Dodaj do ulubionych

eMule 0.46c a Norton - problem !

28.12.05, 12:22
Zainstalowałam nową wersję eMule. W wersji 0.43 był High ID. W obecnej jest
Low ID, a w dodatku co sekundę pojawia się monit Nortona o próbie 'remote
access'. Wybranie 'permit' nic nie daje, monit pojawia się mimo to.
Odznaczenie tego 'remote access' w opcjach Nortona też nic nie daje.
Oczywiście, eMule nie działa bo jest blokowany przez N. Antyvirus. Firewalla
windozowego mam wyłączonego. Łączę się przez Neostradę 256. Pomocy !
Obserwuj wątek
    • Gość: ZX Spectrum Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 14:33
      Tez to mialem :)
      Wylaczylem po prostu firewalla Nortonowskiego i zainstalowalem Sygate.
      A co do LowID to nie zalezy chyba od Nortona... nie mam pojecia co z tym zrobic.
      W innych sieciach trzeba sie skontaktowac z adminem, a z neostrada.... nie
      wiem. Moze odinstaluj emula i zainstaluj ponownie :)
      • Gość: newwoman Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:43
        Hej!

Dla sprostowania, piszac 'Norton' miałam na myśli Norton Antyvirus 2005, nie
        Norton Internet Security ani Norton Personal Firewall.

Problem znikł po dezaktywowaniu funcji 'Internet Worm Protection' czy jak jej
        tam...eMule zaczął działać, high ID, aczkolwiek za szkodą dla systemu, gdyż
        zaraz zaczęły wpadać jakieś syfy. Wygląda na to, że jedynym wyjściem jest
        przesiadka na inny antywirus, który nie będzie robił takich cyrków. Chyba że
        opisywany błąd Nortona został naprawiony w wersji 2006.
        • Gość: newwoman Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:03
          Sama sobie odpisuję, ale może ktoś kto ma podobny kłopot to zauważy :-)

Zmieniłam Norton Antyvirus 2005 na Kaspersky-Antyvirus Personal Pro. To samo,
          tzn. lowid w eMule. Wyłączyłam eksperymentalnie blokadę ataków sieciowych. Był
          highid, ale przez nockę wpadło mi 10 wirusów i ze 20 trojanów. Jeden z wirusów
          dodatkowo zrujnował połączenie internetowe.

Jest jakiś sposób, żeby ściagać z eMule bezpiecznie, czy mam się z tą aplikacją
          pożegnać na wieki ?
          • Gość: triss Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.chello.pl 01.01.06, 15:48
            Niedawno aktualizowałam eMule do wersji 0.46c i miałam identyczny problem. Pomogło dopiero usunięcie w opcjach Nortona w Kontroli Programów wyjątku dla eMule, zamknięcie Nortona i ustanowienie reguły na nowo dla nowej wersji. Na wszelki wypadek jeszcze restart systemu. Już nie wyskakuje okienko z alarmem Nortona i znowu mam High ID.
            • newwoman Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! 01.01.06, 22:28
              Dzięki za radę, wprawdzie wywaliłam Nortona w cholerę bo nawet ułamka liczby
              wirusów nie widział jaką zobaczył Kaspersky, no ale może wypróbuję wersję 2006 i
              zobaczymy...
            • dorota_marek Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! 01.01.06, 22:40
              Zeby nie wyskakiwalo okienko z alarmem w NIS 2006 wystarczy wlaczyc funkcje uczenia sie.
    • dorota_marek Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! 01.01.06, 14:34
      Dziwne. Mam Od zawse nortona, teraz NIS 2006 , emule i zawsze dziala ok na wysokim ID.
      • Gość: zen Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:41
        Mam nis-a + nav-a 2006 pl i emulek smiga super. Jeśli masz gg lub tlena to podaj
        żebym mógł Cię dodać w nich. Wtedy skonfrontujemy swoje ustawienia w emulku.
        pozdrawiam.
        zen
        • Gość: newwoman Re: eMule 0.46c a Norton - problem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:59
          6863114
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka