ewa334 14.12.05, 07:04 Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Behemot Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:19 Avast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuteczny Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 07:45 ewa334 napisała: > Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie? Jedno wyklucza drugie ! DARMOWY jest avast ale on nie jest DOBRY :) Przepuszcza 30% wirusów czyli średnio 3 wirusy na 10 :) Sama widzisz, że skuteczność jego jest DO DUPY ! Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 10:52 > Przepuszcza 30% wirusów czyli średnio 3 wirusy na 10 :) > > Sama widzisz, że skuteczność jego jest DO DUPY ! tak, a to ciekawe. Nie miałam wirusa od roku... a mam avasta. Kurde, cuda jakieś czy co? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:30 neder napisała: > tak, a to ciekawe. Nie miałam wirusa od roku... a mam avasta. Kurde, cuda jakieś czy co? A to nie jest akurat żadnym argumentem za używaniem tego programu. Powinnaś raczej przetestujesz ten program z pomocą bazy wirusów dostępnych w sieci - tak jak robią to w testach fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 14:38 A najlepiej zrobić cały test porównawczy wszystkich antywirusów, opublikować za darmo go na forum i tylko czekać jak następny reklamowy ludek zacznie krzyczeć że tylko i wyłącznie pakiet nortona może cokolwiek zdziałać. Jeżeli kwestionujesz coś co na tym i na forum komputery jest uznane za jedną z najlepszych jakosci powinieneś chyba się nieco lepiej postarać. Na przykład samemu podać wyniki takich badań - szczytem radości by było gdyby to były na dodatek badania niezależnych firm a nie np. Symantecu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamowy ludek Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:16 b00g13 napisał: > A najlepiej zrobić cały test porównawczy wszystkich antywirusów, opublikować za > darmo go na forum i tylko czekać jak następny reklamowy ludek zacznie krzyczeć > że tylko i wyłącznie pakiet nortona może cokolwiek zdziałać A inny zacznie krzyczeć że tylko AVAST jest najlpeszy - bo jest DARMO ! :) I CH*J ze skutecznością !!! Ważne że DARMO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n. Re: darmowy program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:18 bo jak ktoś Ci pisze, że nie tylko darmo ale że z kompem nie ma żadnych problemów to mu nie wierzysz (bo jest DARMO!) Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:32 Koleś, czy mógłbyś zmieniać ten tekst choć trochę? Albo choć wyjawić kto cię wynajął do spamowania tego forum? Bo że jesteś reklamą jakiegoś komercyjnego programu to widać - jak reklamowe ludziki m$ gadasz tą samą bzdurę wszystkim, którzy mogą sie na nią nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVGfree Re: darmowy program antywirusowy IP: *.man.poznan.pl 14.12.05, 07:48 > Czy znacie jakis dobry darmowy program antywirusowy do ściągnięcia w necie? Owszem. Polecam AVG free ( free.grisoft.com/doc/2/lng/us/tpl/v5 ). Aktualizacje są praktycznie codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:34 nie wiem czy w necie ale do którejś z gazet kiedys był załączony Kaspersky - mam go i od tego czasu świety spokuj Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 11:39 tyle, że Kaspersky zdecydowanie nie jest darmowy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek007 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.crowley.pl 14.12.05, 15:35 nader w ENTER z tego roku był Kaspersky z licencja na rok www.enter.pl/archiwum/ent2005/04/index.asp#hity_krazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek007 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.crowley.pl 14.12.05, 15:48 W Komputer Świat jest NOD32 2.5 www.komputerswiat.pl/ks/archiwum/ks2405cd.html trzeba się zarejestrować na stronie producenta www.nod32.pl/register/. Odpowiedz Link Zgłoś
hippeastrum Re: darmowy program antywirusowy 14.12.05, 23:23 > nader w ENTER z tego roku był Kaspersky z licencja na rok Był, ale to wcale nie znaczy, że jest/był darmowy, bo: 1. musisz mieć egzemplarz czasopisma z płytą, a w necie programu nie ma, 2. to jest najzwyklejsza akcja promocyjna Kaspersky'ego, która wcześniej czy później skończy się. Tak samo swego czasu pozornie bezpłatne były: 1. AntyVirenKit (w PCWK), 2. AVG 7 (pełny - tamże), 3. EZTrust (pełny w fazie rozwojowej - tamże), 4. Panda (KŚ Ekspert). Praktycznie każde pismo miało jakąś promocję tego typu. Ale wróćmy do ... AVG 7 Free (www.grisoft.com lub www.grisoft.cz - opis i do pobrania na www.avg.pl/produkty/avg_free.php -), o którym ktoś pisał. Oprócz Avast'a to może być dobre rozwiązanie - ponieważ jest to prostszy brat płatnego AVG 7, którego aktualizacje są codziennie, to może być dobre rozwiązanie (ale - w przeciwieństwie do płatnego - jest tylko po angielsku i bez niektórych dodatkowych opcji. Można go tak ustawić, by przy włączeniu systemu sam się aktualizował. Kiedyś używałem Free, obecnie mam zniżkowego płatnego (z prenumeraty PCWK) i ... zero zarażeń. Free ma też jedną dobrą cechę - pracuje jako skaner poczty przychodzacej i wychodzącej. Moja rada: chcesz dobrego darmowego antyvira, stabilnie osadzonego na rynku, a więc niee efemerydy, rozejrzyj się za wersją free płatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: darmowy program antywirusowy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.12.05, 09:07 Lepiej nie używać żadnego: wiadomosci.onet.pl/1300982,720,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: darmowy program antywirusowy 16.12.05, 14:14 "Co więc powinni zrobić klienci? „Najgłupsze byłoby uleganie panice i rezygnacja z programów antywirusowych – mówi Andreas Marx*. – Czyż w życiu istnieje w ogóle absolutne bezpieczeństwo?”." * Andreas Marx - doradca do spraw zabezpieczeń komputerowych z Magdeburga Odpowiedz Link Zgłoś
mamma12 Re: darmowy program antywirusowy 16.12.05, 13:55 mks vir na bezpieczenstwo.onet.pl - co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś