21.09.05, 22:58
Witam
Mam pewien problem...mianowicie kiedy wlączam Neostrade to wychodzi mi ze
polączono z 320kb/s a mam neo 512!! Emule mi wolno sciaga. W ogladaniu stron
nie ma roznicy predkosci ale jest roznica miedzy 320 a 512...co robic??
Dzwonilem do tpsa i wmowili mi ze mam zawirusowany komputer..:/
Obserwuj wątek
    • Gość: n. Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:03
      śpiewke o zawirusowanym komputerze powinni sobie nagrać na automatyczną
      sekretarkę i puszczać każdemu kto dzwoni. nie byłoby róznicy w liczbie
      rozwiązanych problemów a tylko zaoszczędziliby na redukcji pracoiwników.

Dal pewności sprawdź jakimś programem antywirusowym, poczekaj do jutra, jeśli
      sie powtórzy to zadzwoń i zgłoś problem jeszcze raz. tylko tym razem nie daj się
      wrobić w wirusy.

pzdr
    • Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 23:08
      patrykkaminiecki2 napisał:

> Witam
      > Mam pewien problem...mianowicie kiedy wlączam Neostrade to wychodzi mi ze
      > polączono z 320kb/s a mam neo 512!!

100 proc. wina Tepsy.
      • patrykkaminiecki2 Re: Neostrada 21.09.05, 23:10
        Tez tam mysle....probowalem wszystkimi antywirusami jakie znam i zadnego nawet
        malego robala....wiec jutro dzwonie do tych czubkow..:)
        • Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 23:37
          W centali ustalają prędkość połączenia. Wirusy czy trojany bezpośrednio nie
          wpływają na przepustowość łącza. Tepsa robi z ludzi durni. Albo durnie siedzą
          na infolinii.
          • eithne_bstok Re: Neostrada 21.09.05, 23:43
            Ja mam Neostrade 512 ale o dziwo prędkość łączenia się wynosi... 655,2 (kB/s).
            Podczas ściągania czegokolwiek z Emule, Kaazy czy czegokowliek nie ma aż takiej
            prędkości, dlatego jeden film może się sciągać nawet cały dzień lub więcej.
            Jeżeli ktoś używa np DC++ i jest w osiedlowej sieci to ściąganie jest o wiele
            szybsze. Na stronki WWW wchodzę bardzo szybko i nie narzekam. A może Ty po
            prostu przekroczyłeś limit pobierania kolego i Ci panowie z TPSA zmniejszyli
            prędkość pobierania?
            • Gość: ja Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:39
              > Ja mam Neostrade 512 ale o dziwo prędkość łączenia się wynosi... 655,2 (kB/s).
              > Podczas ściągania czegokolwiek z Emule, Kaazy czy czegokowliek nie ma aż takiej
              >

prędkość ściągania jest taka z jaką ktoś ci wysyła plik ;-)
              sciągnij np. obraz linuxa "iso" z ftp to zobaczysz jaką masz naprawdę prędkość
            • Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.09.05, 10:00
              eithne_bstok napisał:

> prostu przekroczyłeś limit pobierania kolego i Ci panowie z TPSA zmniejszyli
              > prędkość pobierania?

Po przekroczeniu limitu prędkość spada do 32 kbps a nie do 320 kbps.
          • Gość: Siorbak Winka Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:00
            Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Albo durnie siedzą
            > na infolinii.

A najczęściej DURNIE siedzą...PRZED KOMPUTERAMI podłączonymi do NEOSTRADY !

Ci to DURNIIE myślą, że jak mają szybkość 512 kb/s to będą z taką szybkoscią
            ściągali CAŁY CZAS z sieci !
            A już z sieci P2P (torrenty, emule, kaaza) zwłaszcza !
            • Gość: patrykkaminiecki Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:56
              Jesli chodzi o limit przekroczony to na 100% nie mam....po ostatnim miesiacu
              sie ograniczam:) Dzis po szkole do nich zadzwonie. Jesli chodzi o sciaganie to
              wiem ze 512 to predkosc od komputera a bedzzie sciagac max kolo 55kb/s
            • Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.09.05, 09:59
              Gość portalu: Siorbak Winka napisał(a):

> Ci to DURNIIE myślą, że jak mają szybkość 512 kb/s to będą z taką szybkoscią
              > ściągali CAŁY CZAS z sieci !

Nie chodzi tutaj o prędkość ściągania, a o prędkość nominalną z jaką jest
              zestawiane połączenie. Miało być 512 kbps a jest 312. Przyczyna NIE MOŻE leżeć
              po stronie użytkownika.
              • Gość: Siorbak Winka Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:40

>
                > Nie chodzi tutaj o prędkość ściągania, a o prędkość nominalną z jaką jest
                > zestawiane połączenie. Miało być 512 kbps a jest 312. Przyczyna NIE MOŻE leżeć
                > po stronie użytkownika.

A gdzie sprawdzał szybkość neostrady pytający ???

Tego NADAL nie wiemy !
                Nie wiemy jak on jest zaawansowanym użytkownikiem komputera - czy sprawdza tam
                gdzie trzeba ?

• Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.09.05, 14:13
                  Gość portalu: Siorbak Winka napisał(a):

> Tego NADAL nie wiemy !

Pisz za siebie.
                  • Gość: Siorbak Winka Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:55

> Gość portalu: Siorbak Winka napisał(a):
                    >
                    > > Tego NADAL nie wiemy !
                    >
                    > Pisz za siebie.

Jak prowadzisz korespondencję z pytającym *patrykkaminiecki* poza tym forum to
                    faktycznie Ty wiesz - ale z postów na tym forum tego nie można wywnioskować.

• Gość: patrykkaminiecki Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:17
                      Chyba jasne - po polączeniu z neo jest taki dymek "Polączono z neostrada plus,
                      szybkosc - 320kb/s" ;)
                      • Gość: artur Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:12
                        Jesli po polaczeniu na tych komputerkach pisze ci 320 kb/s to na 100% zle ci skonfigurowali pzrepustowosc na centrali. zglos to na infolini usuna od reki.
                        • Gość: patrykkaminiecki Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:28
                          Sglosilem juz...mam czekac do jutra :) hehe...sie zobaczy jutro, co i jak
                          • Gość: T-800 Re: Neostrada IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.09.05, 17:42
                            A debile z Tepsy wciskali, że wirus...
                            • Gość: patrykkaminiecki Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:45
                              Hehe...bo zobaczcie na stronie www.neostrada.pl jest w sprzedazy nowe
                              oprogramowanie AntyVirusowe....mysleli ze kupie...:):):)
                              • Gość: patrykkaminiecki Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:43
                                Juz jest wszystko dobrze....zadzwonilem i zrobili....:D:D:D
                      • Gość: Siorbak Winka Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 07:41
                        Gość portalu: patrykkaminiecki napisał(a):

> Chyba jasne - po polączeniu z neo jest taki dymek "Polączono z neostrada
                        plus,
                        > szybkosc - 320kb/s" ;)

A to co innego ! ;)

To jest wiarygodne źródło :)
                        • Gość: 6an Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 14:13
                          Ja też mam Neostradę 512 i pokazuje mi 655. Ale pod linkiem poniżej test
                          pokazuje 200. I komu wierzyć???

numion.com
                          • Gość: Gucio Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 15:06
                            Gość portalu: 6an napisał(a):

> Ja też mam Neostradę 512 i pokazuje mi 655.

Nie 655 a 640 - jak KAŻDEMU co ma Neostradę 512 :)
                            • jurek7 Re: Neostrada 27.09.05, 12:53
                              A ja mam 640 kbps i pokazuje mi się oczywiście, że połączenie ma prędkość 768
                              kbps.
                              Ciekaw jestem co się pokazuje ludziom którzy mają opcję 6 Mbps?
                              • Gość: kadaj Re: Neostrada IP: 194.181.197.* 17.10.05, 14:48
                                pokazuje 7,4..
                                ale niestety okolo godz 19 przestaje chodzic :( jeszcze nie mialem dnia bez
                                awarii:( a pomoc techniczna wie niewiele
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka