Dodaj do ulubionych

darmowy program antywirusowy

14.12.05, 07:04
Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Behemot Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:19
      Avast
    • Gość: skuteczny Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:45
      ewa334 napisała:

> Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie?

Jedno wyklucza drugie !

DARMOWY jest avast ale on nie jest DOBRY :)

Przepuszcza 30% wirusów czyli średnio 3 wirusy na 10 :)

Sama widzisz, że skuteczność jego jest DO DUPY !
      • neder Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 10:52
        > Przepuszcza 30% wirusów czyli średnio 3 wirusy na 10 :)
        >
        > Sama widzisz, że skuteczność jego jest DO DUPY !

tak, a to ciekawe. Nie miałam wirusa od roku... a mam avasta. Kurde, cuda jakieś
        czy co?

pzdr
        • Gość: Marcin Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:30
          neder napisała:

> tak, a to ciekawe. Nie miałam wirusa od roku... a mam avasta. Kurde, cuda
          jakieś czy co?

A to nie jest akurat żadnym argumentem za używaniem tego programu.
          Powinnaś raczej przetestujesz ten program z pomocą bazy wirusów dostępnych w
          sieci - tak jak robią to w testach fachowcy.

• b00g13 Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 14:38
            A najlepiej zrobić cały test porównawczy wszystkich antywirusów, opublikować za
            darmo go na forum i tylko czekać jak następny reklamowy ludek zacznie krzyczeć
            że tylko i wyłącznie pakiet nortona może cokolwiek zdziałać.

Jeżeli kwestionujesz coś co na tym i na forum komputery jest uznane za jedną z
            najlepszych jakosci powinieneś chyba się nieco lepiej postarać. Na przykład
            samemu podać wyniki takich badań - szczytem radości by było gdyby to były na
            dodatek badania niezależnych firm a nie np. Symantecu.
            • Gość: reklamowy ludek Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:16
              b00g13 napisał:

> A najlepiej zrobić cały test porównawczy wszystkich antywirusów, opublikować
              za
              > darmo go na forum i tylko czekać jak następny reklamowy ludek zacznie krzyczeć
              > że tylko i wyłącznie pakiet nortona może cokolwiek zdziałać

A inny zacznie krzyczeć że tylko AVAST jest najlpeszy - bo jest DARMO ! :)

I CH*J ze skutecznością !!! Ważne że DARMO !!!

• Gość: n. Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:18
                bo jak ktoś Ci pisze, że nie tylko darmo ale że z kompem nie ma żadnych
                problemów to mu nie wierzysz (bo jest DARMO!)
      • b00g13 Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:32
        Koleś, czy mógłbyś zmieniać ten tekst choć trochę? Albo choć wyjawić kto cię
        wynajął do spamowania tego forum?
        Bo że jesteś reklamą jakiegoś komercyjnego programu to widać - jak reklamowe
        ludziki m$ gadasz tą samą bzdurę wszystkim, którzy mogą sie na nią nabrać.
    • Gość: AVGfree Re: darmowy program antywirusowy IP: *.man.poznan.pl 14.12.05, 07:48
      > Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie?

Owszem. Polecam AVG free ( free.grisoft.com/doc/2/lng/us/tpl/v5 ).
      Aktualizacje są praktycznie codziennie.
    • b00g13 Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:30
      free-av.com/
    • untochables Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:34
      nie wiem czy w necie ale do którejś z gazet kiedys był załączony Kaspersky -
      mam go i od tego czasu świety spokuj
      • neder Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:39
        tyle, że Kaspersky zdecydowanie nie jest darmowy.
        pzdr
        • Gość: Darek007 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.crowley.pl 14.12.05, 15:35
          nader w ENTER z tego roku był Kaspersky z licencja na rok
          www.enter.pl/archiwum/ent2005/04/index.asp#hity_krazka
          • Gość: Darek007 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.crowley.pl 14.12.05, 15:48
            W Komputer Świat jest NOD32 2.5
            www.komputerswiat.pl/ks/archiwum/ks2405cd.html
            trzeba się zarejestrować na stronie producenta www.nod32.pl/register/.
          • hippeastrum Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 23:23
            > nader w ENTER z tego roku był Kaspersky z licencja na rok

Był, ale to wcale nie znaczy, że jest/był darmowy, bo:
            1. musisz mieć egzemplarz czasopisma z płytą, a w necie programu nie ma,
            2. to jest najzwyklejsza akcja promocyjna Kaspersky'ego, która wcześniej czy później skończy się.

Tak samo swego czasu pozornie bezpłatne były:
            1. AntyVirenKit (w PCWK),
            2. AVG 7 (pełny - tamże),
            3. EZTrust (pełny w fazie rozwojowej - tamże),
            4. Panda (KŚ Ekspert).

Praktycznie każde pismo miało jakąś promocję tego typu.

Ale wróćmy do ... AVG 7 Free (www.grisoft.com lub www.grisoft.cz - opis i do pobrania na www.avg.pl/produkty/avg_free.php -), o którym ktoś pisał. Oprócz Avast'a to może być dobre rozwiązanie - ponieważ jest to prostszy brat płatnego AVG 7, którego aktualizacje są codziennie, to może być dobre rozwiązanie (ale - w przeciwieństwie do płatnego - jest tylko po angielsku i bez niektórych dodatkowych opcji. Można go tak ustawić, by przy włączeniu systemu sam się aktualizował. Kiedyś używałem Free, obecnie mam zniżkowego płatnego (z prenumeraty PCWK) i ... zero zarażeń. Free ma też jedną dobrą cechę - pracuje jako skaner poczty przychodzacej i wychodzącej.

Moja rada: chcesz dobrego darmowego antyvira, stabilnie osadzonego na rynku, a więc niee efemerydy, rozejrzyj się za wersją free płatnego.

• Gość: T-800 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.05, 09:07
      Lepiej nie używać żadnego: wiadomosci.onet.pl/1300982,720,kioskart.html
      • m.gregor Re: darmowy program antywirusowy 16.12.05, 14:14
        "Co więc powinni zrobić klienci? „Najgłupsze byłoby uleganie panice i
        rezygnacja z programów antywirusowych – mówi Andreas Marx*. – Czyż w życiu
        istnieje w ogóle absolutne bezpieczeństwo?”."

* Andreas Marx - doradca do spraw zabezpieczeń komputerowych z Magdeburga
    • mamma12 Re: darmowy program antywirusowy 16.12.05, 13:55
      mks vir na bezpieczenstwo.onet.pl - co o tym sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka