Gość: Andrzej IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 20:24 Czy modem "ASMAX ISDN - TA 128 internal" dobrze działa pod Linuxem? Czy trzeba dużo kompbinować i ściągać jakieś specjalne sterowniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kell Re: Modem ASMAX ISDN - TA 128 internal VS Linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.02.03, 02:55 hardware.linuxnews.pl/_rids/_modemdetails/128.html widac dziala. co zrobic by dzialal? jezeli masz kernel z dystrybucji, to pewnie sterownik do modemu (np modelu zgodnego z twoim) powinien zostac zaladowany podczas startu systemu (modul kernela). wiec pozostaje tylko konfiguracja sieci. poszukaj na sieci, a jak bedziesz mial problemy, to moze autor wpisu na www ktora podalem tobie pomoze. btw, czy to jakis typowo polski model? google podaje same linki z *pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Modem ASMAX ISDN - TA 128 internal VS Linux IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 14:27 I jeszcze jedno pytanko. Ktoś na forum mi jakiś czas temu napisał, że ten modem ISDN jest najtańszy na rynku. Tymczasem znalazłem modemy tańsze (i to o 100 zł - oferta "www.lucky-star.com.pl" modemy ISDN ActionTec 128K TA i ISDN Microcom Porte 128k) i chciałem wiedzieć czy tańszy modem ISDN musi znaczyć gorszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: Modem ASMAX ISDN - TA 128 internal VS Linux IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.02.03, 19:34 a czy to nie jest tak, ze kontroler jest najczesciej jednej z niewielu firm produkujacych chipy, a dopiero reszta jest dodawana przez danego producenta? podobnie jak to jest z kartami graficznymi, plytami glownym itd.. poszukaj na google:) co bedziesz polegal na jednej opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś