piscina Re: ----------------strony z muzyką klasyczna---- 14.02.06, 21:33 Chodzi Ci o stacje do słuchania przez net, czy o pliki do ściagnięcia (legalnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: ----------------strony z muzyką klasyczna---- 15.02.06, 10:48 Do sluchania i ewentualnego sciagniecia www.di.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: ----------------strony z muzyką klasyczna---- IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 11:38 Strona z bogatą zawartością, jedna z najlepszych w necie. Wprawdzie żeby skorzystać z jej wszelkich dobrodziejstw trzeba być "member", ale ja na przykład zalogowany tam jestem jako "free" i mogę np. ściągać pliki midi (i oczywiście słuchać). Akurat kliknęło mi sie na podstronę Bacha, ale na tym przykładzie widać, jakie to bogactwo. www.classicalarchives.com/bach.html Odpowiedz Link Zgłoś
piscina Re: ----------------strony z muzyką klasyczna---- 15.02.06, 15:56 Stacje radiowe: www.br-online.de/bayern4/ theclassicalstation.org/music.shtml (trzeba dodać 6 godzin, bo to w Północnej Karolinie, USA; nadają bez przerwy i jest szczegółowo podane, co; mile widziane wsparcie finansowe) www.bbc.co.uk/radio3/ Pomijam np. stację australijską, bo kiedy my czuwamy, oni nadają muzykę do spania. No i francuska telewizja MEZZO, ja odbieram (Aster). Do ściągania: www.emusic.com/promo/home.html;jsessionid=0BDCED85AC1C51725438BE0DE2317E34.server2 www.karadar.com/Default.htm To na razie tyle. Ktoś przede mną już podał też bardzo dobry adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: chodzi mi o strony IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 23:40 No to masz jeszcze jedną: ace.acadiau.ca/score/archive/ftp.htm Mam nadzieję, ze strona, którą podałem wcześniej spełnia Twoje oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Poprawka! IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 00:09 Sorry, link, który podałem powyżej odnosi się do strony, na której są NUTY do wielu dzieł muzyki klasycznej. Może Ci się przydadzą, choć za pomyłkę przepraszam. A może interesuje Cię program, za pomocą którego można za pomocą dostepnych w nim instrumentów odegrać zapisane w sposób klasyczny, czyli na pięciolinii, nuty. Program jest elementem dużego (i drogiego) projektu, ale jako jedyny jest darmowy. Jesli Cię interesuje, to daję link: www.finalemusic.com/notepad/ Odpowiedz Link Zgłoś