deklarowanych 200kbs wyciąga średnio 30-40 czyli
      praktycznie - poziom GPRSa. OBORA!!!
      • Gość: Pawel Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.05, 01:12
        Mam komórke w tej sieci bo lubie miec stały nr telefonu, ale ze zgrozą patrze na
        zmianę Idei w Orange. Na początek w Gdańsku salon Idei przeniósł się z fajnego
        miejsca na parterze w Krewetce na zaplecze kina na II pietro do ciasnych biur.
        Horror co tam się dzieje. Jak w poczekalni w przychodni.
        • kalinowski11 Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange 06.09.05, 08:24
          Idea finansuje Orange remoncik :) Pomalują ściany , zmienią szyldziki i salonik
          wróci na swoje dawne miejsce , ale Orange już będzie . Pozdrawiam .
    • Gość: onzwawy Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 01:29
      ta sieć (idea) to kpina. miałem erę i plusa -firmowe- teras mam idee -biznes- i
      klne na czym świat stoi. mieszkam na 10 p. gubi zaśęg, przerywa... w era i plus
      tego nie było.
      • Gość: Rebel Idea+Orange=0 IP: *.retsat1.com.pl 06.09.05, 08:16
        Zgadzam się z przedmówcami, że plus (mam) i era są niezłe, ale idea ma swoich
        wytrwałych wyznawców, co było widać w rankingu komputer świata gdzie w kategorii
        sieć plus był 3 a idea 2 no era nic nie pokonało :) Pytanie co ci ludzie widza w
        tej sieci?
      • Gość: operator Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.aster.pl 08.09.05, 21:40
        moze miales radiopozytywny nadajnik plusa nad sufitem :))))))))
    • anika1983 Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange 06.09.05, 08:45
      Centertel to chyba PTK, a nie PTC?
      • jurek7 Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange 06.09.05, 10:01
        anika1983 napisała:

> Centertel to chyba PTK, a nie PTC?

chyba nawet na pewno :)
        • Gość: Maciupeq Re: PTC a nie PTK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:47
          No pewnie, że PTC
          www.era.pl/index.php/id=prasa_kont/section=korp/zone=4
    • Gość: znik Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.wbc.lublin.pl 06.09.05, 12:28
      Ja mam nadzieję że UOKiK wreszcie zacznie finalizować swoje postępowania, by
      TPSA płaciło za swoją podłość. Konkurencja jest kluczem do sukcesu. Wprowadzanie
      marki Orange wygląda tak, jak chłop który płaci mleczarni za to że łaskawie
      skupią wyprodukowane przez niego mleko. Ja też bym chciał być takim orange, aby
      każdy sklep płacił mi za wszystko, co kupuję :) Ale czy to nie jest postawienie
      sprawy na głowie?
    • Gość: artus Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:43
      To dziwne, ze autorzy polskiej kampanii nie zauwazyli, ze dla Anglika Orange
      znaczy pomaranczowy, a dla Polaka po prostu Orange. Pisanie, ze przyszlosc jest
      jasna i jest pomaranczowa moze powiedzmy miec jakis sens. W Polsce to haslo nie
      ma w ogole sensu. To chyba tak jak z ebayem - mysla, ze skoro wprowadza w u nas
      jakas zachodnio brzmiaca nazwe, to juz wszyscy sie na nia rzuca. Ale te czasy
      juz u nas na szczescie minely.
      A jesli chodzi o jakosc sieci, to zdecydowanie najgorsza jest w Erze. Przez
      wiele lat uzywalem Plusa i Ere, a z Ideii kpilem. Teraz uzywam Ideii i jestem
      mile zaskoczony. W porownaniu do Ery - o niebo stabilniejszy sygnal, duzo lepszy
      GPRS i Internet.
      Szkoda Ideii. Zachlannosc znowu wygrala.
      • Gość: gosciu Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.vlan.euronet.net.pl 08.09.05, 23:42
        To nie zachlannosc :) to France Telecom chce miec wszystko pod jedna nazwa :)
        po co sie meczyc z kiepska dla Francuzow nazwa IDEA, jak mozna wprowadzic
        Orange.
    • Gość: tom Re: Przyszłość i przeszłość marki Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:55
      kto wie co bedzie z tym? "IDEA EKSTRAKLASA"? "ORANGE EKSTRAKLASA"??? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka