Dodaj do ulubionych

Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi internetu :)

• Gość: aniger42 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.12.05, 08:23
      To jest dobre! Studenci, Wnuki, Synowie - wszyscy, którzy mogą sprezentować
      swoim "przodkom" komputer, bardzo do tego zachęcam. Sama jestem seniorką, która
      broniła się przed nowinkami - teraz korzystam z internetu; jestem "na bieżąco" z
      wnukami, rodziną, a także z ...polityką, prasą, ze światem. Dzięki "odzyskowi"
      starego komputera /to nic, że wolniejszego i "tylko" z Windowsem/, którego
      sprezentował mi syn pod choinkę, od roku korzystam z kompa /jak mówi młodzież/
      wtedy, gdy mam ochotę; nie uzależniłam się, a koszt gazet, które kiedyś
      kupowałam częściowo pokrywa teraz koszt abonamentu za łącze kablowe. Dziękuję i
      synowi i Tym Wszystkim, którzy pomyśleli i myślą o seniorach - wszak i Wy kiedyś
      /niedługo, niestety/ też będziecie w ich wieku. Pozdrawiam i zachęcam do
      takiej "akcji" !!!
    • camel_3d ale internet to tez zagrozenie 23.12.05, 09:37
      jezeli babcie i dziadkowie korzystaja z niego w umiarkowanych ilosciach to ok,
      ale co jezeli zaczyna sie od niego uzalezniach? zero ruchu, szybko psujacy sie
      wzrok.. Nic dobrego... A starsi ludzie potrzebuja wieciej ruchu, zeby utrzymac
      sprawnosc.
    • Gość: sideshow A ja mam matkę-piratkę ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:11
      Moja mama co prawda nie jest jeszcze w podeszłym wieku (61 l) ale za to nie
      tylko do dawna swobodnie korzysta z internetu, ale nawet korzysta z e-mula -
      ściąga filmy i muzykę, sama nauczyła się wyszukiwać napisy do filmów i nawet je
      poprawia jak są kiepsko zsynchronizowane, podpowiada mi jakie najnowsze playery
      wyszukała... :)
      Ze swoją kuzynką w wieku podobnym ciągle siedzą na gg, już mnie zagadywała o
      skypa...
      Ostatnio kupiłam jej urządzenie wielofunkcyjne i wpadła w szał robienia sobie
      okładek do płyt ze skanowanych obrazków, skanuje całą kolekcję rodzinnych fotek
      z czasów gdy jeszcze nie mieliśmy cyfrówki i potem obrabia je w programie
      graficznym. No słodka jest w tym wszystkim jak nie wiem co :)
      • Gość: zenon5 Re: A ja mam matkę-piratkę ;) IP: *.ppp.tiscali.fr 23.12.05, 22:25
        No i BRAWO DLA TYCH DZIEWCZYN!!!!ZAWSZE mowilem ze kobiety to esencja naszego
        zycia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • crumble Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 23.12.05, 12:22
      Moja babcia tez zasuwa po necie, gg na codzień i wiadomości na bieżąco! Ma 72l,
      autkiem też jeszcze jezdzi, Jak zobaczycie na sląsku niebieskiego seicenciaka
      to uciekajcie - babcia rusza z piskiem opon lubi się ścigać! serio, serio!!!
      • Gość: zenon5 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.ppp.tiscali.fr 23.12.05, 22:30
        jade kiedys we Francji,jest duzy korek,wszyscy czekaja,nie!babcia w citroenie
        2cv daje gaz do dechy i wyprzedza wszystkich.pisk opon,zamieszanie, na szczescie
        nic sie nie stalo.babcia stanela pozniej na krzyzowce,probowano ja zapytac o
        jazde,pokazala gest Kozakiewicza,i pojechala dalej.
        • Gość: monika Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.adsl.usertools.net 24.12.05, 06:31
          Mamia mojej znajomej ( 79 lat), tez zakochala sie w internecie. Zaliczyla nawet
          klub singli i poznala przez to 84 letniego pana. Wyjechala do niego niedawno i
          zyja szczesliwie w Wisconsin USA.
          Tak trzymac!
    • umbradomini1 A ja dziadka (76) 24.12.05, 12:13
      i jestem z niego dumny, choć i nie był to czysty altruizm- wykorzystuję go jako
      researchera;) dziadek uwielbia gadu i skypa, bo dzięki temu zawze wie, co u
      rodziny...
      popieram studenta z tą akcją ABC internetu dla seniorów
      • eltalon Re: A ja dziadka (76) 25.12.05, 11:00
        Nom moja babcia też odkąd poznała tajniki skype i gg to jest częstym gościem na
        łączach. Hehe zawsze można się zrobić niedostępnym. ( Jeszcze nie wie, że wtedy
        wiadomości też dochodzą :DDDD)
    • Gość: Andrzej Ten watek jest w dzisiejszej , papierowej GW IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 24.12.05, 14:52
      • alfredka1 Re: Ten watek jest w dzisiejszej , papierowej GW 25.12.05, 16:31
        Jak już córka odkodowała mój wiek to trudno, ani się wyprzeć ani tłumaczyć
        dlaczego tak długo po świecie się tłukę:)) Nie wspomniała tylko ,że jej ojciec
        też korzysta z internetu, może z mniejszą pasją niż ja, bo ja nie umiem grzebać
        w samochodach a on to uwielbia. Komputery mamy dwa, jako że Wędrowiec własnie
        kupiła sobie nowocześniejszy /potrzebny do pracy/ . I nie przesadzajcie z tymi
        kosztami - korzystamy z Neostrady i płacimy 72 zł. miesięcznie,za oba/ a
        rachunki za telefom stały się maleńkie, bo rozmowa z rodziną i "kumami"
        zagranicznymi kosztowala krocie. Ponadto frajda szukania, poznawania wielu
        możliwości internetu, oszczędność na prasie i radość że jeszcze potrafię, że
        jeszcze szukam kontaktu z ludzmi, że .... ale przecież sami wiecie, a starsza
        osoba to też człowiek /dziwne??/ Aha, babcią nie jestem ale córka ma jeszcze
        dośc cierpliwoći by w miarę potrzeb nam pomagać. Wszystkich Was serdecznie
        pozdrawiamy
    • Gość: hela Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.05, 18:14
      Zwłaszcza warto by było nauczyć starsze osoby korzystania z banków
      internetowych! Mogłyby sobie wtedy same, w domu, w poczuciu bezpieczeństwa,
      dokonywać przelewów, opłacać rachunki, zakładać lokaty, itd.
      Ile razy słyszy się, ze jakieś łobuzy okradły staruszkę, która podjęła
      pieniądze w banku i samotnie wracała do domu...
      To by naprawdę była piękna akcja - takie szkolenie dla seniorów!
      • abc12323 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 25.12.05, 19:48
        Gość portalu: hela napisał(a):

> Zwłaszcza warto by było nauczyć starsze osoby korzystania z banków
        > internetowych! Mogłyby sobie wtedy same, w domu, w poczuciu bezpieczeństwa,
        > dokonywać przelewów, opłacać rachunki, zakładać lokaty, itd.
        > Ile razy słyszy się, ze jakieś łobuzy okradły staruszkę, która podjęła
        > pieniądze w banku i samotnie wracała do domu...
        > To by naprawdę była piękna akcja - takie szkolenie dla seniorów!
        -----------
        Najwięcej możemy zrobić my ,którzy mamy starszych rodziców ,dziadków,starszych
        znajomych,sąsiadów ,itd. Są nas przecież tysiące ,tysiące. Taka masowa akcja
        pod nazwą np. "e-ABC Senior" ruszy na masową skalę jeżeli ją rozpropagują
        wszystkie media. "GW" już po części ten pomysł propaguje publikując w swoim
        światecznym wydaniu głosy z tego wątku. Dobrze byłoby aby tę edukacyjną akcję na
        masową skalę podjęły gazety , telewizja , radio, firmy bilboardowe, różne
        stowarzyszenia, samorządy ,portale internetowe, banki ,no i rząd , gdyż bodajże
        jedno z ministerstw ma w nazwie "edukacji i informatyzacji".
      • jotka42 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 29.12.05, 00:01
        Nie mam 84 lat, 20 mniej a e- bank mnie przeraza. A w ogole to co on mi daje ,
        skoro latam jak młódka, 4 miesiące w roku spędzam we wsi, gdzie w najbliższej
        okolicy [ 10 km] jest tylko PKO BP i tylko od niego mogę dostać moje pieniądze
        na zakupy?
        • Gość: T-800 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.12.05, 18:01
          Bank Inteligo należy do PKO BP. Mając konto w Inteligo możesz korzystać z
          bankomatów i załatwiać inne formalności w PKO.
    • Gość: kARA Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:44
      Jak Babcia może posługiwać się netem?? to nie ludzkie!!
      • jan-w Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 26.12.05, 20:26
        Moja mama (rocznik 1922) życia sobie nie wyobraża bez komputera. To jest mój
        problem. Nie daj boże drukarka nie działa, Word się posypał, internet nie
        działa, natychmiast muszę interweniować. Najgorsze, że nie chce zrezygnować z
        windowsa, a ja chociaż Gates się nie nazywam, muszę ponosić koszty jego
        działalności. Ludzie powyżej 80 lat nie potrafią przestawić się na linuksa. ;-(
        • simple-dead Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 27.12.05, 08:05
          a ja dzisiaj skonczylem edukacje mojej mamy, rocznik 1955. LKudzie, ona po 1
          dniu umie wszystko, a jak zobaczyla Excela to zwariowala! To bedzie jej
          ulubiony program bo ona ma umysl scisly :)

Watek i pomysł świetny.
          Popieram.

Chyba mam talent do uczenia bo po 2 godzinach Internet przestal byc tajemnica.

Zdecydowanie swietny pomysl zdecydowanie popieram!

• Gość: henryczek Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: 213.199.204.* 27.12.05, 14:33
            jest jednak pewna kategoria babć niereformowalnych, którym po siedemdziesiątce do szczęścia potrzeba tylko kościoła i radyja
            szkoda, że moja babcia sie do takich zalicza, choć zawsze była do przodu np jeśli chodzi o ubranie, nie wyobrażam jej sobie obsługującej kompa,
            może sęk w tym, że babcia zawsze zajmowała sie domem i wcześnie zakończyła edukacje?
            nie wiem jak to jest w innych przypadkach,bo mam tylko tą jedną babcie

a ten abonament za neta to nic strasznego, dobrowolny abonament na radyjo jakoś płacą
    • Gość: Agnieszka Nauczyłam mojego dziadka- 83 lata IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.12.05, 15:06
      Moj dziadek rok temu dostal od nas w prezencie komorke i pare miesiecy pozniej
      komputer pod choinke. Mimo wieku jest zafascynowany technika i szybko zalapal o
      co chodzi. Po rozszyfrowaniu komorki chcial komputer, teraz mysli o
      samochodzie! ale mowi, ze oczy juz nie te.
      a to dziadek!
      • Gość: cały czas Lucyna Re: Nauczyłam mojego dziadka- 83 lata IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 27.12.05, 22:42
        Cóż za fantastyczni dziadkowie! A jakie wnuki!!!!
    • mme_crifort Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 28.12.05, 10:13
      moja mama- co prawda pani tylko po 50 tce ale z tych co to nigdy nie mialy komputera w domu dostala
      kompa w prezencie- w trymiga zalozyla sobie internet chociaz emeryturka cieniutka
      wczesniej wydzwaniala codziennie teraz inwiliguje mnie przez GG- jest niby niedostepna ale czai sie w
      ciemnosciach i wysyla serie pytan typu: co robisz? jadlas cos? nie klocicie sie ?- to o mnie i moim chlopie

czesto dzwoni zszkowana bo lapie wszystkie mozliwe wirusy i najwyrazniej odwiedza strony X :)))
      odkrywa jej nowe oblicze - te bardziej luzackie
    • klara551 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 28.12.05, 23:12
      Witajcie kochane wnuki. Ja Babcia zapewniam Was, że nie potrzebuję zachęty do
      nauki.
      • Gość: cura_domestica Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.zagorze.net.pl 29.12.05, 14:14
        Tak,tak!!! Nie jestem babcią, ale mogłabym już być od dawna :) Dziwi mnie
        niesłychanie traktowanie ludzi po 50. jakby byli wykopanymi przez przypadek
        skamielinami. Tak się złożyło, że to ja uczyłam moje dzieci i męża posługiwać
        się programami komputerowymi - po prostu miałam dużo czasu i poznałam je
        szybciej i dokładniej. Wystarczy tylko chcieć i mieć możliwości - to nic
        nadzwyczajnego. No i druga sprawa - czy młodym wydaje się, że do GG, Skype,
        elektronicznej poczty i internetu potrzebny jest jakiś specjalny rodzaj
        inteligencji? Jeżeli nie było się ograniczonym tumanem w młodości dlaczego
        miałoby się głupieć na starość?
        • piscina Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 29.12.05, 22:40
          Zgadza się. Jestem w wieku emerytalnym (chociaz jeszcze trochę pracuję) i
          komputera oraz Internetu używam na co dzień prywatnie i zawodowo, od ładnych
          paru lat. Tyle że u mnie było odwrotnie niż u Ciebie, bo to ja uczyłam się
          komputera od potomstwa. Więc wyrazy uznania :-)
          Kończę, bo własnie slucham przez Internet muzyki z zagranicznego radia.
    • mamamuminki Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.)obsługi internetu 29.12.05, 11:13
      Super wątek i muszę się dopisać!
      Mój tato ma 66 lat - i nie jest z tych "technicznych".
      Komórka, sms-y i różnego rodzaju edycje telefonicznych kontaktów sprawiają
      mu jeszcze niekiedy trudności...
      W domu zawsze była maszyna do pisania i tato stosunkowo często posługiwał się nią.
      W naszych rozmowach zaczął przewijać się temat laptopa i chęci jego posiadania.
      Trzy miesiące temu spełniliśmy marzenie taty.
      Najpierw miał być trochę lepszą :-) maszyną do pisania. Tato działał więc
      na zwykłym, systemowym WordPadzie....
      W związku z tym, że mieszkamy w oddalonych o przeszło 300 km miastach mieliśmy oboje "gorącą, Tlenofonową linię" (fajnie, że jest VOIP).
      Generalnie z nauką nie było źle, tato jest pojętny ale zdarzały się takie "kwiatki", że gdy przyjechaliśmy do rodziców, a tato skarżył się "....że coś mi nie chce drukować...", to okazywało się, że ma zainstalowane jakieś nowe dwie drukarki (oprócz tej właściwej ) i w każdej kolejkę dwudziestukilku dokumentów
      :-))
      Od początku też głodny był internetu.
      Na razie jest to net przez modem tel, ale zawsze.
      Założyłam Tacie skrzynkę na gmailu, bo uważam, że jest prosta w obsłudze dla nowicjusza. Zaznajomiłam też - najpierw z IE potem z Operą...
      Podoba mu się ta ostatnia - ma porobione "przyciski" do swoich ulubionych - na razie kilku - stron (gazeta, onet, sports i...brydż).
      Nawet nie wiecie jakie to fajne uczucie znaleźć w swojej skrzynce pierwszego maila od taty w tym wieku!
      A drugi z pytaniem: Co to za firma airbites i co to za radiowy internet ona oferuje, i żebym to sprawdziła ...:-)
      Na razie jest zafascynowany możliwościami internetu i widzę, że bakcyla już połknął.
      Jako pointę dodam, że 3 stycznia przychodzą zakładać rodzicom stałe łącze z kablówki.
      Pozdrawiam wszystkich seniorów-internautów. Tak trzymać!
    • pokemonik3 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 29.12.05, 13:21
      Buhahaha, a moja babcia obsługuje pralkę, hihi. Automatyczną!
      • saana a kto ma czas na zabezpieczenia 29.12.05, 13:41
        ja wlasnie stanelam przed taka alternatywa albo zmusze Mame do kupna komputera
        i wtedy ktos bedzie musial wciaz do niej jezdzic i walczyc z wirusami albo nici
        z komputera za to swiety spokoj. Juz jest ten problem z tesciowa, ostatnio np.
        wirus podlaczyl jej sie pod strone bankowa i myslalam ,ze meza zaleje jak jej
        tlumaczyl przez telefon co zrobic a ona nic nie rozumiala.(mieszkamy za daleko
        zeby do niej pojechac). My sami zlapalismy cos chociaz maz jest specem od
        zabezpieczen, wiec slabiutko widze strarsza osobe walczaca z tymi badziewaami
        bez pomocy jakiegos milego osobnika.
      • Gość: krysiamusial Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.246.jawnet.pl 29.12.05, 18:13
        Jesteś wysokiej klasy głąbem.Jeśli posiadasz Babcię i obsługuje jak twierdzisz a
        z pralkę automatyczną powinieneś cymbale dziękować losowi, że wogóle posiadasz
        jakichś przodków.Pozdrawiam wszystkie Babcie i Dziadków internetowych.
        • pokemonik3 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 29.12.05, 21:44
          Ty jesteś głąbem, ale niższej klasy.Czytaj ze zrozumieniem.W mojej wypowiedzi
          nie było słowa"aż"! Bo dla mnie to,że Babcia obsługuje pralkę, telefon czy
          komputer to normalne!!! To, że człowiek jest starszy nie oznacza, że
          obsługiwanie komputera graniczy z cudem! Jak nauczysz się co to żart i to nie
          skierowany do Ciebie to pogadamy.
    • rzutkarny11 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 29.12.05, 21:25
      jesteś wspaniałym nauczycielem.Babcia jest rewalacjąPotwierdza się stare powiedzenie,że słonia można nauczyć tańczyć,a człowieka...Przynajmniej teraz wiemy po kim jesteś taki zdolny!
    • pan.nikt Dziwne. Babcie się uczą, a Czarzasty nie potrafi?? 30.12.05, 17:42
      Dziwne. Babcie się uczą, a Czarzasty nie potrafi!!!

(tak zeznał na komisji śledczej).

Tępy jakiś, czy co???
      • kadka Re: Dziwne. Babcie się uczą, a Czarzasty nie potr 31.12.05, 10:03
        przeciez 50tka to mloda osoba!moja mama ma 51 i chodzi na dyskoteke, teraz uczy
        sie jezdizc samochodem, sama nauczyla sie internetu.

• natalka85 mojej babci się nie da 31.12.05, 16:22
      Moja babcia boi sie internetu, bo twierdzi że to dzieło szatana. Naoglądała sie
      też różnych głupich programów o szkodliwości internetu i w żaden sposób nie
      można jej przekonać.
      • teresa_55 Re: mojej babci się nie da 01.01.06, 01:24
        Internet nie jest problemem starszych ludzi lecz ludzi młodych. Prawda jest
        taka,że młodzi ludzie mają kontakt z komputerami od najmłodszych lat.Są z nimi
        oswojeni. Większość młodych ludzi korzysta z komputera w bardzo ograniczonym
        zakresie. Głównie są to gry,ściąganie filmów,muzyki no i gg. Są szybsi w
        obsłudze. No i teraz jak nie wyśmiać osoby,która w wieku np 50-ciu lat zaczyna
        się interesować komputerem. Trzeba ją wyśmiać a nie zachęcić do poznawania
        kolejnych umiejętności.Przecież babcia bardziej kumata od wnuka to nie
        uchodzi.Powiem jak było ze mną.Kiedy zorientowałam się,że synowi nie zależy na
        nauczeniu mnie obsługi komputera zapisałam się na kurs w zakresie podstawowym.
        Były tam osoby w różnym wieku a miały całkiem podobne kłopoty z ogarnięciem
        tych zagadnień. Wcale ludzie młodzi nie są wybitni w tym zakresie. Potem
        kupiłam sobie podręcznik dla początkujących. Jeżeli czegoś nie wiedziałam to
        ćwiczyłam z podręcznikiem.Myślę,że młodzi powinni pomóc swoim rodzicom i
        dziadkom w poznaniu obsługi komputera i internetu. Przecież prawda jest taka,że
        młodzi ludzie nie potrafią pisać listów bo wszystko załatwiają przez SMS-y,gadu-
        gadu i skype a pokolenia muszą się jakoś kontaktować. Myślę,że prędzej starsi
        pojmą obsługę komórek i komputerów niż młodzież nauczy się pisać listy i
        znajdzie na to czas. Teraz coś o sobie .Mam 56 lat. Komputer obsługuję od 5-ciu
        lat.Opłata za stałe łącze internetowe nie jest aż tak wysoka. Życzę powodzenia
        w Nowym Roku.
    • Gość: Borys Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.anon-online.org 01.01.06, 15:38
      To super.
      • teresa_55 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 01.01.06, 20:43
        Do Borysa. Dzięki za uznanie. Muszę dodać jeszcze,że w 2005 r rozpoczęłam
        również naukę języka angielskiego od podstaw, bo jest mi to potrzebne nie tylko
        w obsłudze komputera. Wśród swoich rówieśników budzę zdziwienie, wśród
        rówieśników moich dzieci podziw. Pomysł z rozdawaniem lub odsprzedażą za
        przysłowiową złotówkę wycofanego z użytkowania lecz sprawnego sprzętu
        komputerowego jest w przypadku seniorów wprost rewelacyjny.Sprzęt komputerowy
        nie zalegałby w magazynach banków i innych urzędów.
    • Gość: a Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.chello.pl 04.01.06, 21:43
      poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/Mama_roku.jpg?ID=1134586434.1246_10662.imail3&Seq=2&name=Mama_roku.jpg&t=1136407214659
    • Gość: Rozalinda Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.06, 23:55
      Jestem 65-letnią babcią i od roku mam komputer i powolutku wciągam się prawie
      sama do obsługi komputera. Przez Skypa w rozmowie z synem otrzymuję poradę, ale
      przyznam się chętnie bym skorzystała z dobrej książki o nauce obsługiwania się
      komputerem i w internecie. Kursy komputerowe są dla emeryta drogie. Bardzo l
      ubię czytać różne porady na "Forum", czasem pouczjące, a czasem śmieszne.
      Wnuczka przysyła mi zabawne historyjki obrazkowe i pisze e-maile to wspanialy
      kontakt z młodymi. Pozdrawiam!
    • mcov jeszcze troche i nie bedzie kto mial nosic moheru 05.01.06, 01:24
      brawo
      • Gość: Rozalinda Re: jeszcze troche i nie bedzie kto mial nosic mo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.01.06, 15:07
        Prosze mnie nie straszyć, jako dziecko miałam cieżkie dzieciństwo /ojciec
        zginal na wojnie/ potem pracowałam uczciwie, a komputer dostałam w prezencie
        uzywany i nie ma czego zazdrościć. Mam ciężko chorego męża i jak mogę usiaść do
        internetu to odpoczywam, a POLITYKA sie wogole nie zajmuję! Zyło i trzeba było
        żyć w takich czasach, kiedyś jak Komarow zmarł i miał pogrzeb to syn /5lat/
        słuchal tv i zapytal co to za słówo komunista i wytlumaczylam, że katolicy maja
        tam kosciolek, a my chodzimy do swojego i komunisci tez maja swoj "kosciol"i
        chodza z procesja i zrozumial!!!!Pozdrawiam!
    • lemik1 Re: Nauczyłem moją babcię (84 l.) obsługi interne 10.01.06, 16:19
      Mój syn też nauczył swoich dziadków obsługi komputera i internetu. Dziadek to się od niego niemal uzależnił. Tyle że oni śą w miarę młodymi dziadkami, bo mają po 36 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka