ola9186 14.07.06, 19:53 hej, czy wiecie może jaki mikrofon i słuchawki są najlepsze do Skype (firma+cena) i jaka kamerka (firma+cena). dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ppoblocki Re: Skype 14.07.06, 20:31 Każdy ma swoje upodobania. Np. czy wolisz słuchawki + mikrofon razem? Najlepiej popatrzyć np. na allegro, tam jest tego full. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:08 ppoblocki! dzięki za radę, ale wolałabym jednak konkretne modele i ich ceny. interesuje mnie raczej mikrofon z słuchawkami (chyba bardziej wygodne...). co do Allegro to nie chę tam kupować... - jakoś nie mam zaufania... pooglądać też nie za bardzo, bo ja kompletnie się na tym nie znam. gdybyś mógł doradzić coś konkretnie i na temet kamerki też to byłabym bardzo wdzięczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 15.07.06, 14:18 Nie ma sprawy, ale szczerze mówiąc, to ja na modelach kompletnie się nie znam. Nie musisz odrazu kopywać na allegro. Możesz np. zobaczyć jaki towar najcześciej ludzie kupują, co mówi samo za siebie. Ceny też masz podane w aukcjach. Pamiętaj, że w normalnym sklepie takie np. kamerki będą troche droższe. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 15.07.06, 22:11 Nie ma sprawy;) I co ? Popatrzyłaś już jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:16 nie jeszce nie patrzyłam... to pewnie będzie w działe coś takiego jak INFORMATYKA? jak na coś się zdecyduję albo coś mi się spodoba to napiszę. ale kupię chyba za jakieś dwa-trzy tygodnie, bo jeszcze tak bardzo nie potrzebuję. dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:17 chciałm tylko tak wiedzieć, kto i co poleca. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 15.07.06, 22:28 To jest w dziale komputery, a potem będziesz miała menu i wejdziesz w to co chcesz ;] a czemu nie jesteś zalogowana?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:39 dzięki. nie jestem zalogowana,bo narazie nie wyświetla mi się taki komunikat... a to w czymś przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 15.07.06, 22:39 hehe.. nie, no co Ty;) nic nie przeszkadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:40 patrzyłam na allegro, ale nie wiem jak sprawdzić ile ludzi to kupuje, tzn. jak to jest popularne...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 15.07.06, 23:27 np. na aukcję: www.allegro.pl/item113690831_super_okazja_kamerka_internetowa_gw_vat.html jest już chętnych ponad 30 osób(bardzo dużo). Ale myślę, że skoro i tak będziesz kupować w sklepie, to powinnaś iść do sklepu, a oni Ci poradzą. Prawda jest taka, ze im droższa, tym lepsza. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: Skype 16.07.06, 00:14 ja uzywam najtansze jakie byly w sklepie i dzialaja. innowacja jest to, ze mam dwojnik rozdzielajacy sygnal glosu wychodzacy na dwa - na glosniki i na sluchawki - swietne jak sie chce w kilka osob posluchac najnowszych wiadomosci ze swiata:), zawsze tez mozna glosniki wylaczyc aby zapewnic prywatnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 09:54 dzięki. już kompletnie się pogubiłam...czy lepsze najdroższe czy najtańsze? w sklepir wiadomo, będą chcieli sprzedać mi najdroższe... Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 16.07.06, 12:54 hehe..normalne,że im droższe tym lepsze..one się bardzo mało różnią między sobą np. tylko rozdzielczośią i ilością pikseli. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Skype 16.07.06, 16:35 ola9186 napisała: > hej, czy wiecie może jaki mikrofon i słuchawki są najlepsze do Skype > (firma+cena) i jaka kamerka (firma+cena). dzięki OBOJĘTNIE jakie kupisz będą dobre :) Jeden minus słuchawek z mikrofonem to krótki kabel max. 170 cm, szukaj z dłuższym. A firma nie ma znaczenia, byle nie w sklepach "za 4,50 zł" :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:41 aski68! dzięki. myślę, że nie takie całkiem obojętne, które - podobno w niektórych coś szumi, źle odbierają, itp. chyba jak się siedzi bezpośrednio przed kompem (laptop), to 170 cm wystarczy? jak uważasz? a jak z kamerkami? czekam na Twoje rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:25 mam TOSHIBA SATELLITE A100-529 i właśnie nie mam. też jestem zdziwiona... informatyk, który mi instalował cały komputer powiedział, że raczej nie ma... w poprzednim (Fujitsu Simens) wszystko było. a może mam tylko nie wiem gdzie? może Ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 16.07.06, 22:30 heh..najprościej..to ..wejdź panel sterowania, w dźwięki i tam będziesz miała gdzies opcje jak test dźwięku i takie tam..pokombinuj i sama zobaczysz ;] metodą prób i błędów ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:48 dzięki. spróbuję coś zrobić... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:51 eeeeeee... chyba nie mam... pokombinuję później... pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Skype IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:55 znalazłam coś takiego: "odtwarzanie dźwięków: Realtek HD Audio output" i nagrywanie dźwięków: "Realtek HD Audio input". czy to jest to? bo głośniki mam w komputerze, ale nie wiem, gdzie mam mówić... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Skype IP: 212.76.40.* 17.07.06, 00:17 Po prostu uruchom coś nagrywające, choćby i zwykły windowsowy Rejestrator i spróbuj coś powiedzieć - zobaczysz czy się nagra. Ja w swojej Tecrze też nie widzę nigdzie mikrofonu, a jest :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ppoblocki Re: Skype 17.07.06, 11:05 No właśnie;) Te mikrofonu mają bardzo dużą czułość, tak jak w telefonie masz tryb głośnomówiący, wiec nie musisz się nigdzie schylać i mówić;) Odpowiedz Link Zgłoś